Felcsút Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2014 (VII.1.) önkormányzati rendelete

Felcsút helyi építési szabályzatáról szóló 8/2006.(VII. 21.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2014. 07. 01- 2014. 07. 01

Felcsút Községi Önkormányzat

Képviselő- testületének

7/2014. (VII.1.) önkormányzati rendelete

Felcsút helyi építési szabályzatáról szóló

8/2006.(VII. 21.) önkormányzati rendelet módosításáról

Felcsút Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 6. § (1) bekezdésében, 6/A. § (3) bekezdésében kapott felhatalmazása alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Kormányrendelet 28.§ (2) bekezdése alapján a következőket rendeli el:


1.§ Felcsút helyi építési szabályzatáról szóló 8/2006.(VII. 21.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 27.§ (4) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

  1. „A település beépített, illetve beépítésre szánt területén új építési engedély csak akkor adható, funkció váltás csak akkor engedélyezhető, ha az OTÉK módosított 8.§-ban rögzített közművesítettség mértéke szerint: a beépítésre szánt területek valamennyi (lakó-, vegyes-, üdülő-, gazdasági- és különleges-) építési övezetében a teljes közműellátás rendelkezésre áll, ettől eltérni egyrészt az új funkcióváltásra javasolt fejlesztési területeken lehet, ahol a beépítéssel párhuzamosan építhető ki a közműellátás, ezeken a területeken az egyes épületek használatba vételi engedélyének feltételéül kell rögzíteni a teljes közműellátás rendelkezésre állását, másrészt a még nem csatornázott területen, ahol kizárólag átmenetileg hatóságilag engedélyezett, közműpótló berendezést kell alkalmazni.”


2 Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és az azt követő napon hatályát veszti.



Mészáros Lőrinc                                                                    Dr. Sisa András

         polgármester                                                                            jegyző