Gige Község Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2014.(XI.12.) önkormányzati rendelete

a szociális célú tűzifa juttatásról

Hatályos: 2014. 11. 12- 2015. 04. 14

Gige Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. Cikk (2) bekezdése, a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. III. törvény 2. §-ában kapott felhatalmazás alapján, a  Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2012. évi CLXXXIX. törvény 13.§ (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a települési önkormányzatok szociális célú tüzelőanyag vásárláshoz kapcsolódó kiegészítő támogatásáról szóló 46/2014.(IX.25.) BM rendeletének végrehajtására a következőket rendeli el:


1.Általános rendelkezések


1.§ A rendelet hatálya Gige község közigazgatási területén lakcímmel rendelkező,  az Sztv. 3.§-ban meghatározott személyekre terjed ki.

2.§ Gige Önkormányzata a helyi önkormányzatok szociális célú tűzifavásárláshoz kapcsolódó kiegészítő támogatásáról szóló 46/2014.(IX.25.) BM rendelet alapján 1.143.000 Ft értékben tűzifát vásárolt.


2. Szociális célú tűzifa juttatás részletes szabályai


3.§ (1) A képviselő-testület természetbeni juttatásként az arra rászoruló személyek részére tűzifát biztosít. A juttatást a képviselő-testület a támogatás erejéig nyújtja.

(2) Juttatásban részesülhet az

a) aktív korúak ellátásában részesülő;

b) időskorúak járadékában részesülő;

c) normatív lakásfenntartási támogatásban részesülő;     

d) létfenntartását veszélyeztető krízis helyzetbe került;

(3) A létfenntartást veszélyeztető krízis helyzetet jövedelemigazolásokkal és a kiadásokról szóló bizonylatokkal kell igazolni.

4.§ (1) A juttatás igénylése kérelem alapján történik. A kérelem mintát az 1. számú melléklet tartalmazza.

(2) A kérelmeket legkésőbb 2014. november 30-ig lehet benyújtani vagy eljuttatni a Csökölyi Közös Önkormányzati Hivatalban. Az időpontot követően kérelem nem nyújtható be.

(3) A juttatás iránti kérelmek elbírálását a Képviselő-testület maga dönti el. A támogatás mértéke háztartásonként legfeljebb 5 m3 lehet.

(4) Amennyiben több kérelem kerül benyújtásra, mint a felosztható tűzifa mennyisége, a képviselő-testület az egy főre jutó jövedelem és egyéb krízis helyzetet igazoló tények alapján dönt.

(5) A Képviselő-testület a döntésről határozatban értesíti a kérelmezőt. A tűzifa kiosztására legkésőbb 2015. február 15. napjáig kerül sor.


3. Záró rendelkezések

5.§ (1) A rendelet kihirdetése napján lép hatályba.

(2) A rendelet hatályát veszti a támogatás Magyar Államkincstár felé történő elszámolásával egyidejűleg, azaz 2015. április 15. napján.


Csököly, 2014. november 10.



           Dr. Bálint Ildikó                                                      György Zoltánné

              Polgármester                                                          jegyzőhelyettes




Kihirdetési záradék:


A rendelet kihirdetve: 2014. november 12-én.


                        György Zoltánné

                      jegyzőhelyettes

Mellékletek