Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése 12/2014. (VI.12.) önkormányzati rendelete

a Közgyűlés és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 4/2013. (II. 14.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2014. 06. 13- 2014. 07. 01

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a Közgyűlés Jogi, Ügyrendi és Bűnmegelőzési Bizottsága, Költségvetési és Vagyongazdálkodási Bizottsága, Oktatási, Kulturális és Egyházügyi Bizottsága, Szociális, Egészségügyi és Ifjúsági Bizottsága, valamint Városrendezési, Városüzemeltetési és Környezetgazdálkodási Bizottsága véleményének kikérésével a következőket rendeli el:


                                                           1. §


Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a Közgyűlés és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 4/2013. (II. 14.) önkormányzati rendelete (a továbbiakban: SZMSZ) 2. melléklete az 1. melléklet szerint módosul.


2. §


Az SZMSZ 3. melléklete a 2. melléklet szerint módosul.


3.§


Az SZMSZ a 2. melléklet 3.1.22. pontjában „az önkormányzattal együttműködő határon túli magyar szervezetek” szövegrész helyébe az „az önkormányzattal együttműködő határon túli magyar szervezetek és határon túli magyar kapcsolatok” szöveg, a 2. melléklet 3.2.5. pontjában a „Katona József Díj, a Kodály Zoltán Díj, a Tóth László Díj, valamint Kecskemét Közművelődésért Díj” szövegrész helyébe a „Katona József-díj, a Kodály Zoltán-díj, a Tóth László-díj,a Kecskemét Közművelődésért Díj, valamint a Bozsó János-díj” szöveg, a 2. melléklet 5.2.5. pontjában a „Mathiász János Díj, Mészöly Gyula Díj” szövegrész helyébe a „Mathiász János-díj, Mészöly Gyula-díj” szöveg, és a 3. melléklet 1.49. pontjában az „érdekeltségi” szövegrész helyébe az „útépítési és közművesítési” szöveg lép.


4.§


Hatályát veszti az SZMSZ 2. melléklet

  1. 1.1.5. pontja,
  2. 1.2.5. pontja,
  3. 2.4.12. pontja,
  4. 4.4.4. pontja,
  5. 4.4.6. pontja,
  6.  5.1.10. pontja, és
  7. 5.1.14. pontja.





5. §


  1. Ez a rendelet - a (2) bekezdés kivételével – a kihirdetést követő napon lép hatályba és 2014. július 2. napján hatályát veszti.
  2. A 4. § 3. pontja 2014. július 1. napján lép hatályba.



Kecskemét, 2014. június 12.



      Dr. Zombor Gábor sk.                                                           Dr. Határ Mária sk.

              polgármester                                                                            jegyző




ZÁRADÉK:


A rendelet kihirdetése a mai napon a Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján való kifüggesztéssel megtörtént.


Kecskemét, 2014. június 12.                                                                                        


           Dr. Határ Mária sk.

        jegyző





























  1. melléklet a 12/2014. (VI.12.) önkormányzati rendelethez



  1. Az SZMSZ 2. melléklet 4.1. pontja a következő 4.1.10. ponttal egészül ki:


„ [ 4.1. A bizottság dönt:]


4.1.10. Az önkormányzat egészségügyi szolgáltató intézményének hatáskörében megállapítható térítési díjak megállapításának, nyilvánosságra hozatalának és befizetésének rendjéről, a szolgáltató által megállapított térítési díj mérséklésére, valamint elengedésére vonatkozó rendelkezéseket megállapító szolgáltatói szabályzat jóváhagyásáról.



  1. Az SZMSZ 2. melléklet 5.1.9. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:


„  [A bizottság dönt:]


5.1.9. A Kecskeméti Városgazdasági Nonprofit Kft-vel kötött közfeladat-ellátási szerződés szerinti éves feladatterv jóváhagyásáról.”


































  1. melléklet a 12/2014. (VI.12.) önkormányzati rendelethez




Az SZMSZ 3. melléklet 1. pontja a következő 1.69. és 1.70. ponttal egészül ki:



„ [ A polgármester:]



  1. Eljár a temetési hely felett rendelkezni jogosultnak a biztonságos használatot veszélyeztető sírjel vagy sírbolt helyreállítására történő felhívásával kapcsolatos ügyekben, továbbá azokban az esetekben, amikor a sírjel felett rendelkezni jogosult a felhívás ellenére a sírjelet nem állítja helyre, és az életet is fenyegető közvetlen veszély áll fenn, dönt a közvetlen veszélynek a rendelkezni jogosult költségére történő megszüntetéséről.


  1. Elbírálja a helyi földbizottság vagy az annak jogkörében eljáró Nemzeti Agrárgazdasági Kamara állásfoglalásával szemben az eladó, a vevő, vagy a határidőben elfogadó nyilatkozatot tevő elővásárlásra jogosult által előterjesztett kifogásokat.”