Geszteréd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2012(VIII.31.) önkormányzati rendelete

A személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról

Hatályos: 2012. 09. 01- 2023. 02. 10

Geszteréd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2012(VIII.31.) önkormányzati rendelete

A személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról

2012.09.01.

Geszteréd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 62. §.(2) és 132. §.(4) bekezdés d) pontjában kapott felhatalmazás alapján, a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 8. §. (4) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. Az önkormányzat által biztosított személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások

1. § (1) Geszteréd Község Önkormányzata az alábbi személyes gondoskodást nyújtó szociális

ellátási formákat biztosítja:
1. Személyes gondoskodás keretébe tartozó szociális alapszolgáltatások:
1.1. étkeztetés,
1.2. házi segítségnyújtás,
1.3. családsegítés,
1.4. jelzőrendszeres házi segítségnyújtás,
1.5. nappali ellátás (Idősek Klubja)
(2) Geszteréd Község Önkormányzata
a) az étkeztetést, a házi segítségnyújtást, a családsegítést, a jelzőrendszeres házi segítségnyújtást, a nappali ellátást, a Dél-Nyírségi Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulással kötött feladatellátási szerződéssel a Dél-Nyírségi Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltató Központ Geszterédi Intézményegysége (4232. Geszteréd, Petőfi u 9.) útján biztosítja,
(3) A személyes gondoskodás keretébe tartozó alapszolgáltatások igénybevétele iránti kérelmekről a Dél-Nyírségi Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltató Központ Geszterédi Intézményegysége vezetője dönt.
(4) A személyes gondoskodás keretébe tartozó szociális alapszolgáltatásokért fizetendő térítési díjak összegét a társulási megállapodásban erre kijelölt önkormányzat rendelete tartalmazza.

2. Étkeztetés

2. §

.

(1) Geszteréd Község Önkormányzata étkeztetést biztosít a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvényben meghatározott jogosulti kör részére.
(2) Étkeztetésben részesíti az önkormányzat azt az igénylőt, illetve az általa eltartottat is, aki jövedelmétől függetlenül kora vagy egészségi állapota miatt nem képes az étkezéséről más módon gondoskodni.

3. Záró rendelkezések

3. §

.

(1) A rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.
(2) Hatályát veszti a Dél-Nyírségi Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltató Központ Geszterédi Intézményegység térítési díjairól szóló 7/2011. (IV.28.) önkormányzati rendelet.