Békés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2014. (V. 5.) önkormányzati rendelete

A lakáscélú kamatmentes kölcsön helyi rendszeréről szóló 28/2011. (IX. 30.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2014. 05. 06- 2014. 05. 06

Békés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2014. (V. 5.) önkormányzati rendelete

A lakáscélú kamatmentes kölcsön helyi rendszeréről szóló 28/2011. (IX. 30.) önkormányzati rendelet módosításáról

2014.05.06.

Békés Város Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § Békés Város Képviselő-testületének a lakáscélú kamatmentes kölcsön helyi rendszeréről szóló 28/2011. (IX.30.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 4. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„4. § (1) A kölcsön legmagasabb összege kivéve a 2. § (1) bekezdés f) és e) pontját

a) a mindenkori nyugdíjminimum hetvenszeresét meg nem haladó vételárú, a lakhatás elemi feltételeinek megfelelő ingatlant vásárló, szociálisan hátrányos helyzetű igénylő esetén a mindenkori nyugdíjminimum harmincötszöröse,

b) egyéb esetekben a mindenkori nyugdíjminimum huszonötszöröse.

2. § A Rendelet 6. § -a helyébe a következő rendelkezés lép:

„6. § (1) Békés Város közigazgatási területén lévő társasház közös tulajdonában lévő részeinek (tető, homlokzat) felújításához, korszerűsítéséhez kamatmentes kölcsön nyújtható.

(2) A kérelmet a társasház közös képviselője nyújthatja be az erről, valamint az (5) bekezdésben meghatározott kötelezettségvállalásról szóló társasházi közgyűlési határozat egyidejű becsatolása mellett.

(3) A kölcsön mértéke nem haladhatja meg a mindenkori nyugdíjminimum ötvenszeresét.

(4) A kölcsönszerződést az önkormányzat a társasház közösséggel köti, a kölcsön havi törlesztő részleteinek megfizetésére a társasházi közösség köteles.

(5) A társasházi közösség közokiratba foglalt tartozáselismerő megállapodással, valamint a számlavezető pénzintézet által záradékolt azonnali beszedési megbízásra vonatkozó nyilatkozattal vállalja a kamatmentes kölcsön határidőre történő visszafizetését. A közös képviselő – a kérelem benyújtásával egyidejűleg – köteles becsatolni a kötelezettségvállalásról szóló közgyűlési határozatot.

(6) A képviselő-testület a kérelmeket egyedileg bírálja el.

3. § E rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba, és az azt követő napon hatályát veszti.