Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 26/2013.(XII.20.) önkormányzati rendelete

Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 26/2013.(XII. 20.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi átmeneti gazdálkodásról.

Hatályos: 2014. 01. 01- 2014. 01. 01

Az Államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 25. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, valamint az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a következőket rendeli el:



1.§.      Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete felhatalmazza a Polgármesterét, hogy az Önkormányzat bevételeit folytatólagosan beszedje, és szükséges kiadásokat fedezze az előző évi működési, kiadási előirányzatokon belül a kiadások arányos teljesítésére.


2.§       A Képviselő-testület felhatalmazza Polgármesterét, hogy a 2013.évi többször módosított költségvetési rendeletben szereplő előirányzattal bíró működési feladatok és abból eredő kötelezettségvállalások áthúzódó kiadásait a hivatkozott rendeletben biztosított mértékig teljesítse.

A 2013. évi költségvetésben nevesítetten szereplő előirányzattal biztosított fejlesztési, felújítási feladatra a kötelezettségvállalás mértékéig utalványozzon.


3.§.      A képviselő-testület felhatalmazza polgármesterét, hogy a gyermekek védelméről szóló törvény értelmében az épület tulajdonjogától függetlenül, a Pásztó közigazgatási területén lévő oktatási intézményekben ellátott gyermekek étkeztetését folytatólagosan 2014. január 1.-től szervezze meg, és az IPESZ útján gondoskodjon a szolgáltatás biztosításáról, és az étkezési térítési díj beszedéséről.


4. §      /1/ A Pásztó Város Önkormányzatánál, intézményeinél, a Polgármesteri Hivatalnál alkalmazottak részére a 2014. január 1-től a központi bérintézkedéseknek megfelelő fedezetet az érintettek részére biztosítja, a törvény szerinti átsorolásokat hajtsa illetve hajtassa végre.


/2/ Köztisztviselők részére a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény szerinti mértékben, valamint helyi rendeletben meghatározott mértékben alapilletmény, valamint illetménykiegészítés, vezetői és egyéb kötelező pótlék, cím adományozási és egyéb juttatás fizethető a személyi kiadási előirányzat terhére.


/3/ A képviselő-testület a köztisztviselők és a vonatkozó szabályzat szerint a velük azonos megítélés alá tartozó alkalmazottak részére a Magyarország 2014. évi  központi költségvetéséről szóló rendelkezés értelmében, a költségvetési rendelet elfogadásáig évi bruttó 200.000 Ft összeg időarányos részét biztosítja cafetéria juttatásként, mely a vonatkozó adózási szabályok szerinti adótartalmat magában foglalja.


5.§       A képviselő-testület Felhatalmazza polgármesterét, hogy

  1. az önkormányzat fizetőképességének biztosítása érdekében a lakáseladási alap számlán lévő pénzt Eu források felhasználásához szükséges önrész biztosítására átmenetileg igénybe vegye
  2. Az esedékes munkabérek kifizetéséhez havonta maximum 30 millió Ft-ig munkabérhitelt vegyen igénybe a számlavezető pénzintézettől


6.§.      A képviselő-testület felhatalmazza polgármesterét és a címzetes főjegyzőt, hogy a polgármesteri hivatal épületében elhelyezett Járási Kormányhivatal épület fenntartási költségeit fizesse, majd a megkötött megállapodásban az arányos részt érvényesítse, illetve a megállapodás alapján számlázza és szedje be azt.


7.§       A Képviselő-testület felhatalmazza polgármesterét és a címzetes főjegyzőt, hogy a 2013. évi költségvetési rendeletben nevesítetten szereplő pályázati támogatással megvalósuló több éves fizetési kötelezettséggel járó feladatok bevételeit beszedje, és a kiadásokat teljesítse a pályázati feltételek szerint.


8.§.      A képviselő-testület a BURSA ösztöndíj pályázatra 300.000 Ft-ot biztosít, melynek felhasználására a képviselő-testületi döntésnek megfelelően felhatalmazza a polgármesterét.


9.§.      A képviselő-testület a 2014. évi csúszásmentesítési feladatokra 1.000 e Ft-ot biztosít.


10. §.   /1./ A képviselő-testület felhatalmazza polgármesterét és a címzetes főjegyzőt, hogy a 2013. évben megkötött téli közfoglalkoztatási programok keretében a támogatást igényelje és a támogatási szerződés szerinti kiadásokat teljesítse, az ehhez szükséges önrészt biztosítja.


        /2/[1] A képviselő-testület a közfoglalkoztatás adminisztrációs feladatainak lebonyolítására (munkaviszony megszűntetések, új munkaszerződések)  két főt Pásztó Városi Önkormányzat alkalmazásában a megnövekedett feladatok ellátása érdekében, adminisztrátorként egyelőre, 2014. február 28-ig, 668.200,- Ft erejéig, (munkaadó összes havi költsége, két főre, két hónapra) munkaszerződéssel alkalmazza.




[1] A  31/2013. /XII.30./ önkormányzati rendelet 1. § szerinti szöveggel lép hatályba


11.§     A képviselő-testület felhatalmazza polgármesterét és a címzetes főjegyzőt, hogy a szociális rendeletében meghatározott rendszeres és eseti pénzbeli és természetbeni segélyezés folyamatos működtetéséhez szükséges önrészt biztosítsa és a feladat megosztás szerint a szükséges segélyeket kifizesse.


12. §    A Képviselő-testület a Városgazdálkodási Kft. által a piac fejlesztéséhez felvett

39 millió Ft-nak a január és február hónapban esedékes törlesztő részletét és kamatait (2,5 millió Ft összegben) biztosítja a Kft. részére tőketartalékként.  A tőketartalékba helyezés részletes feltételeinek megállapodásban rögzítésére felhatalmazza polgármesterét. Az év hátralévő részében esedékes kifizetésekről a végleges költségvetési rendeletben intézkedik.


13.§     A Képviselő-testület felhatalmazza polgármesterét, a címzetes főjegyzőt és a gazdasági vezetőt, hogy a költségvetési törvényben, és a kormányzati intézkedésekben meghatározott feltételek szerint az önkormányzati adósságátvállalás ügyében tárgyalásokat folytasson, és az ezzel kapcsolatos megállapodásokat aláírják.


14.§     (1) A Képviselő-testület felhatalmazza a címzetes főjegyzőt, hogy a polgármesteri hivatal köztisztviselői vonatkozásában, a polgármestert, hogy a címzetes főjegyző vonatkozásában, az önkormányzat Ügyrendi Bizottságát, hogy a polgármester vonatkozásában erre vonatkozó törvénymódosítás elfogadása esetén a korábbi évekről áthúzódó, a hatályos jogszabályok szerint megváltható szabadságot az érintett alkalmazott kérésére megváltsa.


            (2) A Képviselő-testület a szabadság megváltás pénzügyi fedezetét 2014. évi költségvetési rendeletében tervezi.


15.§     (1) E rendelet 2014. január 1.-én lép hatályba.


(2) Az 1-13 §-ban szereplő felhatalmazás legkésőbb 2014. február 28-ig tart, azonban ezt megelőzően is az új költségvetési rendelet hatályba lépésének napján megszűnik, rendelkezései beépülnek az elfogadott 2014. évi költségvetési rendeletbe.


 Pásztó, 2013. december 4.



                                               

                  Sisák Imre                                                                             Dr. Tasi Borbála

                 polgármester                                                                          címzetes főjegyző




Záradék: A rendelet kihirdetésének napja 2013. december 20.



                       

            Sisák Imre                                                                              Dr. Tasi Borbála

            Polgármester                                                                          címzetes főjegyző