Szentendre Város Önkormányzat Képviselő-testületének 34/2014. (XII.16.) önkormányzati rendelete

a házasságkötések, a bejegyzett élettársi kapcsolatok és a családi események szolgáltatási díjairól szóló 16/2011. (III.16.) Önk. sz. rendelet (a továbbiakban: R.) módosításáról

Hatályos: 2014. 12. 17- 2017. 10. 30

Szentendre Város Képviselő-testülete az anyakönyvi eljárásról szóló 2010. évi I. törvény 19. § (2) bekezdésében és 96. §-ban kapott felhatalmazás alapján a házasságkötések, a bejegyzett élettársi kapcsolatok és a családi események szolgáltatási díjairól szóló 16/2011. (III.16.) Önk. sz. rendeletét (továbbiakban: R.) az alábbiak szerint módosítja:



1.§ A R. 6. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: „A szolgáltatási díjat a rendezvényt megelőzően 15 nappal korábban kell a Szentendrei Közös Önkormányzati Hivatal számlájára átutalással vagy postai csekken megfizetni. A befizetés teljesítéséről a befizető számlát kap. Szolgáltatási díj megfizetésének hiányában a rendezvény nem tartható meg.”


2. § A R. 7. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: „Az eljáró anyakönyvvezetőt a hivatali munkaidőn túl, a hivatali helyiségben történő rendezvények lebonyolításáért valamennyi általános közreműködési nap után napi bruttó 14.000.- Ft külön díjazás illeti meg. A főállású anyakönyvvezető minden hónap 10. napjáig a közreműködés tényleges rendje alapján nyilvántartást készít, melyet a Jegyző igazol.”


3.§ A R. 7. § (2) bekezdéséből az alábbi szövegrész törlésre kerül: „míg a közreműködőket 10.000.- Ft összegű díjazás”.


4. § (1) E rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.

 (2) A rendelet kihirdetéséről a Jegyző gondoskodik.




Szentendre, 2014. december 11.




Verseghi-Nagy Miklós                                                                                  dr. Molnár Ildikó

   polgármester                                                                                               címzetes főjegyző






Záradék:

A rendelet 2014. december 16-án került kihirdetésre.

                                                                                                                                             dr. Molnár Ildikó

                                                                                                                                             címzetes főjegyző