Szentendre Város Önkormányzat Képviselő-testületének 47/2013. (XII.16.) önkormányzati rendelete

Szentendre Város Önkormányzat Képviselő-testületének az Önkormányzat 2014. évi átmeneti finanszírozásról és költségvetési gazdálkodásáról szóló

Hatályos: 2014. 01. 01- 2023. 09. 19

Szentendre Város Önkormányzat Képviselő-testületének 47/2013. (XII.16.) önkormányzati rendelete

Szentendre Város Önkormányzat Képviselő-testületének az Önkormányzat 2014. évi átmeneti finanszírozásról és költségvetési gazdálkodásáról 1

2014.01.01.

Szentendre Város Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvényének 32. cikk (1) bekezdése a) pontja alapján kapott felhatalmazása alapján a 2014. évi költségvetési rendelet megalkotásáig – a költségvetési gazdálkodás folyamatosságának biztosítása, a pénzügyi gondok elkerülése érdekében – a finanszírozás és a költségvetési gazdálkodás átmeneti szabályait az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 25. §-a alapján az alábbiak szerint határozza meg:

I.

Átmeneti finanszírozási és gazdálkodási szabályok

1. § A Képviselő-testület felhatalmazást ad a polgármesternek az önkormányzat bevételeinek folyamatos beszedésére és a kiadásoknak a 2-8. §-okban meghatározott feltételekkel történő teljesítésére a Hivatal útján.

2. § (1) Az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési intézmények, valamint a Közös Önkormányzati Hivatal (továbbiakban: hivatal) igazgatási és egyéb feladatok működési kiadásainak havi teljesítéséhez a 2013. évi tartós kötelezettségekkel módosított működési célú költségvetési támogatások 1/12-ed részének megfelelő összegben utalható támogatás, illetve teljesíthető kifizetés.

(2) A 2014. évi költségvetésről szóló önkormányzati rendelet meghozataláig kötelezettséget vállalni csak a közalkalmazottak és köztisztviselők előmenetelével kapcsolatos átsorolásokkal együtt járó többletbérek időarányos része lehet.

(3) A 2014. évre áthúzódó beruházási, felújítási feladatokra költségvetési kiadás csak a 2013. évi jóváhagyott előirányzat-maradványok erejéig polgármesteri engedéllyel teljesíthető.

(4) A Képviselő-testület a Polgármesternek 10.000.000 Ft azaz tízmillió forint egyedi ügyleti értékhatárig – a Gazdasági Alpolgármester és a Jegyző együttes ellenjegyzése mellett – kötelezettség-vállalási jogot biztosít. A Polgármester a kötelezettség-vállalásról a soron következő ülésén tájékoztatja a Képviselő-testületet.

3. § A Hivatal a szociális segélyezésre jogosult ellátottak körében bármely jogcím alatti segélyeket kifizetheti a pénzbeli és természetbeni szociális és gyermekvédelmi ellátásról szóló 51/2006. (XII.15.) Önk. sz. rendeletben foglaltak betartása mellett.

4. § A Hivatal zavartalan működéséhez feltétlenül szükséges dologi kiadások teljesíthetőek. A kommunális és városgazdálkodási feladatokhoz kapcsolódóan legfeljebb a 2013. évre jóváhagyott előirányzat 1/12 része fizethető ki.

5. § Nem önkormányzati intézmények, alapítványok, egyéb szervezetek részére kizárólag a 2013. december 31-ig megkötött megállapodások, képviselő-testületi kötelezettségvállalások alapján teljesíthető utalás.

6. § A felvett hosszú lejáratú hitelek, illetve a folyószámlahitel esedékes törlesztései és kamatai kifizethetőek.

7. § (1) A jóváhagyott, folyamatban lévő önkormányzati felhalmozási (beruházási) feladatokhoz és felhalmozási célú pénzeszközök átadásához kapcsolódóan kifizethetőek:

a) a 2013. évi előirányzat-maradványok erejéig a ténylegesen elvégzett munkák ellenértéke,

b) a 2013. december 31-ig megkötött szerződések 2013. évi üteme szerint elvégzett munkák ellenértéke,

c) jogerős határozatok szerinti kötelezettségek.

(2) A jóváhagyott, folyamatban lévő felhalmozási feladatoknál szerződésmódosítás nem irányulhat a 2013. december 31-ig megkötött szerződések 2014. évi ütemének a növelésére.

(3) Új, induló fejlesztési feladatokra és pénzeszközök átadására kötelezettség nem vállalható, kifizetés nem teljesíthető, kivétel a jóváhagyott céltámogatási feladatoknál a feltételek szerinti saját forrásrész együttes összegének erejéig.

II.

Vegyes és záró rendelkezések

8. § (1) E rendelet 2014. január 1-jén lép hatályba.

(2) Kihirdetéséről a jegyző gondoskodik.

1

Az önkormányzati rendeletet a Szentendre Város Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2023. (IX. 19.) önkormányzati rendelete 1. §-a hatályon kívül helyezte 2023. szeptember 20. napjával.