Cák község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2013.(VIII.29.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat tulajdonában álló közterületek filmforgatási célú használatáról

Hatályos: 2013. 09. 01

Cák község Önkormányzati Képviselő-testülete a mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény 37.§ (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján és a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13.§ (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1.§ (1) Az önkormányzat a települési önkormányzat tulajdonában álló közterületek filmforgatási célú használatát mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény a 3. mellékletnek megfelelő mértékben meghatározott díj ellenében biztosíthatja.


(2) Mentes az (1) bekezdésben meghatározott díj megfizetése alól a közérdekű célokat szolgáló (különösen oktatási, tudományos vagy ismeretterjesztő témájú, vagy filmművészeti állami felsőoktatási képzés keretében készülő) filmalkotások forgatásához szükséges közterület-használat.


2.§ A forgatást akadályozó, de a kérelmezőnek nem felróható, valamint a rendkívüli természeti események esetén a kieső napokon a díj fizetésére kötelezettek mentesülnek az 1.§ (1) bekezdésében meghatározott díj megfizetése alól, az önkormányzat 5 napon belül köteles újra biztosítani a közterület-használatot.


3.§ A rendeletben szabályozott eljárásban a hatáskört a képviselő-testület a polgármesterre ruházza át.


4. § A rendelet 2013. szeptember 1-jén lép hatályba.


Cák, 2013. augusztus 29.


Paukovics Józsefné

polgármester

Dr. Bende Katalin

aljegyző



Záradék:

Ez a rendelet 2013. augusztus 29. napján kihirdetésre került.

Kőszegszerdahely, 2013. augusztus 29.

Dr. Bende Katalin

aljegyző