Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testületének 45/2012.(XII.18.) önkormányzati rendelete

Keszthely város jelképeinek és a település neve használatának rendjéről

Hatályos: 2022. 04. 02

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testületének 45/2012.(XII.18.) önkormányzati rendelete

Keszthely város jelképeinek és a település neve használatának rendjéről

2022.04.02.

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés i) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 1. § (6) bekezdés a) pontjában és a 16. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján az alábbi rendeletet alkotja:

I. Fejezet

KESZTHELY VÁROS JELKÉPEI

1. § (1) Az önkormányzat jelképei a település történelmi múltjára utaló díszítő motívumok és a város turisztikai szimbólumai.

(2) A város történelmi múltjára utaló jelképek:

a) a város címere,

b) a város zászlaja (lobogó).

(3) A település turisztikai emblémái:

a) a város jelmondata (szlogen),

b) a város logói.

1.1 KESZTHELY VÁROS CÍMERÉNEK LEÍRÁSA ÉS HASZNÁLATA

2. § (1) Keszthely város címere: arany barokk keretben, égszínkék pajzsmezőben, arany korona egymással szemben álló, jobb oldalon ezüstszínű daru és baloldalon arany oroszlán. A daru fél lábával ezüstszínű követ tart, a kétfarkú oroszlán jobb lábában kard. A barokk keretet felül és két oldalt lelógóan olajzöld, kibontott babérkoszorú díszíti. A keret felett vitorlás stilizált képe, barna csónak ezüstszínű vitorla és zászló az árbóc csúcsán.

(2) A címer mintáját a rendelet 1. melléklete tartalmazza.

3. § (1) Keszthely város címerét a 4. §-ban meghatározott módon kizárólag díszítő és a városra utaló jelképként lehet felhasználni:

a) a város zászlóján;

b) az önkormányzat képviselő-testületének, az önkormányzat tisztségviselőinek, a képviselő-testület bizottságainak meghívóin, felhívásain, hirdetményein, egyéb plakátjain, programjain, tervein, önkormányzati és egyéb nem önkormányzati szervekkel kötött megállapodásokon és szerződéseken;

c) a város történetével, életével, fejlődésével foglalkozó kiadványokon;

d) a városra utaló emlék- és ajándéktárgyakon, jelvényeken, járműveken;

e) az önkormányzat képviselő-testülete, tisztségviselői, a képviselő-testület bizottságai által adományozott díszokleveleken, emléklapokon, kitüntető- és emlékérmeken;

f) önkormányzati ünnepségeken és rendezvényeken, várossal kapcsolatos kiállításokon;

g) nemzetközi kapcsolatokban és az idegenforgalmi propagandában;

h) a képviselő-testület bizottságai, továbbá az önkormányzat tisztségviselői, valamint a jegyző által meghatározott körben a Polgármesteri Hivatal, az önkormányzat egyszemélyes gazdasági társaságai által – az önkormányzat képviselő-testülete megbízásából eredő tevékenységek során – használt levélpapíron, névjegykártyákon, bélyegzőkön;

i) az önkormányzat képviselő-testülete tanácskozótermeiben, házasságkötő termében és az önkormányzat tisztségviselőinek hivatali helyiségében, az önkormányzat fontosabb intézményeiben és egyszemélyes gazdasági társaságainak helyiségeiben;

j) a város középületeinek díszítésére;

k) Keszthely városba vezető közutak mellett a településjelző táblákon;

l) az önkormányzat hivatalos honlapján.

(2) A város címere hivatalos eljárás és hatósági tevékenység során, valamint választási kiadványokon nem alkalmazható, illetve azt védjegyként nem lehet felhasználni.

(3) A város címere erre vonatkozó külön engedély nélkül használható az (1) bekezdés a), b) e), h) - l) pontokban, valamint a Polgármesteri Hivatal és az önkormányzat tisztségviselői részére a c) - d), és f) - g) pontokban megjelölt célra azzal, hogy a használatra vonatkozó egyéb rendelkezéseket a mindenkor érvényben lévő Arculati kézikönyv tartalmazza.

