Gyöngyös Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2013. (VII. 12.) önkormányzati rendelete

a közterületek rendeltetéstől eltérő használatáról szóló 25/2000. (IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2013. 07. 13- 2022. 08. 31

Gyöngyös Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2013. (VII. 12.) önkormányzati rendelete

a közterületek rendeltetéstől eltérő használatáról szóló 25/2000. (IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról1

2013.07.13.

Gyöngyös Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében, a mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény 34. § (5) bekezdé-sében, és a 37. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a közterületek rendeltetéstől eltérő használatáról szóló 25/2000. (IX.20.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: R.) módosítására a következő rendeletet alkotja:

1. § Az R. 2. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) Közterület: közhasználatra szolgáló minden önkormányzati tulajdonban álló földrészlet, amelyet az ingatlan-nyilvántartás ekként tart nyilván, illetve az olyan ingatlan, melyet más jogszabály közterületnek minősít.

2. § Az R. 2. §-a a következő (12) bekezdéssel egészül ki:

„(12) Turisztikailag kiemelt közterület: a Városközpont, továbbá Mátrafüred, Mátraháza, Sástó, Kékestető, Farkasmály településrészek belterületi ingatlanai, valamint a műemléki védelem, vagy helyi védelem alatt álló ingatlanok és az azokkal szomszédos közterületek.

3. § Az R. a következő új alcímmel és 12/B. §-sal egészül ki:

„Filmforgatási célú közterület-használat

12/B. § (1) A filmforgatási célú közterület-használatra vonatkozó hatósági szerződés jóváhagyásáról vagy a jóváhagyás megtagadásáról, a kérelmezővel tartott egyeztetés eredményének jóváhagyásáról átruházott hatáskörben a Polgármester dönt.

- 2 -

(2) A filmforgatási célú közterület-használati díj mértéke a mozgóképről szóló törvény 3. mellékletének 6. és 7. pontjában meghatározott díjtétel.
(3) A filmforgatást akadályozó, de a kérelmezőnek nem felróható, továbbá a rendkívüli természeti események esetén a közterület-használati engedélyt olyan időtartammal kell meghosszabbítani, és a közterület-használatot engedélyezni, ameddig a filmforgatás akadályozva volt. A közterület-használatot ilyen esetben az akadály elhárulása után azonnal, természeti esemény esetén az esetleges kárelhárítást és helyreállítást követően, 24 órán belül újra biztosítani kell.
(4) A filmforgatás célú közterület-használat során a szomszédos lakóingatlanok megközelítését a közterület-használó a közúti közlekedésről szóló törvény előírásai szerint köteles biztosítani.
(5) Amennyiben a közterület filmforgatási célú igénybevétele közutat is érint, a kérelmezőnek az illetékes közút kezelőjének hozzájárulását is be kell szerezni.

3. § E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

1

Az önkormányzati rendeletet a Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 22/2022. (VI. 24.) önkormányzati rendelete 40. §-a hatályon kívül helyezte 2022. szeptember 1. napjával.