Földes Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének9/2014.(X.23.) Önkormányzati Rendelete

a helyi önkormányzati képviselők és bizottsági tagok tiszteletdíjáról

Hatályos: 2014. 10. 24- 2019. 03. 01

Földes Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdés pontjában, valamint Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 35.§ (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva az önkormányzati képviselők és bizottsági tagok tiszteletdíjáról az alábbi rendeletet alkotja:


1. § A rendelet hatálya kiterjed a helyi önkormányzati képviselőkre és a bizottsági tagokra.


2. § (1) A képviselőket és a bizottságok nem képviselő tagjait – az alpolgármester kivételével – munkájukért e rendelet szerint megállapított tiszteletdíj illeti meg.

(2) A tiszteletdíj összege havonta illeti meg a választott települési képviselőt. A települési képviselő tiszteletdíja: 45.000 Ft/hó

(3) A bizottságok nem képviselő tagjait ülésenként tiszteletdíj illeti meg. A tiszteletdíj mértéke 7.000 Ft/ülés, de legfeljebb a képviselői tiszteletdíj 45%-a lehet havonta. A tiszteletdíjak kifizetése jelenléti ívek alapján történik. Amennyiben a bizottság az adott hónapban nem ülésezik, a bizottság nem képviselő tagjainak – ezen tevékenység után -  tiszteletdíj nem jár.

(4) A képviselők a képviselői tevékenységgel összefüggő, általuk megelőlegezett, az önkormányzat nevére szóló számlával igazolt, szükséges költsége megtéríthető. A költség kifizetését a polgármester engedélyezi.


3.§ Az e rendeletben megállapított tiszteletdíjak kifizetése a tárgyhót követő hónap 10. napjáig folyószámlára történő utalással történik.


4. § A Képviselő-testület e rendeletben megállapított kiadások fedezetét az önkormányzat éves költségvetésében biztosítja.


5.§ (1) A rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.

(2) A rendelet hatálybalépésével egyidejűleg hatályát veszti a helyi önkormányzati képviselők és bizottsági tagok tiszteletdíjáról szóló 15/2010. (X.15.) önkormányzati rendelet.