(4) A város címerét – a (3) bekezdésben nem említett, Keszthelyen állandó lakóhellyel vagy székhellyel rendelkező szervezetek és magánszemélyek – utaló vagy díszítő jelképként az alábbi esetekben – a 14. § figyelembevételével – kizárólag engedéllyel vagy bejelentés alapján használhatják:

a) bármilyen a várost érintő nem önkormányzati kiadványokon;

b) a városban rendezett nem önkormányzati szervezésű rendezvényeken;

c) a városra utaló ajándék- és emléktárgyakon, jelvényeken, járműveken;

d) a városban működő, nem önkormányzati intézmények helyiségeiben.

(5) Az állami címer és az önkormányzat képviselő-testülete által alapított címer együttes használata esetén az állami címernek - különösen elhelyezésével, a címer méretével - elsőbbséget kell biztosítani.

4. § (1) A város címerét kizárólag hiteles alakban, méretarányok és színek megtartásával szabad ábrázolni. Elemei önállóan nem alkalmazhatók. A címerhasználat során annak tekintélyét meg kell őrizni.

(2) A polgármester egyes esetekben engedélyezheti, hogy a város címere kizárólag az előállításhoz felhasznált anyag (fém, fa, bőr, textil, stb.) színében jelentkezzék.

(3) A címer nyomdai úton fekete-fehér színben is előállítható.

(4) A címert csak olyan méretig szabad kicsinyíteni, hogy az ne sértse a hiteles ábrázolást.

2.2 KESZTHELY VÁROS ZÁSZLÓJÁNAK (LOBOGÓJÁNAK) LEÍRÁSA ÉS HASZNÁLATÁNAK RENDJE

5. § (1) Keszthely város zászlaja téglalap alakú, ezüst-fehér alapon a város címerét és a címer alatt a "Keszthely" helynevet tartalmazza. A "Keszthely" felirat arany betűkkel készül, a zászlón arany rojt van.

(2) A városlobogón a városcímert és a "Keszthely" feliratot jobbra 90 fokkal elfordítva kell használni.

(3) A zászló és a lobogó mintáját a rendelet 2. melléklete tartalmazza.

(4) Az önkormányzat zászlaját (lobogóját) /továbbiakban: zászló/ kizárólag hiteles alakban, színeinek és a címer méretarányainak megtartásával szabad ábrázolni. Használata a Magyarország zászlaját nem helyettesíti és annak jelentőségét nem kisebbítheti.

6. § (1) A zászló használható

a) nemzeti ünnepek alkalmával;

b) a Városháza, az önkormányzat és szervei, intézményei épületén, az önkormányzati képviselő-testület ülésein, az önkormányzati tisztségviselők irodájában;

c) a város életében jelentős, kizárólag helyi események alkalmával, önkormányzati rendezvények helyszínén;

d) az állami zászló elsőbbsége mellett az önkormányzati, intézményi ünnepségeken, rendezvényeken;

e) megkülönböztetésül más települések részvételével tartott rendezvényeken;

f) települések közötti bel- és külföldi kapcsolatokban;

g) cserezászlóként, elismerésként - a juttatás jellegének a zászlón való feltüntetésével.

(2) A város zászlaja erre vonatkozó külön engedély nélkül használható az (1) bekezdés a) - d) pontokban, valamint a Polgármesteri Hivatal és az önkormányzat tisztségviselői részére az e) - g) pontokban megjelölt célra.

(3) A város zászlaját – a (2) bekezdésben nem említett, Keszthelyen állandó lakóhellyel vagy székhellyel rendelkező szervezetek és magánszemélyek – utaló vagy díszítő jelképként – a 14. § figyelembevételével – kizárólag engedéllyel vagy bejelentés alapján használhatják.

