ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 14/2014 (X.31.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

a helyi önkormányzati képviselők és bizottsági tagok tiszteletdíjáról

Hatályos: 2022. 01. 28

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 14/2014 (X.31.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

a helyi önkormányzati képviselők és bizottsági tagok tiszteletdíjáról

2022.01.28.

Újfehértó Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 35. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § (1) A települési képviselőket megválasztásuk időpontjától megbízatásuk megszűnéséig - e minőségben végzett munkájukért tiszteletdíj illeti meg.

(2) A települési képviselő havi tiszteletdíja (alapdíj) 122.400.- Ft.

(3) A képviselő bizottsági tag bizottsági munkájáért járó tiszteletdíja – több bizottsági tagság esetén is – az alapdíjon felül 45. 900.- Ft-.

(4) A bizottsági elnökök tiszteletdíja – több tisztség, bizottsági tagság esetén is – az alapdíjon felül 84.200.- Ft.

(5) A polgármester és az alpolgármester képviselői tiszteletdíjra nem jogosult.

(6) A bizottságok nem képviselő tagjai bizottsági munkájáért járó tiszteletdíja – több bizottsági tagság esetén is – havi 45.900.- Ft.

2. § (1) Ha a képviselő vagy a nem képviselő bizottsági tag igazolatlanul nem vesz részt a képviselő- testületi vagy bizottsági ülése(ke)n, a havi tiszteletdíját csökkenteni kell az alábbiak szerint:

a) képviselő-testületi ülésről való igazolatlan távollét esetén a képviselő következő havi tiszteletdíját 20%-al kell csökkenteni.

b) bizottsági ülésről való igazolatlan távollét esetén a képviselő vagy a nem képviselő bizottsági tag következő havi tiszteletdíját 10%-al kell csökkenteni.

(2) A képviselő vagy a nem képviselő bizottsági tag távolmaradásának okát legkésőbb a bizottsági ülés kezdetét megelőző 2 óráig a bizottság elnökének, a testületi ülés esetén pedig annak kezdetét megelőző 2 óráig a képviselő a távolmaradásának okát a polgármesternek szóban vagy írásban köteles jelezni.

(3) A tiszteletdíj elszámolásáról és tárgyhót követő hónapban történő kifizetéséről a jegyző gondoskodik. A kifizetés alapja az ülésekről készült jelenléti ív, illetve a távolmaradás okát tartalmazó igazolás.

3. § (1) Ez a rendelet 2014. november 1-jén hatályba.

(2) Hatályát veszti a helyi önkormányzati képviselők és bizottsági tagok tiszteletdíjáról szóló 35/2007. (XII. 21.) önkormányzati rendelet.