Kisújszállás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2014 . (II.28.) önkormányzati rendelete

a közterületek karbantartásáról és tisztántartásáról szóló 29/2012. (V. 30.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2014. 02. 28- 2014. 02. 28

Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény 46. § (1) bekezdés c) pontjában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva, Kisújszállás Város Önkormányzata Képviselő-testületének a Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 45/2012. (XII. 19.) önkormányzati rendelete 2. mellékletében a Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Pénzügyi és Gazdálkodási Bizottsága véleménye kikérése nélkül nem tárgyalható ügyek felsorolásában a 8. e) alpontban szereplő véleményezési jogkörében eljáró Kisújszállás Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi és Gazdálkodási Bizottsága véleményének kikérésével a következőket rendeli el.


1. § Kisújszállás Város Önkormányzata Képviselő-testületének a közterületek karbantartásáról és tisztántartásáról szóló 29/2012. (V. 30.) önkormányzati rendelete (továbbiakban rendelet) 1. §-a (1a) bekezdéssel egészül ki:


„A tulajdonosnak a fák gondozását, metszését úgy kell végrehajtani, hogy a járdán és a közúton lehajló, behajló ágak, gallyak a közlekedést ne zavarják, ne akadályozzák. A metszés során 5 cm körátmérőjűnél vastagabb ágakat, valamint 3 méternél magasabban a fa törzséhez csatlakozó ágat, gallyat lemetszeni, levágni tilos.”


2. § A rendelet 3. §-a helyébe a következő rendelkezés lép: a következővel egészíti ki:


„Amennyiben a tulajdonos 1. § szerinti kötelezettségének felszólítás ellenére 8 napon belül, járda tisztántartásához kapcsolódó hó- és jégmentesítési kötelezettségének 24 órán belül sem tesz eleget, úgy annak költségére az önkormányzat az 1. melléklet szerinti vállalkozóval a 4. melléklet szerinti díj alkalmazásával végezteti el az elmaradt karbantartást.”


3. § A rendelet e rendelet melléklete szerinti 4. melléklettel egészül ki.


4. § Ez a rendelet kihirdetése napján lép hatályba.




Kecze István

Dr. Varga Zsolt

polgármester

jegyző




A rendeletet kihirdettem:

Kisújszállás, 2014. február 28.



Dr. Varga Zsolt


jegyző