Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2012 (IV.2.) önkormányzati rendelete

egyes önkormányzati rendeletek módosításáról és hatályon kívül helyezéséről

Hatályos: 2012. 04. 02


Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 51. § (4) bekezdésében és 143. § (4) bekezdés e) pontjában, a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény 254. § (2) bekezdésében és a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. §


Az Újpest jelképeiről szóló – többször módosított - 8/1993. (IV.8.) önkormányzati rendelet 9. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„9. § (1) Tilos Újpest jelképeit

   a)   jogosulatlanul,

   b)   az e rendeletben vagy a használatra vonatkozó engedélyben foglaltaktól eltérően, vagy

   c)   a közösséget sértő módon,

használni vagy megrongálni.

(2) Tilos olyan jelképet használni, amely a hasonlóság miatt Újpest jelképeivel összetéveszthető.

(3) Aki az (1) vagy a (2) bekezdésben meghatározott valamely tilalmat megszegi, azzal szemben negyvenötezer forint igazgatási bírságot kell kiszabni.”


2. §


A szeszes italok közterületen történő fogyasztásának korlátozásáról szóló 14/2000. (VIII.07.) önkormányzati rendelet 4. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„4. § Aki a közterületen – ide nem értve a 3. §-ban meghatározott területeket - szeszes italt fogyaszt, azzal szemben – amennyiben a magatartásával nem valósít meg szabálysértést – negyvenötezer forint igazgatási bírságot kell kiszabni.”



3. §


A plakátok elhelyezésének szabályairól szóló 22/2004. (VII.05.) önkormányzati rendelet 4. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„4. § (1) Tilos a plakátot – a 3. § (1) és (2) bekezdésében meghatározott esetek kivételével - az 1. §-ban meghatározott helyen a közterület tulajdonosának, illetve az építmény tulajdonosának engedélye nélkül vagy az engedélytől eltérően elhelyezni.

(2) Aki az (1) bekezdésben meghatározott valamely tilalmat megszegi, azzal szemben negyvenötezer forint igazgatási bírságot kell kiszabni.”


4. §


Az állatok tartásának egyes feltételeiről szóló – módosított - 6/2005. (V.02.) önkormányzati rendelet 14. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„14. § Aki

   a)   olyan állatot tart, amely e rendelet alapján nem tartható,

   b)   engedélyhez kötött állattartás esetén az állatot engedély nélkül vagy az engedélyben foglaltaktól eltérően tartja,

   c)   az engedélyezett vagy az engedély nélkül tartható egyedszámnál nagyobb számú állatot tart,

   d)   az állatot nem az e rendeletben meghatározott helyen vagy feltételekkel tartja,

   e)   az ebtartás e rendeletben meghatározott különös szabályait megszegi,

   f)    közterületen állatot etet,

   g)   közterületnek nem minősülő ingatlanon vadon élő vagy kóbor állatot etet, ide nem értve az énekesmadarak madáretetőből történő etetését,

azzal szemben – amennyiben a magatartásával nem valósít meg bűncselekményt vagy szabálysértést – negyvenötezer forint igazgatási bírságot kell kiszabni.”


5. §


(1) A történelmileg kialakult településrész-elnevezések használatáról szóló – módosított - 9/2007. (IV.23.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: R.) 7. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„7. § (1) Tilos településrész-nevet, illetve annak bármely ragozott vagy toldalékos alakját a 4. §-ban meghatározott esetben engedély nélkül vagy az engedélytől eltérően használni.

(2) Aki az (1) bekezdésben meghatározott valamely tilalmat megszegi, azzal szemben negyvenötezer forint igazgatási bírságot kell kiszabni.”

         (2) Az R. 3. § e) pontjában az „Újpesti Média Kht.” szöveg helyébe az „Újpesti Sajtó Kft.” szöveg lép.


6. §.


(1) Ez a rendelet – a (2) bekezdésben foglalt kivétellel - 2012. április 15. napján lép hatályba.

         (2) E rendelet 7. § (2) és (3) bekezdése  a kihirdetést követő napon lép hatályba.


7. §


(1) Hatályát veszti

   a)   az épületekkel és az építkezésekkel kapcsolatos egyes tájékoztatási kötelezettségekről szóló 20/2005. (X.10.) önkormányzati rendelet 5. §-a,

   b)   Újpest épített környezete helyi védelméről szóló 25/2010. (IX.16.) önkormányzati rendelet 11. alcíme.

(2) Hatályát veszti

   a)  az önkormányzati biztos kirendelésének és tevékenységének egyes szabályairól szóló – módosított - 17/1997. (X.31.) önkormányzati rendelet,

   b)  a kivágott fák és a zöldfelületek pótlásáról szóló – módosított - 17/1999. (VII.01.) önkormányzati rendelet

   c)   a  IV. kerületi Önkormányzat költségvetési és zárszámadási rendeleteihez kapcsolódó mérlegek és egyéb kimutatások kötelező formájának és tartalmának meghatározásáról szóló 2/2007. (II.16.) önkormányzati rendelet.

(3) Hatályát veszti

   a)   a magánszemélyek kommunális adójáról szóló – többször módosított - 43/2003. (XII.10.) önkormányzati rendelet 6. § (3) bekezdése és melléklete,

   b)   a talajterhelési díjról szóló – módosított - 30/2004. (XII.20.) önkormányzati rendelet 11. §-a és mellékletei.







        

Dr. Tahon Róbert

Jegyző

Wintermantel Zsolt

polgármester





Záradék


A rendelet kihirdetve a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján 2012. április 2. napján






Dr. Tahon Róbert

jegyző