Soponya Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2013. (VIII. 1.) önkormányzati rendelete

Soponya Nagyközség Képviselő-testületének a közterületek használatának szabályozásáról szóló 7/2010.(IV.01.) számú önkormányzati rendeletének módosításáról

Hatályos: 2018. 09. 01- 2018. 09. 01

Soponya Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2013. (VIII. 1.) önkormányzati rendelete

Soponya Nagyközség Képviselő-testületének a közterületek használatának szabályozásáról szóló 7/2010.(IV.01.) számú önkormányzati rendeletének módosításáról1

2018.09.01.

Soponya Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete az alaptörvény 32.cikk. (1) bek. a.) meghatározott feladatkörében eljárva valamint a mozgóképről szóló 2004.évi II törvény 37. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a következőket rendeli el:

1. § Soponya Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének a közterületek használatának szabályozásáról szóló 7/2010.(IV.1.) önkormányzati rendelete az alábbi 8/A. §-al egészül ki:

8/A. § (1) A mozgóképről szóló 2004.évi II. törvény ( a továbbiakban: Mgtv.) szerinti filmalkotás forgatása céljából történő közterület-használat vonatkozásában a rendelet szabályait az e szakaszban foglalt eltérésekkel kell alkalmazni.

(2) Filmforgatási célú közterület használatra naponta 8 és 20 óra közötti időtartamban belül kerülhet sor. A filmforgatási célú közterület használata nem haladhatja meg az egy hét időtartamot.

(3) Vasárnapra és ünnepnapra vonatkozóan valamint Soponya Nagyközség Önkormányzata által vagy megbízása alapján közterületre szervezett önkormányzati rendezvények időtartamára illetve területére közterület filmforgatási céllal nem használható.

(4) A filmforgatás céljából történő közterület-használathoz a hozzájárulás megadását követően a filmforgatást akadályozó, a kérelmezőnek fel nem róható valamint a rendkívüli természeti események elhárítását követő 10 napon belül a kérelmező számára a közterület-használatot biztosítani kell.

(5) A filmforgatás céljából történő közterület-használatra nem tejednek ki e rendelet díjszámításra, a kérelem benyújtására és az engedélyezésre vonatkozó rendelkezései, ezek tekintetében az Mgtv., a végrehajtására kiadott kormányrendelet valamint a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló törvény rendelkezéseit megfelelően kell alkalmazni.

(6) a filmforgatási célú közterület-használat esetén a a használó a 7. § (3) bekezdésében foglaltakon túlmenően köteles:

a.) a használt területre vonatkozó zajvédelmi szabályokat betartani,
b.) a használat megszűnését követően a területet annak a filmforgatás céljára használatba adott állapotában az Önkormányzat részére visszaadni.
Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.
1

A rendelet a 2010. évi CXXX. törvény 12/B. §-a alapján hatályát vesztette 2018. szeptember 2. napjával.