(4) A városzászlót el kell helyezni, illetve ki kell tűzni a Városháza épületének bejárata fölött vagy az előtte lévő közterületen.

7. § (1) A nemzeti ünnepeken és a Város Napján a település közterületei és a Városháza épülete a magyar nemzeti lobogóval és a városzászlóval kerülnek fellobogózásra. Az így kihelyezett zászló mérete minimum 60 x 80 cm.

(2) A nemzeti ünnepeken az önkormányzat által fenntartott intézményeken Magyarország zászlaja mellett kitűzhető a városi zászló is.

(3) Magyarország történelmének tragikus eseményei, valamint köztiszteletben álló személyek elhunyta vagy tömegszerencsétlenség esetén a polgármester elrendelheti a Városháza előtt lévő közterületi zászlórudakra a magyar nemzeti lobogó, a város zászlaja és a gyászlobogó felvonását, illetve félárbócra eresztését.

(4) A város zászlója a közterületek, középületek fellobogózása során az időjárás viszontagságait jobban tűrő anyagból is készülhet, valamint ezen zászlókon az arany rojt használta sem kötelező.

3.3 A VÁROS JELMONDATA, A JELMONDAT HASZNÁLATÁNAK RENDJE

8. § (1) A város jelmondata: Keszthely, a Balaton fővárosa.

(2) A város jelmondatát az Önkormányzat és annak szervei működésük során – rendeltetésével egyező módon – korlátozás nélkül felhasználhatják.

(3) A jelmondat védjegyoltalom alatt áll, mely védjegyhasználat engedélyének folyamatos meghosszabbításáról a polgármester köteles gondoskodni.

4.4 KESZTHELY VÁROS LOGÓIK LEÍRÁSA ÉS HASZNÁLATÁNAK RENDJE

9. § (1) A logó, mint a városmarketing céljait támogató marketing eszköz elsősorban a város turisztikai kínálatát bemutató kiadványok, hirdetések, reklám- és szóróanyagok, ajándéktárgyak egységes arculati megjelenését szolgálja.

(2) A város turisztikai logóinak mintáit a rendelet 3. melléklete tartalmazza.

(3) Keszthely város turisztikai logóit a 10. §-ban meghatározott módon kizárólag díszítő és a városra utaló jelképként lehet felhasználni:

a) az önkormányzat hirdetményein, plakátjain, programjain;

b) a város életével foglalkozó kiadványokon, sajtó és médiatermékeken;

c) a városra utaló emlék- és ajándéktárgyakon, jelvényeken, járműveken;

d) önkormányzati rendezvényeken, várossal kapcsolatos kiállításokon;

e) nemzetközi kapcsolatokban és az idegenforgalmi propagandában;

f) az önkormányzat hivatalos honlapján.

(4) A város logója hivatalos eljárás és hatósági tevékenység során, valamint választási kiadványokon, bélyegzőn nem alkalmazható, illetve azt védjegyként nem lehet felhasználni.

(5) A város logói erre vonatkozó külön engedély nélkül használhatók a Polgármesteri Hivatal és az önkormányzat tisztségviselői részére a (3) bekezdésben megjelölt célra azzal, hogy a használatra vonatkozó egyéb rendelkezéseket a mindenkor érvényben lévő Arculati kézikönyv tartalmazza.

(6) A város logóját – az (5) bekezdésben nem említett, Keszthelyen állandó lakóhellyel vagy székhellyel rendelkező szervezetek és magánszemélyek – utaló vagy díszítő jelképként az alábbi esetekben – a 14. § figyelembevételével – kizárólag engedéllyel vagy bejelentés alapján használhatják:

a) bármilyen, a várost érintő nem önkormányzati kiadványokon, reklám- és szóróanyagokon, médiatermékeken, - felületeken;

b) a városban rendezett nem önkormányzati szervezésű rendezvényeken, plakátokon, hirdetéseken;

c) a városra utaló ajándék- és emléktárgyakon, jelvényeken, járműveken.

