Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 28/2013. (XII. 19.) önkormányzati rendelete

egyes önkormányzati rendeletek módosításáról

Hatályos: 2013. 12. 20- 2013. 12. 20

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 28/2013. (XII. 19.) önkormányzati rendelete

egyes önkormányzati rendeletek módosításáról

2013.12.20.

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) bekezdés a) és i) pontjaiban biztosított jogával élve és (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva, - az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatáról szóló 12/2011. (IV.28.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: rendelet) 17. § (3) bekezdésében biztosított véleményezési jogkörében eljáró Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének Ügyrendi, Igazgatási, Jogi Bizottsága egyetértésével - az alábbi rendeletet alkotja:

1. § (1) A közterület-használat, közterület-hasznosítás helyi szabályairól 5/2009. (II. 26.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: rendelet) 5. §-a kiegészül a következő (7) bekezdéssel:

„(7) A forgatást akadályozó, de a kérelmezőnek nem felróható, valamint a rendkívüli természeti események esetén az önkormányzat az eseményt követő helyreállítás után 5 napon belül újra biztosítja a közterület-használatot.

(2) A rendelet 5. §-a kiegészül a következő (8) bekezdéssel:

„(8) Az önkormányzat tulajdonában álló közterületek filmforgatási célú használatának díjait a mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény 3. melléklete tartalmazza.

(3) A rendelet 13. § (5) bekezdésében a „Városfejlesztési, Kommunális Iroda” kifejezés helyébe a „Gazdasági Iroda, Városfejlesztési Csoport” kifejezés lép.

(4) A rendelet 15. § (5) bekezdésének d) pontjában a „Városfejlesztési, Kommunális Irodának” kifejezés helyébe a „Gazdasági Iroda, Városfejlesztési Csoportnak” kifejezés lép.

(5) A rendelet 15. § (6) bekezdésének harmadik mondata helyébe a következő mondat lép:

Ugyancsak köteles az engedélyes a hulladékszállítási szerződést, vagy a megvásárolt hulladékgyűjtő zsák számláját és a hulladékgyűjtő zsákot magánál tartani és ellenőrzés esetén azt bemutatni.

(6) A rendelet 1. sz. mellékletében a „díjövezetek területi lehatárolása” a következőre módosul: "Díjövezetek területi lehatárolása: I. díjövezet: A nyilvános pályázatra bocsátandó területek valamint a Hősök tere, Szilfákalja, Jókai sor, Debreceni útfél (József Attila utca és Hőforrás utca között), József Attila utca a Szurmai utcáig, Fürdő utca, Gábor Áron utca (Damjanich utca és Szent Erzsébet utca között), Hőforrás utca a Gázláng utcáig; II. díjövezet: A Rákóczi u. – Csiha u. – Parti u. – Sas u. – Luther u. – Arany János u.– Wesselényi u. – Hőforrás u. – Debreceni útfél – József Attila u. – Szurmai u. – Csanády tér – Kenézy u. – Gönczy Pál utcák által határolt városterület (az I. díjövezetben meghatározottak kivételével), valamint a Sport utca illetve a Debreceni útfél Hőforrás utcától Debrecen felé eső szakasza; III. díjövezet: Az I.-II. pontban meg nem jelölt városterület."

(7) A rendelet 1. sz. függeléke az következők szerint módosul:

a) a „Díjtáblázat 2013. évben” címben az évszám 2013-ról 2014-re változik;

b) a függelék 27. pontja helyébe a következő 27. pont lép: 27. Fesztiváltér: 12.500.000.-Ft + 2013. évre vonatkozóan KSH által közzétett fogyasztói árindex változás mértéke

c) a függelék 36. és 37. pontja jelen rendelet hatálybalépésével egyidejűleg hatályát veszti.

2. § (1) A városi önkormányzati elismerő címről, kitüntetésekről és díjakról szóló 10/1996. (V. 30.) önkormányzati rendelet 6. § (1) bekezdés e) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(A díszpolgár)

„e) elhalálozásakor ingyenes díszsírhely, vagy a hozzátartozója által választott egyéb sírhely illeti meg.

(2) A városi önkormányzati elismerő címről, kitüntetésekről és díjakról szóló 10/1996. (V. 30.) önkormányzati rendelet 6. §-a a következő (3) bekezdéssel egészül ki:

„(3) A díszpolgár temetésével kapcsolatos költségeket a helyben szokásos temetkezési költségek legfeljebb kétszereséig az önkormányzat viseli.”

3. § Ez a rendelet 2013. december 20-án lép hatályba.