Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2014. (VI.10.) önkormányzati rendelete

a ferencvárosi kitüntetések alapításáról és adományozásuk rendjéről szóló 25/2012. (VII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2014. 06. 11- 2014. 06. 10

Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint állami kitüntetéseiről szóló 2011. évi CCII. törvény 22. § (1) bekezdés d) pontjában kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. §


A ferencvárosi kitüntetések alapításáról és adományozásuk rendjéről szóló 25/2012. (VII.16.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: a Rendelet) 6. §. (6) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„6. § (6) A kitüntetés átadására – a 13. § (1/a) bekezdésében meghatározott évek kivételével - a Szociális Munka Napja (november 12.) alkalmával kerül átadásra. A 13. § (1/a) bekezdésében meghatározott években a kitüntetés átadására december 4-én, a kerület alapításának napja alkalmából tartandó díszünnepség keretében kerül sor.”


                                                                         2. §                                                                      


A Rendelet 13. § (1) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:


„13. § (1) Az adományozható kitüntetésekre vonatkozó javaslatokat írásban, az 1. sz. melléklet szerinti nyomtatványon – a „Polgármesteri Elismerő Oklevél”, valamint a 13. § (1/a) bekezdésében meghatározott években a „Ferencváros Díszpolgára” cím és „Pro Urbe Ferencváros” díj kivételével – az e rendeletben meghatározott kitüntetések átadásának napját megelőző legalább 60 nappal korábban kell benyújtani, a Jogi és Pályázati Irodára. A javaslattétel lehetőségéről és határidejéről a javaslattételre jogosultakat a javaslat beadási határideje előtt 30 nappal értesíteni kell.”


3. §


A Rendelet 13. §-a kiegészül egy új, (1/a) bekezdéssel, az alábbiak szerint:


„13. § (1/a) Az általános helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásának évében „Ferencváros Díszpolgára” címre és „Pro Urbe Ferencváros” díjra vonatkozó javaslatokat írásban, az 1. sz. melléklet szerinti nyomtatványon az alakuló ülést követő 10 munkanapon belül kell benyújtani a Jogi és Pályázati Irodára. A javaslattételi lehetőségről és annak határidejéről a javaslattételre jogosultakat az alakuló ülést követő munkanapon kell értesíteni.”


4. §


E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.





                        dr. Bácskai János                                             dr. Nagy Hajnalka

                           polgármester                                                        jegyző