10. §5 (1) A város logóját kizárólag a 3. melléklet szerinti hiteles alakban, méretarányok megtartásával szabad ábrázolni.

(2) A logót csak olyan méretig szabad kicsinyíteni, hogy az ne sértse a hiteles ábrázolást.

II. Fejezet

A VÁROS JELKÉPEI HASZNÁLATÁNAK RENDJE

11. § (1)67 A város jelképeinek előállítása, használata, forgalomba hozatala iránt kérelmet a polgármesterhez kell benyújtani. Az engedélyezésről a polgármester a kérelem benyújtásától számított 30 napon belül dönt.

(1a)8 Azon támogatottak, akik részére Keszthely Város Önkormányzata mindenkori költségvetési rendeletének előirányzatában címzett támogatás került megállapításra, jogosultak a támogatást nyújtó szervet támogatóként feltüntetni, továbbá jogosultak a - 11. §-ban, valamint a 12. § (1)–(2) bekezdésében foglaltak szerint benyújtott - kérelem esetén Keszthely város címerét, logóját és a „Keszthely” közigazgatási elnevezést térítésmentesen használni a polgármester által kiadott engedélyben előírtak alapján.

(1b)9 Azon támogatottak, akik Keszthely Város Önkormányzata valamely szerve által támogatásban részesülnek, jogosultak a támogatást nyújtó szervet támogatóként feltüntetni, továbbá a - 11. §-ban, valamint a 12. § (1)–(2) bekezdésében foglaltak szerint benyújtott - kérelem esetén jogosultak a támogatói döntésben meghatározottak szerint Keszthely város címerét, logóját és a „Keszthely” közigazgatási elnevezést térítésmentesen használni.

(2)10 Az engedély adható:

a) esetenkénti felhasználására (rendezvényre, alkalomra);

b) meghatározott ideig történő felhasználásra;

c) meghatározott mennyiségű termék előállítására;

d) vagy visszavonásig történő felhasználásra, alkalmazásra.

Erről a jogosult által kiadott engedélyben kell határozni.

12. § (1) A város jelképeinek használatára vonatkozó kérelemnek tartalmaznia kell:

a) a kérelmező (felhasználó) megnevezését és címét, illetve székhelyét;

b) a kérelmező cégkivonatát, vagy vállalkozói engedélyét, illetve cégbírósági tanúsítványát, alakuló szervezet esetén az alapító okiratot;

c) a jelképek előállításának, felhasználásának célját és módját;

d) az előállítás esetén az előállítandó mennyiséget, megjelenési formáját, anyagát;

e) a terjesztés, illetőleg a forgalomba hozatal esetén annak módját és az egységárat;

f) a jelkép használatának időtartamát;

g) a jelkép felhasználásáért felelős személy megnevezését és beosztását;

h) eseti felhasználásnál a felhasználás helyét;

i) kötelezettségvállalást arra vonatkozóan, hogy a jelkép a rendeletben meghatározottak szerint kerül felhasználásra, csak I. osztályú minőségű terméken.

(2) A kérelemhez csatolni kell a jelképpel díszített kiadvány vagy tárgy mintájának méretarányos tervét.

(3) Az engedély kiadásának feltétele a jelkép használatára vonatkozó díj befizetése.

13. § (1) A város jelképeinek használatára vonatkozó engedélynek tartalmaznia kell:

a) engedélyes, illetve a használatért felelős személy megnevezését és címét,

b) az engedélyezett felhasználás céljának megjelölését,

c) a felhasználás idejét és az engedély érvényességének időtartamát,

d) az engedélyezett példányszámot, darabszámot,

e) díjfizetés esetén a jelképhasználati díj összegét és fizetésének módját,

f) a terjesztés, a forgalombahozatal módjára vonatkozó esetleges kikötéseket,

g) a felhasználással kapcsolatos esetleges egyéb kikötéseket, valamint

h) az engedély visszavonásának lehetőségére történő figyelmeztetést, valamint a jogorvoslat módját.

