Felsővadász község Önkormányzat Képviselőtestületének 8/2013. (IX.11.) önkormányzati rendelete

a kéményseprő-ipari közszolgáltatásokról

Hatályos: 2015. 01. 01

Felsővadász község Önkormányzat Képviselőtestületének 8/2013. (IX.11.) önkormányzati rendelete

a kéményseprő-ipari közszolgáltatásokról

2015.01.01.

Felsővadász község Önkormányzatának Képviselőtestülete a kéményseprő–ipari közszolgáltatásról szóló 2012. évi XC. törvény 13. § (3) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az a.) pontban meghatározott véleményezési jogkörében eljáró Borsod – Abaúj – Zemplén Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége, a Magyarországi Kéményseprők Országos Ipartestülete véleményének kikérésével, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a.) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következő rendeletet alkotja :

1. § A kéményseprő-ipari közszolgáltatást (a továbbiakban közszolgáltatást) végző közszolgáltató a ABAKÉMÉNY Kft – székhelye 3800 Szikszó, Pázmány P. tér 14. fsz.3.

2. § (1) A közszolgáltató a kéményseprő – ipari tevékenységet a hatályos jogszabályok szerinti szakmai követelményeknek és szabványoknak megfelelően köteles végezni.

(2) Az ingatlan tulajdonosa / használója / a közszolgáltatást az 1. § - ban meghatározott közszolgáltatótól köteles igénybe venni.

(3) A közszolgáltató a sormunkák végzésének időpontjáról a munkavégzést megelőzően legalább 8 nappal korábban értesítést küld az ingatlan tulajdonosa / használója / részére.

(4) A közszolgáltató a településen az egyes utcákban végzendő sormunkák időpontjáról a munkavégzést megelőzően legalább 8 nappal korábban tájékoztatást küld az Önkormányzati Hivatal részére. A tájékoztatás közzétételre kerül az Önkormányzati Hivatal hirdetőtábláján.

3. § A kéményseprő–ipari közszolgáltatás díjtételeit a rendelet 1. melléklete tartalmazza.

4. § (1) A rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

1. melléklet