Konyár Község Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2015. (VI.16.) önkormányzati rendelete

a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény végrehajtásáról

Hatályos: 2023. 05. 26

Konyár Község Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2015. (VI.16.) önkormányzati rendelete

a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény végrehajtásáról

2023.05.26.

Konyár Község Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) bekezdés a) pontja, valamint a 9. § (1) bekezdés második mondata, 12. § (1) bekezdése tekintetében az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatásköre alapján a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 1. § (2) bekezdésében, a 9. § (1) bekezdésében, a 10. § (1) bekezdésében, 25. § (3) bekezdés b) pontjában, 32. § (3) bekezdésében, 45. § (1) bekezdésében, 48. §. (4) bekezdésében, 92. § (1)-(2) bekezdésében, a 132. §. (4) bekezdésének g), d) pontjában, kapott felhatalmazás alapján, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdésének 8 a. pontjában meghatározott feladatkörben eljárva,a Konyár Község Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2015 (VII.08.) önkormányzati rendelet 2. mellékletben biztosított véleményezési jogkörében eljáró Ügy- és Közrendi Bizottság, valaminta Konyár Község Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2015 (VII.08.) önkormányzati rendelet 2. mellékletben biztosított jogkörében eljáró Szociális, Kulturális és Oktatási Bizottság véleményének kikérésével a következőket rendeli el:1

I. Fejezet

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

1. § A rendelet hatálya kiterjed Konyár Község közigazgatási területén életvitelszerűen élő – ott bejelentett lakóhellyel rendelkező – a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (továbbiakban: Szt.) 3. § (1) – (3) bekezdésében megjelölt személyekre.

ELJÁRÁSI RENDELKEZÉSEK

2. § (1) E rendeletben alkalmazott fogalmak értelmezésére a Szt. 4. § rendelkezései az irányadók.

(2) A rendeletben szabályozott pénzbeli és természetbeni szociális ellátások megállapítására irányuló kérelmet postai úton, vagy a Konyári Polgármesteri Hivatalban (továbbiakban: Hivatal) lehet előterjeszteni az 1. számú melléklet szerinti nyomtatványon.

(3) A kérelem nyomtatvány beszerezhető a Hivatal irodáiban, valamint letölthető az önkormányzat honlapjáról (www.konyar.hu).

(4) A szociális ellátásra való jogosultság elbírálásához a kérelmező köteles – az igényelt támogatástól függően – a családjában, vagy háztartásában élő személyek adataira, vagyoni és jövedelmi viszonyaira vonatkozó nyilatkozatokat, igazolásokat becsatolni. Köteles továbbá a kérelem nyomtatványon felsorolt igazolásokat – illetve ezek hivatalból történő beszerzéseihez szükséges hozzájárulásokat – mellékelni.

(5) A rendeletben szabályozott ellátások esetében a jövedelem számításának és igazolásának módjára a Szt. 10. §. (2) – (5) bekezdésében foglaltak az irányadók.

(6) A jogosultsági feltételek fennállását, a rokkantságot, a fogyatékosságot, munkanélküliséget, az önkormányzattól vagy szociális intézményektől igénybevett ellátást, közokirattal vagy teljes bizonyító erejű magánokirattal, illetve a Hivatalnál, valamint az önkormányzat intézményeinél vezetett nyilvántartások adatainak felhasználásával kell igazolni.

(7)2

(8) Ha a hatáskör gyakorlója a kérelemhez mellékelt jövedelemnyilatkozatban foglaltakat vitatja, akkor az Szt. 10. § (6) bekezdésében foglaltak szerint kell eljárni.

(9) A környezettanulmány az elkészítésétől számított 6 hónapig érvényes.

3. § (1) A támogatás megállapítása szempontjából a személyi adat- és lakcímnyilvántartás adatai az irányadók.

(2) [2] A házastársak akkor tekinthetők különállónak, ha lakcímük különböző és ténylegesen is külön élnek. Amennyiben a különélő házastársak egy lakcímen laknak a különélés tényét bírósági okirattal vagy két tanú által aláírt tanúnyilatkozattal kell igazolniuk.