(2) A kérelem elbírálása során meg kell vizsgálni, hogy a kérelmező tevékenységének jelentősége indokolttá teszi-e a városi jelkép használatát.

(3) Az engedély kiadását meg kell tagadni, illetve a kiadott engedélyt vissza kell vonni, ha a használat vagy annak célja, módja és körülményei a képviselő-testületnek, vagy a város lakosságának jogait, jogos érdekeit sérti, vagy veszélyezteti, különösen ha a felhasználás a város jó hírnevét vagy közízlést sért.

(4)11 Annak, aki az engedély benyújtására vonatkozó kötelezettségének nem tesz eleget, illetve a jelen rendelet szerinti engedély nélküli tevékenységet folytat, sem részére, sem a Ptk-ban meghatározott közeli hozzátartozója, vagy a részvételükkel működő gazdasági társaság részére 3 évig engedély nem adható ki.

(5) A kiadott engedélyt vissza lehet vonni, ha a felhasználó a jelen rendeletben, vagy a részére kiadott engedélyben meghatározott feltételeket, előírásokat megsérti, illetve a megállapított határidőre kötelezettségeinek nem tesz eleget.

(6) Az engedély visszavonása esetén a polgármester a kérelmező/engedélyes által megfizetett díjat, vagy annak egy részét nem téríti vissza.

(7)1213 A kiadott engedélyekről a Polgármesteri Hivatal Önkormányzati és Igazgatási Osztálya nyilvántartást vezet.

(8) A polgármester által elutasított kérelem, vagy visszavont engedély elleni fellebbezést a döntés kézhezvételétől számított 15 napon belül lehet előterjeszteni, melyet a képviselő-testület a soron következő ülésén bírál el.

(9) A városi jelképnek ajándék-, reklámtárgyakon, kiadványokon, egyéb termékeken történő felhasználásához jelen rendelet alapján kiadott engedély nem mentesti a kérelmezőt egyéb jogszabályok által az adott termék tervezésére, előállítására, forgalomba hozatalára előírt egyéb engedélyek, hozzájárulások megszerzése alól.

14. § (1) A város jelképeit az önkormányzat képviselő-testülete, bizottságai, tisztségviselői engedély nélkül, míg az önkormányzat fenntartásában lévő intézmények, illetve az önkormányzat által alapított társadalmi szervezetek, valamint a tulajdonában álló gazdasági társaságok a polgármesterhez történő előzetes bejelentés alapján a jelen rendeletben meghatározott feltételek mellett használhatják.

(2) Az (1) bekezdésben meghatározottakon kívül más természetes vagy jogi személyek, jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaságok a város jelképeit csak külön engedély alapján jogosultak használni.

(3) Kereskedelmi vagy reklámcélú felhasználás esetén a városi jelképek használatáért előállítási és forgalmazási díjat kell fizetni. A felhasználásért fizetendő díj mértékét a rendelet 4. sz. melléklete tartalmazza.

(4)1415 Keszthely Város Polgármestere jogosult e rendelet szabályainak alkalmazásától – mérlegelési jogkörben eljárva, indokolással – az egyes kérelmek elbírálásánál a kérelmező javára eltérni, különösen Keszthely város érdekében kiemelkedő turisztikai, idegenforgalmi, sport, oktatás, kulturális jellegre, helyi értékre tekintettel, mely a település szempontjából meghatározó jelentőségű, a településre jellemző és közismert, jelentősen öregbíti a város hírnevét, növelheti megbecsülését, hozzájárul a lokálpatriotizmus megerősítéséhez.

