Tengelic Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2012. (X. 18.) önkormányzati rendelete

a közterületek nemzeti ünnepeken történő fellobogózásának rendjéről

Hatályos: 2012. 11. 01

Tengelic Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2012. (X. 18.) önkormányzati rendelete

a közterületek nemzeti ünnepeken történő fellobogózásának rendjéről

2012.11.01.

Tengelic Község Önkormányzata Képviselő-testülete a Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint az állami kitüntetéseiről szóló 2011. évi CCII. törvény 24. § (5) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint állami kitüntetéseiről szóló 2011. évi CCII. törvény 7. § (6) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § (1) A nemzeti ünnepeken Tengelic község közigazgatási területén az alábbi közterületek kerülnek Magyarország zászlajával fellobogózásra:

a) Rákóczi utca páratlan oldalán az 1. számtól a 11. számig

b) Kossuth utca páros oldalán a 2. számtól a 24. számig

c) Petőfi utca páros oldalán a 2. számtól a 12.számig

d) Gindli utca páratlan oldalán az 1. számtól az 5. számig

(2) A fellobogózás során Magyarország zászlaja az (1) bekezdésben felsorolt közterületeken található zászlótartó rudakra kerül kihelyezésre

(3) A fellobogózást az ünnepet megelőző munkanapon 18.00 óráig, a zászlók leszedését az ünnepnap elteltét követő első munkanapon 18.00 óráig kell elvégezni.

(4) Új zászlótartók elhelyezése esetén a szerkezet felszerelésének helyéről, módjáról és időpontjáról –amennyiben az épületet vagy közvilágítási berendezést érint – egyeztetni szükséges az ingatlan vagy berendezés kezelőjével, tulajdonosával.

(5) A polgármester határozhat arról, hogy a nemzeti ünnepeken az (1) bekezdésben meghatározott közterületeken kívül más közterület is fellobogózásra kerüljön.

2. § Tengelic Község Polgármestere a nemzeti ünnepeken kívül társadalmi rendezvények, nemzeti jellegű más megemlékezések, valamint katonai tiszteletadás alkalmával is elrendelheti a község – általa meghatározott – közterületeinek teljes vagy részleges fellobogózását.

3. § (1) Ez a rendelet 2012. november 1- n lép hatályba.

(2) E rendelet hatálybalépésével egyidejűleg a község önkormányzati jelképeiről és használatukról szóló 10/2000(VIII.2) számú önkormányzati rendelet 5. §.(3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: A községi lobogó és zászló használata Magyarország zászlajának használatát nem helyettesítheti.