Téglás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2013. (X. 31.) önkormányzati rendelete

egyes anyakönyvi eljárások díjáról

Hatályos: 2014. 01. 01- 2017. 02. 27

Téglás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az anyakönyvekről, a házasságkötési eljárásról és a névviselésről szóló 1982. évi 17. törvényerejű rendelet 42/A. § (4) bekezdésének a) és b) pontjában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. §


A rendelet hatálya Téglás Város Önkormányzatának közigazgatási területén történő házasságkötési és bejegyzett élettársi kapcsolatlétesítési, eljárásokra (a továbbiakban: egyes anyakönyvi eljárások) terjed ki.

2. §


(1) Az egyes anyakönyvi eljárások lebonyolítására elsősorban az anyakönyvvezetőnek a Téglási Polgármesteri Hivatalban – 4243 Téglás, Kossuth Lajos utca 61. szám – (továbbiakban: Városháza) található hivatali helyisége, az irodája, valamint a hivatal Tanácsterme szolgál.

(2) Az egyes anyakönyvi eljárások lebonyolítására igénybe vehető egyéb helyiségről a jegyző az anyakönyvekről, a házasságkötési eljárásról és a névviselésről szóló 1982. évi 17. törvényerejű rendelet 15/A.§-a alapján dönt

(3) A Városházától eltérő helyszín engedélyezése iránti kérelmet írásban, az 1. mellékletnek megfelelő tartalommal az anyakönyvi eseményre történő bejelentkezéskor kell benyújtani.

(4) A hivatali helyiségen kívüli valamint a munkaidőn kívüli anyakönyvi eljárás akkor engedélyezhető, ha a törvényi feltételeken túl igazolják a jelen rendelettel megállapított díj befizetését.

(5) Vasárnap és állami ünnepnapokon (munkaszüneti napokon) egyes anyakönyvi eseményeket  megrendezni nem lehet.


3. §


(1) Az egyes anyakönyvi eljárások lebonyolítása munkaidőben a Városházán díjmentes.
(2) A Városházán kívüli helyszínen, illetve munkaidőn kívül történő egyes anyakönyvi eljárás lebonyolítása díjköteles.
(3) Az egyes anyakönyvi eljárások lebonyolításáért munkaidőben, a Városházán kívüli helyszínen – a többletszolgáltatás ellentételezéseként – 8 000 forint + ÁFA mértékű díjat kell fizetni.
(4) Az egyes anyakönyvi eljárások lebonyolításáért munkaidőn kívül, a Városházán – a többletszolgáltatás ellentételezéseként – 8 000 forint + ÁFA mértékű díjat kell fizetni.
(5) Az egyes anyakönyvi eljárások lebonyolításáért munkaidőn kívül, a Városházán kívüli helyszínen – a többletszolgáltatás ellentételezéseként – 15 000 forint + ÁFA mértékű díjat kell fizetni.

(6) A díjat a Téglási Polgármesteri Hivatal költségvetési számlájára kell befizetni.

4. §


(1) Az anyakönyvvezető részére a munkaidőben történő anyakönyvi események közreműködésénél díjazás nem jár.

(2) Az anyakönyvvezető a munkaidőn kívüli egyes anyakönyvi eljárások lebonyolításáért – ha a közszolgálati szabályzatban meghatározott szabadidő kiadását nem kéri – bruttó 8 000,- Ft díjazásra jogosult.



5. §


Ez a rendelet 2014. január 1-jén lép hatályba, de rendelkezéseit csak a kihirdetését követő bejelentkezésektől kell alkalmazni.


Czibere Béla                                                 Vatai Imréné

polgármester                                            címzetes főjegyző

Mellékletek