III. Fejezet

"KESZTHELY" KÖZIGAZGATÁSI ELNEVEZÉS FELVÉTELÉRŐL ÉS HASZNÁLATÁNAK RENDJÉRŐL

15. § (1) „Keszthely” közigazgatási elnevezés és helységnév, valamint ragozott formáinak használatára jogi személyiséggel rendelkező, jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaság és egyéni vállalkozó (továbbiakban: vállalkozás), társadalmi szervezet, intézmény elnevezésében, tevékenysége gyakorlásában, vagy működése során, rendezvény elnevezéséhez, valamint ajándék- és használati tárgyak, egyéb termékek felhasználásához csak és kizárólag Keszthely Város Polgármestere engedélye alapján jogosult.

(2) Az (1) bekezdésben meghatározott engedély kizárólag Keszthely városban székhellyel rendelkező, vagy székhelyet létesítendő vállalkozások, szervezetek, intézmények részére adható meg.

16. § (1) A 15. § (1) bekezdésében meghatározott közigazgatási elnevezés felvétele és használata iránti kérelmet Keszthely Város Polgármesteréhez kell benyújtani. A Polgármester a kérelemről a benyújtástól számított 30 napon belül dönt.

(2) A kiadott engedély érvényessége szólhat:

a) a tevékenység folytatásának időtartamára,

b) meghatározott időpontig, vagy időtartamban történő felhasználásra,

c) egy alkalomra.

Erről Keszthely Város Polgármestere által kiadott engedélyben kell határozni.

(3)16 A névhasználat engedélyezésére, visszavonására és a közigazgatási elnevezés használatára egyebekben a jelen rendelet 11. §-14. § rendelkezései megfelelően irányadóak.

(4) A névhasználatra vonatkozó engedély kiadását a 13. §-ban foglalt eseteken felül meg kell tagadni továbbá:

a) a névkizárólagosság elvébe ütközik;

b) a használat célja vagy módja az Alaptörvénybe, vagy más jogszabályba ütközik;

c) a használat célja vagy módja másnak a jogait, illetve jogos érdekeit sérti vagy veszélyezteti.

(5) A névhasználatra vonatkozó engedély kiadását a 13. §-ban foglalt eseteken felül meg lehet tagadni továbbá:

a) a kérelem a névkizárólagosság elvébe nem ütközik, de ugyanazon tevékenység gyakorlásához a polgármester már névhasználati engedélyt adott;

b) a folytatni kívánt tevékenység nem jogellenes, azonban az önkormányzat gazdasági érdekeivel ütközik, vagy a város, illetve a lakosság egy részének ellenérzését válthatja ki.

IV. Fejezet

VEGYES RENDELKEZÉSEK

17. § (1) A jelen rendelettel szabályozott jelképek és közigazgatási elnevezés jog- és rendeltetésszerű használatát, a rendeletben foglaltak betartását a polgármester jogosult ellenőrizni.

(2) A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy a városi jelképek és közigazgatási elnevezés jogosulatlan használata esetén az önkormányzat polgári jogi igényét érvényesítse és eljárást indítson a Polgári Törvénykönyvben biztosított személyiségi jogok védelmére vonatkozóan.

(3) Mindazon személyek, szervezetek, akik a jelen rendelet hatályba lépése előtt a közigazgatási elnevezést jogszerűen felvették és folyamatosan használják, továbbá azok számára, akiket a jelképek használatára a polgármester e rendelet hatályba lépését megelőzően feljogosított, utólagos engedély iránti kérelem benyújtására nem kötelezhetők.

(4) A (3) bekezdésben nem szabályozott esetekben a használó a rendelet hatálybalépése előtt felvett közigazgatási elnevezés valamint városi jelkép használatára a rendelet hatálybalépését követő 30 napon belül köteles utólagos engedély iránt kérelmet benyújtani.

