Csögle község Önkormányzata 1/2014.(II.19.) önkormányzati rendelete

Csögle község képviselő-testületének a 2014. évi költségvetéséről

Hatályos: 2014. 02. 21- 2014. 10. 01

Csögle község képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat 2014. évi költségvetési bevételi főösszegét 144 587 ezer forintban határozza meg. Ezen belül a

       a) működési bevételeket 138 109 ezer forintban

       b) felhalmozási bevételeket 6 478 ezer forintban állapítja meg.

      (2) Az (1) bekezdésben részletezett bevételek összetevőit az 1. melléklet tartalmazza.

      (3) Az önkormányzat (1) bekezdésben részletezett bevételeinek csoportosítását kötelező feladatok, önként vállalt feladatok és állami (államigazgatási) feladatok szerinti bontását a 2. melléklet tartalmazza.

2. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat 2014. évi költségvetési kiadási főösszegét 144 587 ezer forintban határozza meg. Ezen belül a

       a) működési kiadásokat 144 704 ezer forintban

       b) felhalmozási kiadásokat 180 ezer forintban határozza meg

       (2) Az (1) bekezdésben részletezett kiadások összetevőit előirányzat csoportok, kiemelt előirányzatok szerinti bontásban, valamint az engedélyezett és közfoglalkoztatott létszámot a 3. melléklet tartalmazza.

       (3) Az önkormányzat (1) bekezdésben részletezett kiadásainak csoportosítását kötelező, önként vállalt és állami (államigazgatási) feladatok szerinti bontásban a 4. melléklet tartalmazza.

3.  §  A képviselő-testület az önkormányzat költségvetési egyenlegét mínusz 8 095 ezer forintban állapítja meg. Ezen belül a

        a) működési hiányt 14 393 ezer ft-ban

        b) felhalmozási többletet 6 298 ezer ft-ban állapítja meg.

4. § A képviselő-testület a költségvetési hiány

      a) belső finanszírozására szolgáló előző évek költségvetési maradványának működési célú igénybevételét 8 095 ezer forintban

      b) a felhalmozási többlet működési célú felhasználását 6 298 ezer ft-ban határozza meg.

5.  § (1) A képviselő-testület a Csöglei Közös Önkormányzati Hivatal bevételi és kiadási előirányzatait és engedélyezett létszámát az 5. mellékletben foglaltaknak megfelelően hagyja jóvá.

       (2) Az önkormányzat a köztisztviselői cafetéria-juttatás összegét évi bruttó 200 000 ft összegben határozza meg.

       (3) A képviselő-testület a közép- és felsőfokú végzettségű közszolgálati tisztviselői részére 2014. évre15 % illetménykiegészítést állapít meg.

       (4) A képviselő-testület a közszolgálati tisztviselői részére jogszabályban meghatározott feltételek megléte esetére 2014. évre képzettségi pótlékot állapít meg.

       (5) A képviselő-testület a Csöglei Közös Önkormányzati Hivatal fenntartásához 2 922 ezer ft-tal járul hozzá. A képviselő-testület a Csöglei Közös Önkormányzati Hivatal köztisztviselői létszámát 12 főben, a hivatalsegédek létszámát 5 főben határozza meg.

6. § A képviselő-testület a Csöglei Óvoda fenntartásához 2 212 ezer ft-tal, a Csöglei Intézményirányító Társulás működési költségeihez 65 ezer ft-tal járul hozzá.

7.  § (1) Az önkormányzat a költségvetési évben olyan fejlesztési célt nem tűzött ki, amelynek megvalósításához a Stabilitási törvény 3. § (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügylet megkötése válhat szükségessé.

       (2) Stabilitási törvény 3. § (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyletből fennálló kötelezettségei az önkormányzatnak nincsenek.

       (3) Az önkormányzat Stabilitási törvény 10. § (3) bekezdése szerinti saját bevételeit a 6. melléklet tartalmazza.

8.  § Felhívja a képviselő-testület a polgármester figyelmét arra, hogy a 2.§ (1) bekezdésben meghatározott előirányzatokat -a jóváhagyott bevételi előirányzatokon belüli többletbevétel és a jóváhagyott pénzmaradvány kivételével- nem lépheti túl, hitelt nem vehet fel, tartalékkal nem rendelkezhet.

9. § Ez a rendelet 2014. február 21. napján lép hatályba.

Csögle, 2014. február 5.



                     Osváth Károly Tamás                                          Kissné Kiss Zsuzsanna

                            polgármester                                                            körjegyző

                                                                                                      címzetes főjegyző


Záradék:

A rendeletet a mai napon kihirdettem.


Csögle, 2013. február 19.



                                                         Kissné Kiss Zsuzsanna

                                                                    körjegyző

                                                              címzetes főjegyző