Basal Község képviselőtestületének 1/2015(II.20.) önkormányzati rendelete

A NAGYPETERDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATALBAN FOGLALKOZTATOTT KÖZTISZTVISELŐK KÖZSZOLGÁLATI JOGVISZONYÁNAK EGYES KÉRDÉSEIRŐL

Hatályos: 2024. 02. 08

Basal Község képviselőtestületének 1/2015(II.20.) önkormányzati rendelete

A NAGYPETERDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATALBAN FOGLALKOZTATOTT KÖZTISZTVISELŐK KÖZSZOLGÁLATI JOGVISZONYÁNAK EGYES KÉRDÉSEIRŐL

2024.02.08.

Basal Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésébe biztosított feladatkörében eljárva, a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 234. § (1)-(4) bekezdésében és 237. §-ában kapott felhatalmazás alapján az alábbi rendeletet alkotja:

A rendelet célja

1. § A rendelet célja, hogy meghatározza a Nagypeterdi Közös Önkormányzati Hivatalnál és a Nagypeterdi Közös Önkormányzati Hivatal Somogyapáti Kirendeltségén (a továbbiakban: Hivatal) alkalmazható illetménykiegészítést, szociális, jóléti, kulturális, egészségügyi juttatásokat és kegyeleti támogatásokat.

A rendelet hatálya

2. § A rendelet hatálya a jegyző, az aljegyző és a Hivatal köztisztviselői (a továbbiakban: köztisztviselők) közszolgálati jogviszonyára terjed ki.

Illetménykiegészítés

3. § (1)1 A Hivatal felsőfokú iskolai végzettségű köztisztviselője 2024. évre illetménykiegészítésre jogosult, melynek mértéke a köztisztviselő alapilletményének 20 %-a.

(2)2 A Hivatal érettségi végzettségű köztisztviselője 2024. évre illetménykiegészítésre jogosult, melynek mértéke a köztisztviselői alapilletményének 20%-a.

Juttatások, támogatások

4. § (1) A köztisztviselők részére a képviselő-testület a következő szociális és jóléti juttatásokat, támogatásokat biztosítja:

a) munkába járáshoz szükséges helyi közlekedési bérlet vagy utazási költségtérítés;

b) képzési, továbbképzési, nyelvtanulási támogatás;

c) családalapítási támogatás;

d) temetési segély;

e) illetményelőleg.

(2) A köztisztviselők részére a képviselő-testület az alábbi egészségügyi juttatásokat biztosítja:

a) egészségügyi szűrővizsgálat (foglalkozás egészségügyi szolgálat);

b) a számítógépet rendszeresen használók részére védőszemüveg vásárlásához vissza nem térítendő támogatás.

(3) Az e szakaszban foglalt juttatások mértékét, az elbírálás és az elszámolás rendjét és a visszatérítés szabályait a jegyző a Hivatal Közszolgálati Szabályzatában állapítja meg.

(4) A köztisztviselők a juttatásokra, támogatásokra a közszolgálati szabályzat alapján és a jegyző döntése szerint jogosultak, amennyiben a Hivatal tárgyévi költségvetésében a képviselő-testület előirányzatot biztosított.

Záró rendelkezések

5. § (1) A rendelet visszamenőlegesen 2015. január 1. napjával lép hatályba.

(2) A rendelet hatályba lépésével egyidejűleg Basal Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2013. (IV.29.) önkormányzati rendelete hatályon kívül helyezve.

1

A 3. § (1) bekezdése a Basal Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2022. (II. 25.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 3. § (1) bekezdése a Basal Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (II. 7.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

2

A 3. § (2) bekezdése a Basal Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2022. (II. 25.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 3. § (2) bekezdése a Basal Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (II. 7.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.