(3) A rendelet alapján támogatásban részesülő a jogosultsága feltételeit érintő lényeges tények, körülmények (jövedelmi, vagyoni viszonyai, családi állapota, lakhelye) megváltozását, annak bekövetkeztét követő 15 napon belül köteles a Hivatalba bejelenteni.

4. §

5. § (1) A hatáskör gyakorló képviselő-testületi szerv döntése alapján a rendkívüli települési támogatásban részesülő személy kötelezhető a pénzbeli juttatás felhasználásáról történő elszámolásra, melynek alapja számla lehet.

(2) Kérelmező életét, egészségét, megélhetését, vagy lakhatását súlyosan veszélyeztető, rendkívüli helyzet esetén rendkívüli települési támogatás megállapításáról a Polgármester dönthet azzal, hogy döntéséről a soron következő ülésén tájékoztatja a Képviselő-testületet.

(3) Amennyiben a kérelem hiányos, az előírt mellékleteket a kérelmező a Hivatal felszólítására nyolc napon belül pótolhatja.

6. § (1) Az e rendeletben megállapított ellátások folyósítása

a) a kérelmező lakcímére utalással,

b) a kérelmező bankszámlájára utalással,

c) az érintett szolgáltató számlájára utalással, vagy

d) házipénztárból

történhet.

(2) A folyósítás módjáról a támogatás megállapítását elrendelő határozatban rendelkezni kell.

(3) A havi rendszerességgel adott szociális ellátásokat utólag, minden hónap 5. napjáig kell folyósítani. Az eseti ellátások folyósítása hó közben történő kifizetéssel is történhet.

(4) A jogosult a jogerős határozatból eredő igényét a kifizetés esedékességétől számított hat hónapon belül érvényesítheti. Hat hónapon túl követelése elévül.

(5) Ezen rendelet alapján megállapított támogatások jogosulatlan és rosszhiszemű igénybevétele esetén a Szt. 17. §. rendelkezései az irányadók.

(6) Jogerős pénzbeli és természetbeni juttatás pénzegyenértékének és kamatának visszafizetési kötelezettsége esetén – amennyiben a visszafizetés elrendelése a kötelezett és családja megélhetését súlyosan veszélyeztetné – a visszafizetés összege méltányosságból részletekben is megfizethető.

(7)3 A megélhetés súlyos veszélyeztetettsége akkor áll fenn, ha a kötelezett családjában az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg a szociális vetítési alap összegét és a megélhetési költségeket (a háztartás rezsi költségei, élelmiszer vásárlásával kapcsolatos költségek) kifizetése a kötelezett önhibáján kívül veszélybe kerül.

(8)4 A rendeletben nem szabályozott eljárási kérdésekben az ellátásra való jogosultságra, a jogosultat érintő jogok és kötelezettségek megállapítására, továbbá a hatósági ellenőrzésre a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény, valamint az általános közigazgatási rendtartásról szóló 2016. évi LC. törvény rendelkezéseit kell alkalmazni.

II. Fejezet

PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI TELEPÜLÉSI TÁMOGATÁSOK

1. Az ellátások formái

7. § (1) Szociális rászorultság esetén a jogosult részére az e rendeletben foglalt feltételek szerint:

a) rendkívüli települési támogatás

b) temetési támogatás

c) gyógyszertámogatás

d) [4]

e)[5] utazási támogatás

[6]2. Rendkívüli települési támogatás

8. § (1) Rendkívüli települési támogatást kell megállapítani a létfenntartást veszélyeztető rendkívüli élethelyzetbe került, valamint az önhibáján kívüli időszakosan vagy tartósan létfenntartási gondokkal küzdő személyek részére.

(2) Rendkívüli települési támogatásra az Szt.45. § (4) bekezdésében foglaltak irányadóak.

9. § (1)5 Rendkívüli települési támogatás akkor állapítható meg, ha a kérelmező családjában az egy főre jutó havi nettó jövedelem a szociális vetítési alap 400 %-át[7], [8] [9] [10] [11]nem haladja meg. A (6) bekezdésében felsorolt rendkívüli, indokolt élethelyzetekben a jövedelem határt nem kell vizsgálni.

