Dunaszentpál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2014. (II.20.) önkormányzati rendelete

az idegenforgalmi adóról szóló 11/2013. (XI. 29.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2014. 02. 21- 2014. 02. 21

Dunaszentpál Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény 1. § (1) bekezdésében és Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 13. pontjában kapott felhatalmazás alapján, Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) bekezdés h) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. § Dunaszentpál Község Önkormányzata Képviselő-testületének az idegenforgalmi adóról szóló 11/2013. (XI. 29.) önkormányzati rendelete (a továbbiakban: Rendelet) 3. § (7) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(7) Amennyiben az adókötelezett az adómentességet az ideiglenes jellegű iparűzési tevékenységet végző vállalkozásra tekintettel kívánja igénybe venni, a rendelet 2. mellékletében meghatározott tartalmú nyilatkozat kitöltése mellett az önkormányzati adóhatóság által előzetesen kiállított igazolást is mellékelni köteles arról, hogy az ideiglenes jellegű iparűzési tevékenységet végző vállalkozás az ideiglenes jellegű iparűzési tevékenység hatálya alá tartozóként az önkormányzati adóhatósághoz bejelentkezett. Az önkormányzati adóhatóság által kiállított igazolás tartalmazza, hogy az ideiglenes jellegű iparűzési tevékenységet végző vállalkozás mely munkavállalója, – az érkezés és távozás időpontjának megjelölésével – mely időszakra és mely szálláshelyen vesz igénybe adómentességet. Az igazolás iránti kérelem előterjesztésekor az adókötelezett igazolni köteles, hogy az ideiglenes iparűzési tevékenységet végző vállalkozás alkalmazásában áll.”


2. § Jelen rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.