Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 49/2013. (XI.04.) önkormányzati rendelete

a budaörsi vállalkozások helyi támogatásáról szóló 26/2012. (VII.13.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2013. 11. 05- 2013. 11. 05

Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

49/2013. (XI.04.) önkormányzati rendelete

a budaörsi vállalkozások helyi támogatásáról szóló

26/2012. (VII.13.) önkormányzati rendelet módosításáról

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvényének 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13.§ (1) bekezdésének 13. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el.

1. §

A budaörsi vállalkozások helyi támogatásáról szóló 26/2012. (VII.13.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet)

A Rendelet 2. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„2. § (2) A pályázat benyújtására azon vállalkozás jogosult, aki 2011. január 1.-e előtt megkezdte a gazdasági tevékenységét Budaörs Város közigazgatási területén, és a pályázat benyújtását megelőző két évben helyi adóbevallási és adófizetési kötelezettségének Budaörsön eleget tett.”

2. §

A Rendelet 5. § (1) bekezdésének h) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

„5.§ (1) h) az a vállalkozás sem, amelynek tagja vagy tisztségviselője Budaörs Város Önkormányzatának képviselője, vagy bármely bizottságának külső szakértő tagja, továbbá ezeknek a Ptk 685. § b) pontja szerinti közeli hozzátartozója,”

3. §

(1) A Rendelet 6. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„6. § (1) Az Önkormányzat a vállalkozások számára működési támogatásnak nem minősülő, vissza nem térítendő pénzügyi támogatást nyújt munkahelyteremtésre, munkahelyteremtéssel járó technológiai fejlesztést eredményező eszközberuházásra, valamint munkahelyteremtéssel nem járó technológiai fejlesztést eredményező eszközberuházásra. A pályázat elbírálása során előnyt élveznek azok a pályázatok, akik új munkahelyet teremtenek.”

(2) A Rendelet 6. § 2) bekezdése hatályát veszti.

(3) A Rendelet 6. § (6) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„6. § (6) Technológiai fejlesztést eredményező eszközberuházásnál:

  1. Munkahelyteremtéssel járó eszközbeszerzés esetén 100.000 és 499.999 Ft közötti támogatási összeg mellett az elnyerhető támogatási összeg maximuma az összes elszámolható költség 90%-a,
  2. 500.000 és 999.999 Ft közötti támogatási összeg mellett az elnyerhető támogatási összeg maximuma az összes elszámolható költség 80%-a,
  3. 1.000.000 és 2.000.000 Ft közötti támogatási összeg mellett az elnyerhető támogatási összeg maximuma az összes elszámolható költség 75%-a.”
  4. Munkahelyteremtéssel nem járó eszközbeszerzés a támogatási összeg maximuma az összes elszámolható költség 60%-a.”

(4) A Rendelet 6. § (7) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„ 6. § (7) Technológiai fejlesztést eredményező eszközberuházásnál a támogatás maximális mértéke:

  1. Egy munkahely teremtés esetén: 1.286.970.- Ft,
  2. két munkahely teremtés esetén: 573.940.- Ft,
  3. három munkahely teremtés esetén: beruházás nem támogatható.
  4. Munkahelyteremtéssel nem járó eszközbeszerzés esetén: 500.000.- Ft.”

4. §

(1) A Rendelet 8. § (1) bekezdésének b) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

„8. § (1) b) a pályázat benyújtását megelőző két lezárt üzleti év gazdálkodási és foglalkoztatási adatait. Munkahelyteremtéssel járó pályázat esetén a pályázat benyújtását megelőző 3 hónapra vonatkozó foglalkoztatási adatait összességében, és a budaörsi munkahelyek vonatkozásában,”

(2) A Rendelet 8. § (1) bekezdésének fe) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

