Bikal Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2014. (XII.15.) önkormányzati rendelete

a képviselők tiszteletdíjáról

Hatályos: 2023. 11. 17

Bikal Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2014. (XII.15.) önkormányzati rendelete

a képviselők tiszteletdíjáról

2023.11.17.

Bikal Község Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 35. § (1)-(3) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § (1)1 Az önkormányzati képviselőt megválasztásától a megbízatása megszűnéséig a testületi munkában végzett tevékenységéért nettó 85.000 Ft/év tiszteletdíj illeti meg.

(2) Az (1) bekezdés szerinti tiszteletdíjra való jogosultság feltétele a tárgyévben megtartott képviselő-testületi ülések 80 %-án való részvétel.

(3) Amennyiben a képviselő az (2) bekezdés szerinti feltételt nem teljesíti, a tárgyévben nem jogosult tiszteletdíjra.

(4) Amennyiben a képviselő megbízatása a megválasztását követő helyi önkormányzati általános választás napja előtt szűnik meg, a tárgyévben a képviselő nem jogosult tiszteletdíjra.

1/A. § (1) Az 1. §-ban foglaltaktól eltérően a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választásának évében

a) a képviselő január 1. napjától a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választásának napjáig az 1. § (1) bekezdés szerinti tiszteletdíj teljes összegére jogosult

b) a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választásának napjától megbízatással rendelkező képviselő az 1. § (1) bekezdés szerinti tiszteletdíjnak a választás napjától december 31. napjáig számított időarányos részére jogosult, függetlenül attól, hogy az 1/A. § (1) bekezdés a) pontja szerinti tiszteletdíjra jogosult volt-e.

(2) A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választásának évében az 1. § (2) bekezdése szerinti részvételi aránynak

a) a január 1. napjától a képviselő megbízatásának megszűnéséig, illetve

b) a megbízatásának keletkezésétől a tárgyév december 31. napjáig megtartott ülések számát tekintve kell teljesülnie.

2. § (1) A tiszteletdíjakat – a (2) bekezdés szerinti kivétellel – az Egyházaskozári Közös Önkormányzati Hivatal évente egy összegben, a tárgyév december hónapjában folyósítja a jogosult által kért módon.

(2) A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választásának évében a tiszteletdíjak kifizetése az 1/A. § rendelkezéseire tekintettel a megbízatás megszűnésekor, továbbá december hónapban történik.

3. § A rendelet a kihirdetésének napján lép hatályba.

1

Az 1. § (1) bekezdése a Bikal Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2023. (XI. 16.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.