Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2015.(I.30.) önkormányzati rendelet

Ózd Város Önkormányzatának tulajdonáról és a vagyongazdálkodás főbb szabályairól szóló 3/2013. (II. 27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2015. 01. 31- 2015. 01. 31


Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének

1/2015. (I. 30.) önkormányzati rendelete

Ózd Város Önkormányzatának

 tulajdonáról és a vagyongazdálkodás

főbb szabályairól szóló 3/2013. (II.27.) önkormányzati

rendelet módosításáról


Ózd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés e) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva az Ózd Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 4/2013. (II.27.) önkormányzati rendelet 2. melléklet 1.2.6. pontjában biztosított véleményezési jogkörében eljáró Ügyrendi, Igazgatási és Rendészeti Bizottság véleményének kikérésével a következőket rendeli el:


1. §


A Rendelet 7.§ (1) bekezdés helyébe a következő rendelkezés lép:


„(1) A Képviselő-testület a korlátozottan forgalomképes, vagy forgalomképtelen önkormányzati vagyon – tulajdonjog változásával nem járó – hasznosítását az alapító okirat szerinti tevékenység keretében intézményeire, hivatalára, valamint a vagyont kezelő gazdálkodó szervezetre bízza, melyek a használatukban lévő önkormányzati vagyont működésük érdekében önállóan használhatják.”


2. §


A Rendelet 7.§ (2) bekezdés b) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:


„b) 500 E Ft egyedi bruttó értékhatár felett a rendelet 6.§ (1) bekezdés rendelkezéseit kell alkalmazni.”


3.§


A Rendelet 9.§ (4) bekezdés helyébe a következő rendelkezés lép:


„(4) A Polgármester saját hatáskörében az Önkormányzat vagyonát vagy tulajdonát érintő ügyekben – a mindenkori éves költségvetésben jóváhagyott előirányzatok keretén belül, 4 millió Ft összeg erejéig – szerződést köthet, kötelezettséget vállalhat. A megkötött szerződésekről, kötelezettségvállalásokról a Képviselő-testületet a soron következő rendes ülésén tájékoztatni kell.””


4.§


A Rendelet 11.§ (1) bekezdés helyébe a következő rendelkezés lép:


„(1) Az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek cseréjét, elidegenítését, valamint ingatlan megvásárlását a Polgármesteri Hivatal – a lakások és helyiségek mindenkori kezelőjével, üzemeltetőjével (a továbbiakban: kezelő) együttműködve – a megállapított forgalmi érték szerint a Képviselő-testület döntése alapján végzi.”


5. §


(1) A Rendelet 25.§ (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(2) A vagyonkezelői jog létesítése előtt az Önkormányzat köteles vagyonértékelést végeztetni, kivéve, ha a vagyonkezelési szerződés önkormányzati társulással, költségvetési szervvel, az önkormányzat 100% tulajdonában lévő gazdálkodó szervvel, vagy önkormányzati intézménnyel kerül megkötésre, ekkor a vagyon nyilvántartási értéken kerül átadásra.”


(2) A Rendelet 25.§ (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(4) A vagyonkezelő által a vagyon vagyonkezelésbe adásakor fizetendő egyszeri ellenértéket a vagyonkezelésbe adott vagyon piaci értékének arányában kell megállapítani, kivéve a (2) bekezdésben szereplő szervezetek esetében, ahol a bruttó könyv szerinti érték arányában kell megállapítani. A vagyonkezelés időtartama alatt fizetendő időszaki díjat a vagyon használatából, működtetéséből származó bevétel alapján kell meghatározni. A vagyonkezelői jog ingyenesen csak közfeladat ellátásához létesíthető, a közfeladat ellátásához szükséges mértékben.”


6.§


A Rendelet 1.§ a) pontjában az „Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzatra” szövegrész helyébe az „ózdi roma és német nemzetiségi önkormányzatra” szöveg lép.


7. §


(1) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és a hatályba lépését követő napon hatályát veszti.


(2) Hatályát veszti a Rendelet

  1. a 6.§ (1) bekezdés ba) alpontjában és j) pontjában az „a (3) bekezdésben foglaltak kivételével” szövegrész;
  2. 6.§ (3) bekezdése.



                 Dr. Almási Csaba                                                        Janiczak Dávid

                          jegyző                                                                  polgármester