(2) A rendkívüli települési támogatás eseti jelleggel, illetve évente maximum négy hónapig folyamatosan adható.

(3)6 A rendkívüli települési támogatás minimális összege alkalmanként 2.000,-Ft-nál kevesebb nem lehet, de nem haladhatja meg a szociális vetítési alap összegét.

(4)7 Nem részesülhet rendkívüli települési támogatásban az az aktív korú személy, aki munkahely keresése céljából a Munkaügyi Központtal nem működik együtt, illetve akit a Munkaügyi Központ az ügyfélnek felróható okból törölt az álláskeresők nyilvántartásából, továbbá jövedelemmel, vagy vagyonnal rendelkezik.

(5) A hatáskört gyakorló képviselő-testületi szerv az e paragrafusban rögzített feltételektől rendkívüli, indokolt esetben eltérhet.

(6) Rendkívüli, indokolt élethelyzet különösen

a) a családot ért elemi kár bekövetkezése,

b) öt napot meghaladó kórházi kezelés, vagy

c) családi tragédia bekövetkezése.

(7) A rendkívüli élethelyzetet az élethelyzet jellegének megfelelő dokumentummal kell igazolni.

(8) Konyár Község Önkormányzata természetben nyújtott rendkívüli települési támogatásként tűzifa támogatást nyújthat a szociálisan rászoruló személyek részére. Ingatlanonként egy háztartás részesülhet támogatásban.[12]

3. Temetési támogatás

10. § (1)8 Az elhunyt személy eltemettetésének költségeihez való hozzájárulásként rendkívüli települési támogatás annak a kérelmezőnek állapítható meg, akinek családjában az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg a szociális vetítési alap összegét, egyedülálló esetén az öregségi nyugdíj mindenkor legkisebb összegének a 150 %-át.

(2) Az eltemettetés költségeihez való hozzájárulásként rendkívüli települési támogatás nem állapítható meg annak a személynek, aki a hadigondozásról szóló 1994. évi XLV. törvény alapján temetési hozzájárulásban részesül.

(3) A helyben szokásos legolcsóbb temetés költsége megegyezik a köztemetési szolgáltatásra kötött megállapodásban szereplő hamvasztásos temetés költségének összegével.

(4) A támogatás mértéke a (3) bekezdésben meghatározott összeg 10%-a.

(5) Nem állapítható meg támogatás, ha a temetési számla keltétől hat hónap eltelt.

4. Gyógyszertámogatás

11. § (1) Gyógyszertámogatás adható a szociálisan rászoruló személy részére egészségi állapota megőrzéséhez és helyreállításához kapcsolódó kiadásainak csökkentése érdekében.

(2) Gyógyszertámogatásra jogosul a kérelmező, ha az egy főre jutó havi nettó jövedelme nem haladja meg:

a)9 a szociális vetítési alap összegének 100 %-át, és krónikus, hosszantartó betegségre tekintettel háziorvos vagy szakorvos által vényre felírt havi gyógyító ellátás költsége eléri az öregségi nyugdíj mindenkor legkisebb összegének a 30 %-át,

b)10 egyedül élő személy esetén a szociális vetítési alap összegének 150 %-át, és krónikus, hosszantartó betegségére tekintettel háziorvos vagy szakorvos által vényre felírt havi gyógyító ellátás költsége eléri az öregségi nyugdíj mindenkor legkisebb összegének a 30 %-át, továbbá

ha a Szt. 50. § (1) – (2) bekezdése alapján közgyógyellátásra nem jogosult.

(3) A támogatás évente legfeljebb négy alkalommal adható.

(4) A támogatás összeg esetenként maximum 10.000,-Ft lehet.

[13]5. Utazási támogatás

12. § (1)11 A Polgármester települési támogatást adhat havi 5.000.- Ft. összegben azoknak a beteg gyermekeknek és fiatal felnőtteknek, akiknek utaztatása tömegközlekedéssel nem megoldható és orvosi igazolás alapján speciális intézményben való képzésük szükséges.

(2) A támogatás igénybevételéhez az iskolalátogatást havonta igazolni szükséges.”

