Budapest Főváros XV. kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzat Képviselő-testületének 48/2013. (XII.4.) önkormányzati rendelete

a civil szervezetek pályázati önkormányzati támogatásáról szóló 4/2011. (II.22.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2013. 12. 05- 2013. 12. 05

Szerkesztés...

Budapest Főváros XV. kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 42. § 4. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a civil szervezetek pályázati önkormányzati támogatásáról szóló 4/2011. (II.22.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: R.) módosítására a következőket rendeli el:




1. §



A R. 7. § - ának a helyébe a következő rendelkezés lép:


„ 7.§


(1)  A polgármester és a képviselő-testület számára a megalapozott döntés meghozatalának előkészítése érdekében öt tagból és kettő póttagból álló Tanácsadó Kollégium (a továbbiakban: Kollégium) javaslatot tesz.

(2) A Kollégium tagjait a Budapest XV. kerület Díszpolgára Cím, valamint a Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Érdemérem Díj kitüntetettjei közül a képviselő-testület kéri fel.

(3)  A Kollégium megbízatása 1 évre szól. A Kollégiumot minden év január 31-ig kell felkérni.

(4) A Kollégium maga határozza meg működése rendjét. 

(5) A Kollégium tagjai e tisztségükért díjazásban nem részesülnek.

(6) A támogatásról alapítványok esetében a képviselő-testület, egyéb szervezetek esetében a polgármester dönt. A döntésben a Kollégium javaslata a döntéshozót nem köti. ”




2. §


Ez a rendelet 2013. december 5. napján lép hatályba.



Juhászné dr. Baráth                      László Tamás s.k.

           Márta s.k.                                polgármester

              jegyző