Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 5 / 2012 (III.29.) Önkormányzati rendelete

az intézményi térítési díjakról

Hatályos: 2012. 04. 01- 2015. 05. 29

Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzati Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. § (1) bekezdés, a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 92. § (1) bekezdés a.) pontja és a 115. § (1) bekezdés, valamint a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 29. § (1) és (2) bekezdés c.) pontja felhatalmazása alapján az intézményi térítési díjakról a következőket rendeli el :



1.§

A Képviselőtestület, mint fenntartó a szociális étkeztetés keretében biztosított napi egyszeri étkeztetés intézményi térítési díját 394,- Ft/fő/nap összegben állapítja meg, mely összegből 331,- Ft/fő/nap az étkezési díj és 63,- Ft/fő/nap a szállítási díj.

A szociális étkezésért fizetendő személyi térítési díjhoz a Képviselőtestület a törvényben biztosítottakon túl egyéb kedvezményt nem alkalmaz.

A megállapított díjak áfát nem tartalmaznak.

2.§

A Képviselőtestület, mint fenntartó a Napsugár Óvoda és Bölcsőde bölcsődés korú ellátottjai részére a gondozási intézményi térítési díjhoz 525,-Ft/fő/nap kedvezményt biztosít.

Az étkeztetésért fizetendő díj 304,- Ft/fő/nap.

A gondozási díj összege 80,- Ft/fő/nap

A megállapított díjak az Áfát nem tartalmazzák.

3.§ A Képviselőtestület, mint fenntartó a munkahelyi intézményi térítési díj összegét

386.-Ft/fő/nap összegben állapítja meg.

4.§ A Képviselőtestület, mint fenntartó a kihordásos lakossági étkezés térítési díjának összegét 386.-Ft/fő/nap összegben állapítja meg.


5.§ A megállapított térítési díjakat a Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzat pénztárába kell befizetni, úgy hogy a napi összeg általános forgalmi adóval növelt összegét szorozni kell az igénybe vett étkezési napok számával.

6.§ A rendelet 2012. április 1 – jén lép hatályba. Egyidejűleg hatályát veszti az 5/2004.

/ III. 1. / önkormányzati rendelet 1. számú melléklete.




Fedor  Vince    s.k.                                                                           dr. Szakos Judit    s.k.

polgármester                                                                                     jegyző


Mellékletek