Érd Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 28/2014. (IX.25.) önkormányzati rendelete

a közterületek használatáról szóló 68/2011. (X. 26.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2014. 09. 26- 2014. 09. 26

Érd Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése a mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény 37. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény 34. § (5) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. § A közterületek használatáról szóló 68/2011. (X. 26.) önkormányzati rendelet 16/A.   §-a a következő (5) és (6) bekezdéssel egészül ki:


„(5) A közterületi filmforgatást akadályozó, de a kérelmezőnek nem felróható esetben, valamint rendkívüli természeti események esetén a filmforgatás, illetőleg az ahhoz használt eszközök, felszerelések, esetleges építmények és a stáb járművei nem akadályozhatják a rendkívüli körülmények megszüntetését, a következmények elhárítását, az ilyen jellegű eseménnyel összefüggésben szükségessé váló élet-és vagyonmentési, kárelhárítási, illetve hibaelhárítási munkálatok elvégzését. Ezekben az esetekben a közterület használója az elhárítási, mentési munkálatokhoz szükséges mértékben és ideig köteles az érintett közterület használatával felhagyni.


(6) A forgatást akadályozó, de a kérelmezőnek nem felróható esetben, valamint rendkívüli természeti események esetén az Önkormányzat a szünetelés időtartamával megegyező időtartamra, az eseménytől számított öt munkanapon belül, bejelentés alapján biztosítja ismételten a közterület-használatot.”


2. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.





Mecsériné dr. Szilágyi Erzsébet                                                            T. Mészáros András

                   jegyző                                                                                        polgármester



A Közgyűlés elfogadta a 2014. szeptember 18-ai ülésén.