Zalalövő Város Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2014. (III.31.) önkormányzati rendelete

a helyi kitüntetések alapításáról és adományozásáról szóló 5/2004.(IV.01.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Hatályos: 2014. 04. 01- 2014. 03. 31

Zalalövő Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) bekezdés a) és i) pontjában, valamint Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény (a továbbiakban: Mötv.) 42. § 1. és 3. pontjában kapott felhatalmazás alapján Zalalövő Város Önkormányzat Képviselő-testületének a helyi kitüntetések alapításáról és adományozásáról szóló 5/2004.(IV.01.) önkormányzati rendeletét (továbbiakban: Rendelet) az alábbiak szerint módosítja:


1. §


A Rendelet 3. § (4) bekezdése az alábbiak szerint módosul:

„(4)   A díjjal kitüntetettet az adományozásról szóló oklevél és „Zalalövőért” feliratú emlékplakett, valamint tárgyi jutalom illeti meg, melyet ünnepélyes keretek között a város polgármesterétől vehet át. A tárgyi jutalom maximális összegéről, illetve formájáról a képviselő-testület esetenként dönt.”


2. §

A Rendelet az alábbi 4/A. §-sal egészül ki:


„4/A. §


„ZALALÖVŐÉRT IFJÚSÁGI DÍJ”


(1) „Zalalövőért Ifjúsági díj” adományozható annak a zalalövői állandó lakcímmel/székhellyel rendelkező – maximum 25 életévét betöltött – személynek, közösségnek, társadalmi szervezetnek, aki/amely a város kulturális és sport életében, valamint az oktatás vagy egyéb területen a közösség érdekében végzett önkéntes tevékenységével hozzájárult Zalalövő jó hírnevéhez.

(2) A „Zalalövőért Ifjúsági Díj” odaítéléséről, a polgármester előterjesztése alapján, a Képviselő-testület minősített többséggel dönt.


(3) Évente legfeljebb egy „Zalalövőért Ifjúsági Díj” adományozható.


(4) A díjjal kitüntetettet az adományozásról szóló oklevél és tárgyi jutalom illeti meg, melyet ünnepélyes keretek között Zalalövő Város polgármesterétől vehet át. A tárgyi jutalom maximális összegéről, illetve formájáról a képviselő-testület esetenként dönt.”


3. §


A Rendelet 5. § (1) bekezdésének 2. mondata a következők szerint módosul:

„A javaslat benyújtásának helye: Zalalövői Közös Önkormányzati Hivatal 8999. Zalalövő, Szabadság tér 1.”


4. §


A Rendelet 5. § (6) bekezdése az alábbiak szerint módosul:

„(6)   A rendeletben meghatározott formában elismert személyekről a Zalalövői Közös Önkormányzati Hivatal nyilvántartást vezet.


5. §


(1) A rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és hatályba lépését követő napon hatályát veszti.

(2) A rendelet kihirdetéséről a jegyző – a városi honlapon, helyi televízión keresztül és hirdetőtáblán való kifüggesztés útján – gondoskodik.