Kisgörbő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2014. (X.22.) önkormányzati rendelete

Önkormányzati Képviselők tiszteletdíjának mértékéről

Hatályos: 2022. 02. 26

Kisgörbő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2014. (X.22.) önkormányzati rendelete

Önkormányzati Képviselők tiszteletdíjának mértékéről

2022.02.26.

Kisgörbő Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésben kapott felhatalmazás alapján, valamint a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011.évi CLXXXIX törvény 35. § (1) felhatalmazása alapján a következőket rendeli el.

1. § Az önkormányzati képviselőt (továbbiakban: képviselő) megválasztása időpontjától megbízatása megszűnéséig tiszteletdíj illeti meg.

2. § (1)1 A tiszteletdíj mértéke havi 28.000,-Ft, amely tiszteletdíj havonta kerül kifizetésre. Az önkormányzati képviselő és az alpolgármesteri tisztséget betöltő önkormányzati képviselő évente egy alkalommal, jutalmazás céljából eseti tiszteletdíjban részesíthető, melynek mértéke nem haladhatja meg a tiszteletdíj 6 havi összegét.”

(2)2

3. § (1) A testületi ülésen való akadályoztatás esetén a képviselő az ok megjelölésével a polgármesternél, a jegyzőnél, szóban vagy írásban köteles jelzéssel élni.

(2) A tiszteletdíjban részesített személy, amennyiben önhibáján kívül előzetes bejelentés nélkül nem vesz részt a testületi ülésen, a képviselői kötelezettségét megszegi, megállapított tiszteletdíja csökkenthető, illetve megvonható.

(3) A tiszteletdíj csökkentéséről vagy megvonásáról a képviselő vagy a polgármester javaslatára a Képviselő-testület dönt.

4. § (1) A képviselő tiszteletdíjáról írásban lemondhat.

(2) A tiszteletdíjról történő lemondást tartalmazó írásbeli nyilatkozatot évente a polgármesterhez kell benyújtani legkésőbb az önkormányzat költségvetésének elfogadásáig.

(3) Ha a képviselő az e rendelet alapján megállapított tiszteletdíjáról írásbeli nyilatkozatában lemond, annak tartalmaznia kell az alábbiakat:

a) mely időszakra járó tiszteletdíjról kíván lemondani,

b) az a) pontban meghatározott időszakra járó tiszteletdíj összege mely célra kerüljön felhasználásra.

(4) Ha a tiszteletdíjról való lemondás időpontjában a felhasználás célja az írásbeli nyilatkozatban nem kerül meghatározásra, abban az esetben a nyilatkozatnak tartalmaznia kell, hogy felhasználásról későbbi időpontban nyilatkozik a képviselő.

5. § (1) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

(2) E rendelet rendelkezéseit 2014. október 12. napjától kell alkalmazni.

(3) E rendelet hatályba lépésével egyidejűleg hatályát veszti a képviselők tiszteletdíjáról szóló 13/2006.(X.12.) önkormányzati rendelet.

1

A 2. § (1) bekezdése a Kisgörbő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2022. (II. 25.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

2

Beiktatta Kisgörbő Község Polgármesterének 4/2020. (V.8.) önkormányzati rendelete 1. §-a A 2. § (2) bekezdését a Kisgörbő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2022. (II. 25.) önkormányzati rendelete 3. §-a hatályon kívül helyezte.