III. Fejezet

TERMÉSZETBEN NYÚJTOTT TELEPÜLÉSI TÁMOGATÁS

Lakhatási támogatás

13. §[14]

14. §[15]

Szociális célú szén tüzelőanyag támogatás

15. §[16] [17]

(1) Konyár Község Önkormányzata, hozzájárulva a tüzelőanyag költségekhez, természetbeni szociális célú szén tüzelőanyag támogatást nyújthat (a továbbiakban: támogatás) a szociálisan rászoruló személyek részére. A támogatásra való jogosultságról a polgármester határozattal dönt.
(2) A szociális rászorultság megállapításánál előnyt élvez:
a) a. aki a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény szerinti
aa) aktív korúak ellátására,
ab) időskorúak járadékára,
ac) vagy - tekintet nélkül annak természetbeni vagy pénzbeli formában történő nyújtására - települési támogatásra (e támogatásban részesülők közül különösen a lakhatáshoz kapcsolódó rendszeres kiadások viselésével kapcsolatos támogatásban részesülők) jogosult előnyt élvezzen,
b) az a család, aki a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvényben szabályozott halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevelő család.
(3) Ingatlanonként egy háztartás részesülhet támogatásban. A (2) bekezdésben meghatározott támogatás jogosultjának a szociális célú szén tüzelőanyag támogatás megítélésének napján a településen kell tartózkodnia, és bejelentett lakóhelyének, tartózkodási helyének is a településen kell lennie.
(4) Háztartásonként legfeljebb 10 q szén biztosítására kerülhet sor.
(5) Konyár Község Önkormányzata a szociális szénben részesülőtől ellenszolgáltatást nem kér.
(6) 12 [18] [19] Támogatásban az a háztartás részesülhet, ahol az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg a szociális vetítési alap összegének 400 %-át.
(7) 13 A támogatás megállapítása iránti eljárás kérelemre indul, melyet 2023. október 23. napjától 2023. november 3. napján 12 óráig lehet benyújtani a Polgármesteri Hivatalban. A 2023. november 3. napján 12 órát követően beadott kérelmek - mint elkésettek - elutasításra kerülnek. Szociális célú szén a települési támogatáshoz rendszeresített kérelem formanyomtatványon benyújtott kérelemmel igényelhető. A kérelemhez csatolni kell a jövedelem igazolásokat, valamint a (2) bekezdés szerinti jogosultságokat igazoló dokumentumok másolati példányát, amennyiben a jogosultság nem szerepel a Konyári Polgármesteri Hivatal nyilvántartásában.
(8) Az önkormányzat a szén kiosztásáról a megvásárlását követő év február 15. napjáig gondoskodik. A szén kiosztása történhet személyes átvétellel, vagy az önkormányzat által biztosított lakcímre szállítással. A szociális célú szén átadás-átvételéről átvételi elismervényt kell felvenni.
(9) Amennyiben a támogatásra jogosult a támogatás odaítélését követően elhalálozik, a tüzelőanyagot a vele közös háztartásban élő közeli hozzátartozója veheti át a következő sorrendben: házastárs vagy élettárs, gyermek, unoka, szülő, nagyszülő, testvér, egymást követő sorrendben. Közeli hozzátartozó hiányában a jogosultság megszűnik.
(10) 14

15/A. §[23]

