Jászladány Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2014. (XI. 28.) önkormányzati rendelete

a partnerségi egyeztetés szabályairól

Hatályos: 2014. 11. 29- 2017. 03. 26

Jászladány Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2014. (XI. 28.) önkormányzati rendelete

a partnerségi egyeztetés szabályairól

2014.11.29.

Jászladány Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörben eljárva, a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Kormányrendelet 29. §-ában kapott felhatalmazás alapján a következőket rendeli el:

1. Általános rendelkezések

1. § (1) E rendelet hatálya Jászladány Nagyközség közigazgatási területére terjed ki.

(2) Az egyeztetésben résztvevők (a továbbiakban: partnerek) köre:

a) Jászladány adott településrendezési eszköz tervezésével érintett településrészén lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező természetes személy,

b) Jászladány adott településrendezési eszköz tervezésével érintett településrészén telephellyel rendelkező gazdálkodó szervezet,

c) Jászladány Nagyközségben nyilvántartott, bejegyzett érdekképviseleti és civil szervezetek,

d) valamennyi Jászladány Nagyközségben működő elismert egyház,

e) a környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény 98. § (2) a) pontja alapján a településrendezési eszközök véleményezési eljárásába bejelentkező szervezetek.

2. A tájékoztatás módja és eszközei

2. § (1) Valamennyi 1. § (2) c) szerinti érdekképviseleti és civil szervezet a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. r.) 37. §-ában meghatározott előzetes tájékoztatási szakaszban, az ott meghatározott tartalommal, elektronikus úton előzetes tájékoztatót kap a településrendezési eszköz készítéséről, módosításáról.

(2) Az 1. § (2) a), b), d) és e) pontjában szereplők a Korm. r. 37. §-ában meghatározott előzetes tájékoztatási szakaszban, az ott meghatározott tartalommal, hirdetmény útján (a Jászladányi Polgármesteri Hivatal 5055 Jászladány, Hősök tere 6. alatti épületében megtalálható hirdető tábláján elhelyezett, valamint Jászladány Nagyközség honlapján keresztül - www.jaszladany.hu) előzetes tájékoztatót kapnak a településrendezési eszköz készítéséről, módosításáról, továbbá a hirdetmény megjelenésének tényéről tájékoztató A/4-as méret plakátokat kell elhelyezni a település hirdető tábláin.

(3) Azok a partnerek, amelyek a 3. § (1) bekezdésében meghatározott módon és a Korm. r.- ben meghatározott határidőn belül írásban jelzik részvételi szándékukat, postai úton, elektronikus adathordozón véleményezési anyagot kapnak.

(4) A véleményezési szakasz részeként a véleményezésre kiküldött településrendezési eszközt legalább 30 napig közzé kell tenni a Jászladányi Polgármesteri Hivatal hirdető tábláján és Jászladány Nagyközség honlapján, továbbá a közzététel tényéről tájékoztató A/4-as méret plakátokat kell elhelyezni a település hirdető tábláin.

3. A javaslatok, vélemények dokumentálásnak módja

3. § (1) A partner a 2. § (1) bekezdésében meghatározott előzetes tájékoztatóval kapcsolatban, a Korm. r.-ben meghatározott határidőn belül, véleményben kifejtheti előzetes javaslatait a településrendezési eszköz készítésével kapcsolatban, továbbá megjelöli az eljárás további szakaszaiban való részvételi szándékát.

(2) Amennyiben a partner a 2. § (1) bekezdésében meghatározott megkeresésre részvételi szándékát nem jelzi, az eljárás további szakaszában nem vesz részt és kifogást nem emel, véleményezőnek kell tekinteni.

(3) A partner a 2. § (1) bekezdésében meghatározott megkeresésre indokolással alátámasztott módon jelezheti, hogy az eljárás további szakaszában papíralapú dokumentációt kér, ez esetben a 2. § (3) bekezdésében meghatározott megkereséshez papír alapon kell számára megküldeni a településrendezési eszköz dokumentációját.

(4) A partner a 2. § (3) bekezdésében meghatározott megkeresésre a Korm.r.-ben meghatározott határidőn belül kifejtheti a dokumentációval kapcsolatos, indokolással alátámasztott véleményét, észrevételét, jogszabályon alapuló véleményénél a jogszabályhelyet megjelöli.

4. § (1) A 2. § (2) bekezdésében meghatározott hirdetménnyel kapcsolatban bármely lakos írásbeli vagy szóbeli tájékoztatást kérhet a főépítésztől.

(2) A 2. § (4) bekezdésében meghatározott közzététellel kapcsolatban annak ideje alatt bármely lakos véleményt adhat a főépítésznek címezve, amelyet postai úton vagy elektronikus formában a közzétételben megadott e-mail címre juttathat el.

5. § (1) Valamennyi vélemény az adott településrendezési eszköz ügyiratának részét képezi, és azokat a főépítész a tervező felé továbbítja.

(2) Valamennyi véleményt a Korm. r. 39. § (2) bekezdésében meghatározott döntés meghozatalához a döntéshozó Képviselő-testülettel ismertetni kell.

4. Az el nem fogadott javaslatok, vélemények indokolásának módja, dokumentálásuk, nyilvántartásuk rendje

6. § (1) A vélemények elfogadására illetve el nem fogadására valamint mindezek indokolására a főépítész a tervező közreműködésével összeállított főépítészi válaszokban javaslatot tesz, amelyet a döntéshozó Képviselő-testülettel ismertetni kell.

(2) A főépítészi válaszokról a Képviselő-testület a Korm. r. 39. § (2) bekezdésében meghatározott határozathozatalával egyidejűleg dönt.

5. Az elfogadott koncepció, stratégia és településrendezési eszköz nyilvánosságát biztosító eszközök

7. § (1) A jóváhagyott tervezési program alapján készülő véleményezési anyag közzététele a 2. § (4) bekezdésben meghatározott módon történik.

(2) A településrendezési eszköz Képviselő-testület által történt elfogadását követő 20 napon belül, a jóváhagyott munkarészeket az Önkormányzat honlapján közzé kell tenni.

6. Záró rendelkezések

8. § (1) E rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.

(2) E rendelet előírásait a hatályba lépését követően indult eljárásokban kell alkalmazni.