Pellérd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2013. (I.15.) önkormányzati rendelete

a szociális célú tűzifa juttatásról

Hatályos: 2024. 01. 31

Pellérd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2013. (I.15.) önkormányzati rendelete

a szociális célú tűzifa juttatásról

2024.01.31.

Pellérd Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk. (2) bekezdésében foglalt eredeti jogalkotói hatáskörében, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1.  § (1) Pellérd Önkormányzat Képviselő-testületének Szociális Bizottsága (a továbbiakban: Bizottság) évente egy alkalommal, - kérelem alapján, határozattal -, természetbeni szociális célú tűzifa támogatást nyújt – ellenszolgáltatás nélkül - a szociálisan rászoruló személyek részére. 5

(2)1 A szociális célú tűzifa támogatás annak nyújtható, akinek

a) a családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem éri el az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 300 %-át, egyedülálló esetén 350 %-át, és vagyona nincs,

b) a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló törvény szerinti

ba) aktív korúak ellátására,

bb) időskorúak járadékára,

bc) természetbeni vagy pénzbeli települési támogatásra jogosult,

c) a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvény szerint

ca) rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő,

cb) halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevelő család,

d) három vagy több gyermeket nevel

e) hajléktalan és fatüzelésre alkalmas fűtőberendezéssel rendelkezik.

(3) 4 A kérelem elbírálásánál a (2) bekezdés b)-c) pontjaiban felsorolt ellátásra jogosultakat előnyben kell részesíteni.

(4) 6 A kérelmeket december 1-től január 20-ig lehet benyújtani.

(5) Az egy háztartás részére nyújtható szociális célú tűzifa minimális mennyisége 0,5 m3, három, vagy annál több gyermekes háztartás esetében 1 m3, de egy esetben sem haladhatja meg az 5 m3-t.

(6) A Bizottság határozata alapján a tűzifa támogatás - jogosultak részére történő – kiosztásáról az önkormányzat február 15-ig gondoskodik.

2.  § (1) A támogatás iránti kérelmeket a rendelet 1. melléklete szerinti formanyomtatványon lehet benyújtani személyesen vagy postai úton a Pellérdi Közös Önkormányzati Hivatalhoz.

(2) A benyújtott kérelmekről Pellérd Önkormányzat Képviselő-testületének Szociális Bizottsága legkésőbb január 31-ig dönt, majd a döntést követően intézkedik a tűzifa jogosult részére történő kiszállításáról.

(3) A tűzifa átvételét a jogosult átvételi elismervény aláírásával igazolja.

3.  § (1) A rendelet kihirdetése napján : 2013. január 15-én lép hatályba és rendelkezéseit a folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell.

(2) A rendelet kihirdetéséről a jegyző a helyben szokásos módon gondoskodik.

1

Az 1.  § (2) bekezdése a Pellérd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2024. (I. 31.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.