Zala Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 9/2012. (IV. 17.) önkormányzati rendelete

A Zala Megyei Közgyűlés 9/2012. (IV. 17.) ÖR számú önkormányzati rendelete a Zala Megyei Közgyűlés Hivatala köztisztviselőit megillető juttatásokról és támogatásokról

Hatályos: 2023. 01. 01

Zala Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 9/2012. (IV. 17.) önkormányzati rendelete

A Zala Megyei Közgyűlés 9/2012. (IV. 17.) ÖR számú önkormányzati rendelete a Zala Megyei Közgyűlés Hivatala köztisztviselőit megillető juttatásokról és támogatásokról

2023.01.01.

*****A Zala Vármegyei Közgyűlés a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény (továbbiakban: Kttv.) 234. § (3)-(4) bekezdésében és a 237. §-ban kapott felhatalmazás alapján az alábbi rendeletet alkotja.1

A rendelet hatálya

1. §2 *****(1) E rendelet hatálya kiterjed a Zala Vármegyei Önkormányzati Hivatalban (továbbiakban: hivatal) foglalkoztatott közszolgálati jogviszonyban álló köztisztviselőkre, közszolgálati ügykezelőkre, munkavállalókra (továbbiakban: hivatali dolgozók).

(2) A rendelet 2. § (7) bekezdésében foglaltakat, valamint a 3. § (1)-(4) bekezdéseit a közgyűlés foglalkoztatási jogviszonyban álló elnökére és alelnökére(eire) is alkalmazni kell.

A hivatali dolgozók díjazása

2. § (1) A hivatali dolgozók illetménye a Kttv. szerinti alapilletményből, valamint – a szintén a Kttv.-ben szabályozott feltételek esetén – illetménykiegészítésből és illetménypótlékból áll.

(2) A kötelezően alkalmazandó illetményalap összegét a mindenkori éves állami költségvetésről szóló törvény állapítja meg.

*****(3) A köztisztviselők illetménykiegészítésre jogosultak, melynek mértéke:
- felsőfokú iskolai végzettség esetén az alapilletmény 40%-a,
- középiskolai végzettség esetén az alapilletmény 20%-a
*****(4) Az illetménykiegészítés (3) bekezdésben meghatározott mértékének megfelelő összeget évente a költségvetésről szóló rendelet állapítja meg.
(5) 3 A hivatal szervezeti és működési szabályzatában meghatározott szervezeti egységek vezetését ellátó köztisztviselő esetében
- főosztályvezető-helyettesi szintnek a hivatalban az osztályvezetői munkakör,
- osztályvezetői szintnek az osztályvezető-helyettesi munkakör felel meg.
(6) Az (5) bekezdésben meghatározott vezetői munkakört betöltő köztisztviselők az alábbi mértékű vezetői illetménypótlékra jogosultak:
- a főosztályvezető-helyettesi szintnek megfelelő vezetői munkakör esetén alapilletménye 15%-a,
- az osztályvezetői szintnek megfelelő vezetői munkakör esetén alapilletménye 10%-a.
(7) 4 Az illetménypótlékokra vonatkozó szabályokat a Kttv., a hivatal mindenkori Közszolgálati Szabályzata és a hivatal szervezeti és működési szabályzata tartalmazza.

Egyéb juttatások és támogatások

3. § (1) A hivatali dolgozók a Kttv. által alanyi jogon biztosított juttatások mellett a (2) bekezdésben meghatározott juttatásokban részesíthetők.

(2) A hivatal az alábbi juttatásokat, támogatásokat biztosítja a hivatali dolgozó részére:

a) családalapítási támogatás

b) gyermekszületési támogatás

c) temetési támogatás

d) *****

e) tanulmányi ösztöndíj, képzési, továbbképzési, nyelvtanulási támogatás.

(3) A (2) bekezdésben felsorolt juttatások keretösszegét a közgyűlés az éves költségvetési rendeletben állapítja meg.

(4) A (2) bekezdésben meghatározott juttatások mértékét, feltételeit, elszámolását és visszatérítésének szabályait a költségvetési rendelettel összhangban a Közszolgálati Szabályzat állapítja meg.

Záró rendelkezések

4. § (1) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

(2) A Zala Megyei Önkormányzat 2012. évi költségvetéséről szóló 3/2012. (II. 8.) ÖR számú rendelet 8. § (2) bekezdésében a 15/2003. (IX. 25.) KR számú rendelet helyett e rendeletet kell alkalmazni.

(3) E rendelet hatályba lépésével egyidejűleg hatályát veszti a Zala Megyei Közgyűlés Hivatala közszolgálati jogviszonyban álló munkavállalóit megillető juttatásokról és támogatásokról szóló 15/2003. (IX. 25.) KR. számú rendelet.

1

A bevezetője a Zala Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 11/2022. (XII. 9.) önkormányzati rendelete 9. § a) pontja szerint módosított szöveg.

2

Az 1. § a Zala Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 11/2022. (XII. 9.) önkormányzati rendelete 9. § b) pontja szerint módosított szöveg.

3

A 2. § (5) bekezdés nyitó szövegrésze a Zala Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 11/2022. (XII. 9.) önkormányzati rendelete 9. § c) pontja szerint módosított szöveg.

4

A 2. § (7) bekezdése a Zala Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 11/2022. (XII. 9.) önkormányzati rendelete 9. § d) pontja szerint módosított szöveg.