Csorvás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2013. (XII.31.) önkormányzati rendelete

az átmeneti gazdálkodásról

Hatályos: 2014. 01. 01- 2014. 02. 12




Csorvás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 25. §-ának (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, valamint a helyi önkormányzatok és szerveik, a köztársasági megbízottak, valamint egyes centrális alárendeltségű szervek feladat- és hatásköreiről szóló 1991. évi XX. törvény 138. §-a (1) bekezdésének l) pontjában megállapított feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. § Csorvás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert, hogy 2014. január 1-jétől az önállóan működő és gazdálkodó, valamint az önállóan működő önkormányzati intézményei útján a bevételeket folytatólagosan beszedesse és a szükséges kiadások teljesítését, engedélyezhesse.


2. § Az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló rendelet hatályba lépésének napjáig tartó átmeneti időszakban az önállóan működő önkormányzati intézmények finanszírozása havonta, oly módon történjen, hogy a jogszabályok által előírt fizetési kötelezettségüknek eleget tudjanak tenni.


3. § A jelen rendeletben foglaltakat az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló rendelete hatályba lépésének napjáig kell alkalmazni.


4. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.




 Szilágyi Menyhért                                                       Dr. Kerekesné Dr. Mracskó Gyöngyi

    polgármester                                                                                         jegyző




Kihirdetve: 2013. december 31-én.