Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének 43/2013. (XII. 12.) önkormányzati rendelete

a Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmenti Polgármesteri Hivatal telephelyeként működő Családi és Társadalmi Rendezvények Háza és Házasságkötő Terem helyiségeinek bérleti díjairól

Hatályos: 2014. 01. 01- 2018. 05. 31

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdésének 9. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvényben kapott felhatalmazás alapján, a Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzatának a lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadására és elidegenítésére vonatkozó helyi szabályokról szóló 4/2008. (I. 23.) rendeletében, valamint a Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata vagyonáról, a vagyonelemek feletti tulajdonosi jogok gyakorlásáról szóló 33/2013. (VIII. 29.) rendeletében foglaltakra tekintettel a következőket rendeli el:

1. §


A Családi és Társadalmi Rendezvények Háza és a Házasságkötő Terem (1173 Budapest, Csabai út 20.) helyiségeinek vonatkozásában a bérbeadási jogokat Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzatának jegyzője gyakorolja.

2. §


A Képviselő-testület a Családi és Társadalmi Rendezvények Háza bérleti díjainak összegét az alábbiak szerint határozza meg:


(1) Nagyterem:                                    5.100 Ft/óra + ÁFA


A legrövidebb igénybevételi lehetőség 3 óra, amelynek bérleti díja egy összegben fizetendő, ezt követően minden megkezdett óra díja 5.100 Ft/óra + ÁFA.


(2) A vendégszobák bérleti díjai:


a) 100 %-os térítési díj                        2.200 Ft/fő/éj + ÁFA +IFA


b) A Családi és Társadalmi Rendezvények Háza vendégszobái szabad kapacitásának kihasználása érdekében a jegyző a kerületi civil szervezetek, nemzetiségi önkormányzatok, sportegyesületek, egyházak, és a Rákosmente Önkormányzatának fenntartásában működő intézmények vendégei részére a szobák bérleti díját az alábbiak szerint határozhatja meg:


50 %-os (kedvezményes) térítési díj   1.100 Ft/fő/éj +ÁFA +IFA

25 %-os (kedvezményes) térítési díj       550 Ft/fő/éj +ÁFA +IFA


(3) A Családi és Társadalmi Rendezvények Háza valamennyi helyiségének használata ingyenes Rákosmente Önkormányzatának testvérvárosi kapcsolatai keretein belül érkező hivatalos vendégek számára.

3. §


A Képviselő-testület a Házasságkötő Terem bérleti díjainak összegét az alábbiak szerint határozza meg:


(1) Nagyterem


- házasságkötés alkalmából:                                                                5.000 Ft + ÁFA/alkalom

- önkormányzati rendezvények és a Polgármesteri Hivatal

  rendezvényei esetén:                                                                          díjtalan


(2) Kamaraterem


- alkalmi igénybevétel esetén:                                                              40.000 Ft + ÁFA/nap

- alkalmi igénybevétel esetén (óradíj):                                                     7.000 Ft + ÁFA/óra

- önkormányzati rendezvények és a Polgármesteri Hivatal

  rendezvényei esetén:                                                                          díjtalan

4. §


(1) E rendelet 2014. január 1. napján lép hatályba.


(2) E rendelet hatályba lépésével egyidejűleg hatályát veszíti Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzatának a Családi és Társadalmi Rendezvények Háza és a Házasságkötő Terem helyiségeinek bérleti díjairól szóló 67/1999. (XI. 19.) önkormányzati rendelete, valamint az annak módosításáról szóló 24/2001. (IV. 27.), 58/2003. (XII. 22.) önkormányzati rendeletek. 


Budapest, 2013. december 12.


           Dr. Rúzsa Ágnes s.k.                                                                                  Riz Levente s.k.

                     jegyző                                                                                                polgármester


A rendelet kihirdetve: 2013. december 12.


Dr. Rúzsa Ágnes s.k.

                                                                                                                  jegyző


INDOKOLÁS


Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének

a Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmenti Polgármesteri Hivatal telephelyeként működő Családi és Társadalmi Rendezvények Háza és a Házasságkötő Terem helyiségeinek bérleti díjairól szóló

 43/2013. (XII. 12.) önkormányzati rendeletéhez


1. §-hoz


Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzatának Képviselő-testülete a 248/2012. (VIII. 29.) Kt. határozatában úgy döntött, hogy a Családi és Társadalmi Rendezvények Háza és a Házasságkötő Terem (1173 Budapest, Csabai út 20.) 2013. január 1-jétől a Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmenti Polgármesteri Hivatal telephelyeként működik tovább.



2 – 3. §-hoz


A Családi és Társadalmi Rendezvények Háza és a Házasságkötő Terem helyiségeinek bérleti díjai, valamint a kedvezményezettek köre került meghatározásra.  


4. §-hoz


A rendelettervezet hatályba lépéséről, valamint a jelenleg érvényes bérleti díjakat meghatározó rendelet és annak módosításainak hatályon kívül helyezéséről rendelkezik.