Nyírbogát Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2014.(XII.22.) önkormányzati rendelete

A közterületi térfigyelő kamera rendszerről

Hatályos: 2014. 12. 22- 2014. 12. 22

Nyírbogát Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2014.(XII.22.) önkormányzati rendelete

A közterületi térfigyelő kamera rendszerről1

2014.12.22.

Nyírbogát Nagyközség Önkormányzata Képviselő- testülete Magyarország Alaptörvénye 32. cikk 1. bekezdés a) pontja valamint a 2. bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, valamint a közterületfelügyeletről szóló 1999. évi LXIII. törvény 1.§ (6) bekezdés b) pontjában foglaltak figyelembe vételével, illetve azzal összhangban a következőket rendeli el:

1/A. § A rendelet hatálya Nyrbogát Nagyközség közigazgatási területére terjed ki.

1/B. § (1) Az önkormányzat a jogellenes magatartások megelőzése, illetve ezen magatartások kiszűrése, a közbiztonság növelése, a közterületi rend biztosítása, a lakosság biztonságérzetének növelése céljából Nyírbogát Nagyközség területén közterületi térfigyelő rendszert ( továbbiakban: térfigyelő rendszer) működtet.

(2) A térfigyelő rendszer azon műszaki eszközök összesége, amely biztosítja a közterületi képfelvételt jogszabályban előírt módon történő rögzítését és továbbítását.

1/C. § Az önkormányzat a térfigyelő rendszer kezelésével a Nyírbogáti Közös Önkormányzati Hivatal Településüzemeltetési Osztályán belül működő közterület felügyelőt bízza meg.

1/D. § A térfigyelő rendszer működésének célja:

a) a közbiztonság növelése, a közterület általános rendjének biztosítása,

a) a térfigyelő rendszer által lefedett területen található vagyon megóvása, felügyelete

a) a közterület felügyelet tevékenységének, a rendőr bűnüldöző munkájának segítése, a két szervezet közötti együttműködés erősítése

a) a lakosság, a nagyközségben dolgozók, a nagyközségbe látogatók biztonságérzetének növelése, a jogsértések visszaszorítása

1/E. § A közterületfelügyelet a térfigyelő rendszer kezelésére, az azzal készített álló- és mozgókép felvételek rögzítésére, törlésére, felhasználására, továbbítására, valamint a fentiekben nem említett bármely más adatkezelésre kizárólag a közterület-felügyeletről szóló 1999. évi LXIII. törvényben, az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CLXV. törvény 22.§-a alapján a polgárőr is közreműködhet a rögzített képek megfigyelésében.

1/F. § A képfelvevők helyét, valamint a képfelvevővel megfigyelt közterületek meghatározását az 1. számú melléklet tartalmazza

1/G. § Ez a rendelet 2014. december 22-én lép hatályba.

1

Az önkormányzati rendelet a 2010. évi CXXX. törvény 12/B. §-a alapján hatályát vesztette 2014. december 23. napjával.