„8. § (2) fe) a pályázó nyilatkozatát arról, hogy a vállalkozásnak nem tagja és/vagy tisztségviselője Budaörs Város Önkormányzatának képviselője vagy bármely bizottságának külső szakértő tagja, továbbá ezeknek a Ptk. 685. § b) szerinti közeli hozzátartozója,”

(3) A Rendelet 8. § (1) bekezdésének fj) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

„8. § (2) fj)a pályázó/k kötelezettséget vállal/nak, hogy a pályázat megvalósítását követően a vállalkozását legalább három éven keresztül fenntartja/ják. A megvalósítástól számított három éven át Budaörs Város közigazgatási területén fekvő székhelyén, telephelyén, fióktelepén a pályázati támogatással megnövelt átlagos korrigált statisztikai állományi létszámát a létszámbővítést követően legalább 3 éven keresztül folyamatosan fenntartja/ják és betölti/k, továbbá a támogatással megvalósított eszközbeszerzést eszközei között szerepelteti/k, és azt a budaörsi székhelyén, telephelyén, vagy fióktelepén tartja/k.”

(4) A Rendelet 8. § (2) bekezdésének g) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

„8. § (2) g) munkahelyteremtés támogatására irányuló pályázat esetén igazolást a pályázat benyújtását megelőző három hónapban foglalkoztatottak létszámáról”

5. §

(1) A Rendelet 9. § (1) bekezdésének helyébe a következő rendelkezés lép:

„ 9. § (1) A támogatásban részesülőnek vállalnia kell, hogy vállalkozását a pályázat megvalósítását követően legalább három évig fenntartja. A támogatott beruházást az elbírálást követően egy éven belül megvalósítja, a megvalósítástól számított három éven belül azokat eszközei között szerepelteti, és azt a budaörsi székhelyén, telephelyén, vagy fióktelepén tartja. Budaörs Város közigazgatási területén fekvő székhelyén, telephelyén, vagy fióktelepén a pályázati támogatással megnövelt átlagos korrigált statisztikai állományi létszámát a létszámbővítést követően legalább 3 éven keresztül folyamatosan fenntartja és betölti.”

(2) A Rendelet 9. § (4) bekezdésének helyébe a következő rendelkezés lép:

„9. § (4) A támogatott a támogatás idejére vonatkozóan köteles olyan külön munkaügyi nyilvántartást vezetni, amely ellenőrizhető módon, zárt rendszerben a következőket tartalmazza: a munkavállaló neve, személyes adatai (szül hely idő, anyja neve, lakcíme), a munkába állás időpontja, a munkaügyi központ igazolása a kiközvetítésről. A támogatott köteles a pályázat megvalósításától számítva a munkaerő megtartási kötelezettség lejártáig – előzetes felhívás nélkül- minden év december hó 15. napjáig a foglalkoztatottak létszámáról – hitelt érdemlő igazolás becsatolásával- adatot szolgáltatni, köteles továbbá írásbeli felhívás esetén a foglalkoztatotti adatokról 5 napon belül tájékoztatást nyújtani Támogatónak.”

(3) A Rendelet 9. § (6) bekezdésének helyébe a következő rendelkezés lép:

„9. § (6) Technológiai fejlesztést eredményező eszközberuházást megvalósító támogatásra azok a vállalkozások pályázhatnak, amelyek az önkormányzat közigazgatási területén termelő, illetve szolgáltató jellegű beruházást valósítanak meg – személygépjármű, számítógép beszerzés kivételével – és helyeznek üzembe.

Munkahelyteremtéssel nem járó eszköz- beszerzés esetén kizárólag új eszköz számolható el.”

6. §

Ez a rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.

Budaörs, 2013. október 30.

 Wittinghoff Tamás

Polgármester

dr. Bocsi István

Jegyző


A 49/2013. (XI.04.) önkormányzati rendelet 2013. november 4-én a Polgármesteri Hivatal (Budaörs, Szabadság út 134. sz.) hirdetőtábláján való kifüggesztéssel kihirdetésre került.

Erdős Károlyné

irodavezető