Páty Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2015. (VIII. 26.) önkormányzati rendelete

a Pátyi Polgármesteri Hivatal köztisztviselőinek juttatásairól

Hatályos: 2016. 01. 01- 2023. 12. 30

Páty Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 237. §-ában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK


1. § A rendelet célja – a Kttv. keretei között – a Pátyi Polgármesteri Hivatal (a továbbiakban: Polgármesteri Hivatal) köztisztviselői részére nyújtandó szociális, jóléti, kulturális, egészségügyi juttatások, támogatások (a továbbiakban: juttatás) keretjellegű megállapítása, valamint az illetménykiegészítés, vezetői illetménypótlék mértékének megállapítása.


2. § (1) E rendelet hatálya a Polgármesteri Hivatal köztisztviselőire és ügykezelőire (a továbbiakban: köztisztviselő) terjed ki.


(2) Az e rendelet 3. § (3) bekezdésében meghatározott rendelkezéseket a Polgármesteri Hivatal, illetve jogelőd intézményeinek a nyugállományú köztisztviselőire is alkalmazni kell.



II. SZOCIÁLIS, JÓLÉTI ÉS EGÉSZSÉGÜGYI JUTTATÁSOK


3. § (1) A képviselő-testület a Polgármesteri Hivatal köztisztviselői számára az alábbi visszatérítendő szociális, jóléti és egészségügyi juttatásokat állapítja meg.

a) A köztisztviselő kérelmére a köztisztviselői illetményalap ötszöröséig terjedő illetményelőlegben részesíthető.

b) A köztisztviselő kérelmére a nem a munkáltató által előírt iskolai képzéssel kapcsolatos igazolt költségeinek 40 %-áig terjedő támogatásban részesíthető. A támogatás feltétele tanulmányi szerződés megkötése, amennyiben a képzéssel szerzett végzettség a munkáltató számára hasznosítható. A támogatás mértéke félévenként nem haladhatja meg a köztisztviselői illetményalap háromszorosát.


(2) A Képviselő-testület a Polgármesteri Hivatal köztisztviselői számára az alábbi vissza nem térítendő szociális, jóléti és egészségügyi juttatásokat biztosítja:

a) A képernyő előtti munkát végző köztisztviselő kérelmére 2 évente monitorvédő szemüveg készítésének támogatására jogosult, amelynek összege legfeljebb a köztisztviselői illetményalap.

b) A köztisztviselő családalapítási támogatásként házasságkötése, illetve gyermeke születésekor a köztisztviselői illetményalap kétszeresének megfelelő támogatásban részesíthető. A házasságkötéskor járó támogatás egy köztisztviselő esetében csak egyszer adható.

c) A képviselő-testület az egy köztisztviselőnek egy naptári évben járó cafetéria összegét 200 000 forintban határozza meg.

d) A méltányolható körülmények miatt szociálisan nehéz helyzetbe került köztisztviselő számára évente legfeljebb kétszer eseti szociális segély adható, amelynek összege legfeljebb a köztisztviselői illetményalap.

e) A közeli hozzátartozó eltemettetéséről gondoskodó köztisztviselő számára kérelmére a köztisztviselői illetményalap mértékéig terjedő temetési segély adható.

f) A fizetési számlához kapcsolódóan a köztisztviselő részére évente – a központi költségvetésről szóló  törvényben meghatározott mérték figyelembevételével – 12 000 Ft mértékű bankszámla-hozzájárulás jár.


(3) A képviselő-testület a Polgármesteri Hivatal nyugállományú köztisztviselői számára az alábbi vissza nem térítendő szociális, jóléti és egészségügyi juttatásokat biztosítja:

a) A méltányolható okból szociálisan rászoruló köztisztviselő részére évente legfeljebb három alkalommal a köztisztviselői illetményalap mértékéig terjedő szociális segély adható.

b) Az önhibáján kívül tartósan a létfenntartását veszélyeztető helyzetbe került köztisztviselő számára legfeljebb 12 havi időtartamra jövedelem-kiegészítés állapítható meg, amelynek mértéke havonta legfeljebb 15 000 forint.

c) A 3. § (2) bekezdés e) pontjában megállapított temetési segély a nyugállományú köztisztviselők számára is adható.

d) A köztisztviselő ingyenesen jogosult a hivatalban fénymásolási lehetőségre, ingyenes internet-használatra, valamint jogosult a községi könyvtár ingyenes látogatására.


(4) Az (1)-(3) bekezdésekben meghatározott juttatások feltételeit, az elbírálás és elszámolás rendjét az önkormányzat jegyzője a Közszolgálati Szabályzatban állapítja meg a költségvetési rendeletben a polgármesteri hivatal számára meghatározott bérjellegű kifizetések előirányzatának erejéig.


4. § (1) A képviselő-testület a középiskolai végzettségű, valamint a felsőfokú iskolai végzettségű köztisztviselők részére alapilletményük 20%-ának megfelelő mértékű illetménykiegészítést állapít meg.


(2) A képviselő-testület az elkülönült szervezeti egységek vezetői részére az alapilletményük 10%-ának megfelelő mértékű vezetői illetménypótlékot állapít meg.


III. ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK


5. § (1) E rendelet 2016. január 1. napján lép hatályba.

(2) A rendelet hatályba lépésének napjával hatályát veszíti Páty Község Önkormányzata képviselő-testületének a Páty Község Önkormányzat Polgármesteri Hivatala köztisztviselőinek közszolgálati jogviszonya egyes kérdéseiről szóló 20/2010. (XI. 11.) önkormányzati rendelete.



Páty, 2015. augusztus 26.



Székely László

polgármester

dr. Tarjányi Tamás

jegyző






A rendelet kihirdetése a mai napon megtörtént.

Páty, 2015. augusztus 26.




dr. Tarjányi Tamás

jegyző