Nagyréde Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2011(IV.15.) önkormányzati rendelete

a hivatali helyiségen kívüli, valamint a munkaidőn kívüli történő házasságkötésről és a házasságkötések szolgáltatási díjairól

Hatályos: 2023. 05. 01

Nagyréde Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2011(IV.15.) önkormányzati rendelete

a hivatali helyiségen kívüli, valamint a munkaidőn kívüli történő házasságkötésről és a házasságkötések szolgáltatási díjairól

2023.05.01.

Nagyréde Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete az anyakönyvi eljárásról szóló 2010. évi I. törvény 96. §-ában kapott felhatalmazás alapján, az anyakönyvi eljárásról szóló 2010. évi I. törvény 19. §-ában és 33. §-ában meghatározott feladatkörében eljárva, a következőket rendeli el:1

1. § E rendelete hatálya kiterjed:

a) a hivatali helyiségen kívüli, valamint a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötésre, valamint

b) Nagyréde nagyközség anyakönyvvezetőjének (továbbiakban: anyakönyvvezető) közreműködésével tartott névadó- vagy házassági évfordulós ünnepségekre.

2. § A hivatali helyiségen kívüli házasságkötés engedélyezésére irányuló eljárás során a jegyző az anyakönyvvezető javaslatát veszi figyelembe.

3. § Az anyakönyvvezető a hivatali helyiségen kívül történő házasságkötés engedélyezésére irányuló eljárás során a házasulók által választott helyszínen szemlét tart, amely alapján írásbeli javaslatot tesz a jegyző részére.

4. §

5. § (1) A hivatali helyiségen kívüli, valamint a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés létesítése esetén a többletszolgáltatás ellentételezéseként díjat kell fizetni az önkormányzat részére.

(2) A hivatali helyiségen kívüli, valamint a hivatali munkaidőn kívül az anyakönyvvezető közreműködésével tartott névadó- és házassági évforduló ünnepség esetén díjat kell fizetni az önkormányzat részére.

(3) Az (1) - (2) bekezdés szerinti díjakat az 1. melléklet tartalmazza.

6. § A hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötésben, illetve névadó- és évforduló ünnepségeken közreműködő anyakönyvvezetőt, valamint kisegítőjét a rendelet 1. melléklete szerinti díjazás illeti meg.

7. § A házasságkötések szolgáltatási díját ezen rendelet 1. melléklete tartalmazza. A szolgáltatási megállapodás ezen rendelet elválaszthatatlan része, amelyet ezen rendelet 2. melléklete tartalmazza.

8. § E rendelet a kihirdetése napján lép hatályba, rendelkezéseit az hatálybalépést követően sorra kerülő házasságkötések esetén kell alkalmazni.

1

A bevezető a Nagyréde Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2023. (IV. 27.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

2

Az 1. melléklet a Nagyréde Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2023. (IV. 27.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

3

A 2. melléklet a Nagyréde Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2023. (IV. 27.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.