(5) E rendelet hatályba lépése előtt a (3) bekezdés szerint felvett név használata, vagy városi jelkép használata a jövőre nézve megtiltható, amennyiben:

a) a használat vagy annak módja, célja és körülményei az önkormányzatnak, vagy a város lakosságának jogait, jogos érdekeit sérti, vagy veszélyezteti, különösen ha a felhasználás a város jó hírnevét vagy közízlést sért;

b) a névhasználat a névkizárólagosság elvébe ütközik, a használat célja vagy módja az Alaptörvénybe, más jogszabályba ütközik, vagy másnak a jogait, illetve jogos érdekeit sérti vagy veszélyezteti.

18. § (1) Jelen rendelet 2013. január 1. napján lép hatályba. Rendelkezéseit a folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell.

(2) E rendelet hatálybalépésével egyidejűleg Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete Keszthely város jelképeiről és a jelképek használatáról, valamint a „Keszthely” név felvételéről és használatának rendjéről szóló 28/1999. (XI. 1.) önkormányzati rendelete, valamint az azt módosító önkormányzati rendeletek hatályukat vesztik.

4. melléklet18

Keszthely város jelképeinek, valamint közigazgatási elnevezésének használatára vonatkozó díjtételek

1. A város jelképeinek „Keszthely” közigazgatási elnevezésnek kereskedelmi és reklámcélú felhasználása esetén fizetendő díj

1.1. használati díj termék/év nettó 5.000,- +ÁFA

1.2. minimális használati díj évente (termék számától függetlenül) nettó 10.000,- +ÁFA

1.3. esetenkénti felhasználás (pl. rendezvény elnevezése, plakátja) nettó 5.000,- +ÁFA

2. „Keszthely” közigazgatási elnevezés tevékenység folytatásához történő használata esetén egyszeri alkalommal fizetendő nettó 50.000,- +ÁFA

1

Az 1. alcím címét a Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2022. (IV. 1.) önkormányzati rendelete 1. §-a iktatta be.

2

A 2. alcím címét a Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2022. (IV. 1.) önkormányzati rendelete 2. §-a iktatta be.

3

A 3. alcím címét a Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2022. (IV. 1.) önkormányzati rendelete 3. §-a iktatta be.

4

A 4. alcím címét a Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2022. (IV. 1.) önkormányzati rendelete 4. §-a iktatta be.

5

Módosította a 26/2016. (XI. 24.) önkormányzati rendelet. Hatályos 2016. december 1. napjától.

6

Módosította a 28/2018. (XII.14.) önkormányzai rendelet. Hatályos 2018. december 15. napjától.

7

Módosította a 39/2020. (X.30.) önkormányzati rendelet. Hatályos 2020. október 31. napjától.

8

Kiegészítette a 28/2018. (XII.14.) önkormányzai rendelet. Hatályos 2018. december 15. napjától.

9

Kiegészítette a 28/2018. (XII.14.) önkormányzai rendelet. Hatályos 2018. december 15. napjától.

10

Módosította a 28/2018. (XII.14.) önkormányzai rendelet. Hatályos 2018. december 15. napjától.

11

Módosította a 9/2016. (III. 31.) önkormányzati rendelet. Hatályos 2016. április 1. napjától.

12

Módosította a 9/2016. (III. 31.) önkormányzati rendelet. Hatályos 2016. április 1. napjától.

13

Módosította a 39/2020. (X.30.) önkormányzati rendelet. Hatályos 2020. október 31. napjától.

14

Módosította a 9/2016. (III. 31.) önkormányzati rendelet. Hatályos 2016. április 1. napjától.

15

Módosította a 39/2020. (X.30.) önkormányzati rendelet. Hatályos 2020. október 31. napjától.

16

Módosította a 28/2018. (XII.14.) önkormányzai rendelet. Hatályos 2018. december 15. napjától.

17

A 3. melléklet a Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2022. (IV. 1.) önkormányzati rendelete 5. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

18

A 4. melléklet a Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2022. (IV. 1.) önkormányzati rendelete 5. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.