(1) Konyár Község Önkormányzata, hozzájárulva a tüzelőanyag költségekhez, természetbeni szociális célú tűzifa tüzelőanyag támogatást nyújthat (a továbbiakban: támogatás) a szociálisan rászoruló személyek részére. A támogatásra való jogosultságról a polgármester határozattal dönt.
(2) A szociális rászorultság megállapításánál előnyt élvez:
a) a. aki a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény szerinti
aa) aktív korúak ellátására,
ab) időskorúak járadékára,
ac) vagy - tekintet nélkül annak természetbeni vagy pénzbeli formában történő nyújtására - települési támogatásra (e támogatásban részesülők közül különösen a lakhatáshoz kapcsolódó rendszeres kiadások viselésével kapcsolatos támogatásban részesülők) jogosult előnyt élvezzen,
b) az a család, aki a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvényben szabályozott halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevelő család,
c) nyugdíjellátásra jogosult.
(3) Ingatlanonként egy háztartás részesülhet támogatásban. A (2) bekezdésben meghatározott támogatás jogosultjának a szociális célú tűzifa tüzelőanyag támogatás megítélésének napján a településen kell tartózkodnia, és bejelentett lakóhelyének, tartózkodási helyének is a településen kell lennie.
(4) Háztartásonként legfeljebb 6 q tűzifa biztosítására kerülhet sor.
(5) Konyár Község Önkormányzata a szociális tűzifában részesülőtől ellenszolgáltatást nem kér.
(6) 15 Támogatásban az a háztartás részesülhet, ahol az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg a szociális vetítési alap 400 %-át.[24]
(7) 16 [25] A támogatás megállapítása iránti eljárás kérelemre indul, melyet 2023. szeptember 11. napjától 2023. szeptember 22. napján 12 óráig lehet benyújtani a Konyári Polgármesteri Hivatalban. 2023. szeptember 22. napján 12 órát követően beadott kérelmek - mint elkésettek - elutasításra kerülnek. Szociális célú tűzifa a települési támogatáshoz rendszeresített kérelem formanyomtatványon benyújtott kérelemmel igényelhető. A kérelemhez csatolni kell a jövedelem igazolásokat, valamint a (2) bekezdés szerinti jogosultságokat igazoló dokumentumok másolati példányát, amennyiben a jogosultság nem szerepel a Konyári Polgármesteri Hivatal nyilvántartásában.
(8) Az önkormányzat a tűzifa kiosztásáról a megvásárlását követő év február 15. napjáig gondoskodik. A tűzifa kiosztása az önkormányzat által biztosított lakcímre szállítással történik. A szociális célú tűzifa átadás-átvételéről átvételi elismervényt kell felvenni.
(9) Amennyiben a támogatásra jogosult a támogatás odaítélését követően elhalálozik, a tüzelőanyagot a vele közös háztartásban élő közeli hozzátartozója veheti át a következő sorrendben: házastárs vagy élettárs, gyermek, unoka, szülő, nagyszülő, testvér, egymást követő sorrendben. Közeli hozzátartozó hiányában a jogosultság megszűnik.
(10) 17
IV. Fejezet

SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÁSOK

SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ ELLÁTÁSOK

FORMÁI, BIZTOSÍTÁSUK MÓDJA

16. § (1) Konyár Község Önkormányzata a személyes gondoskodást nyújtó ellátások körében az alábbi szociális alapszolgáltatásokat biztosítja

a)18 az étkeztetést: az önkormányzat az Szt. 62. § (1) bekezdése alapján azoknak a szociálisan rászorultak részére akik koruk, egészségi állapotuk, fogyatékosságuk, pszichiátriai betegségük, szenvedélybetegségük, vagy hajléktalanságuk miatt igazolhatóan az önmaguk, illetve eltartottjaik részére tartósan vagy átmeneti jelleggel étkeztetésükről nem képesek gondoskodni - napi egyszeri meleg étkeztetést biztosít, melyet Konyár Község Önkormányzata szolgáltatási szerződés által biztosít. A szolgáltatási szerződéseket a rendelet 1. számú függeléke tartalmazza. Az Szt. 132. § (4) bekezdés d) pontja alapján étkeztetés keretében azoknak a szociálisan rászorultaknak a legalább napi egyszeri, meleg étkeztetéséről kell gondoskodni, akik a 60. életévüket betöltötték és/vagy orvos által igazolt egészségi állapotuk vagy fogyatékosságuk vagy pszichiátriai betegségük vagy szenvedélybetegségük vagy hajléktalanságuk miatt azt önmaguk, illetve ellátottjaik részére tartósan vagy átmeneti jelleggel nem képesek biztosítani.[26] [27].[28]

b) a házi segítségnyújtást: az önkormányzat az Szt. 63. §-a alapján a szociálisan rászorultak részére, amennyiben rendelkeznek gondozási szükségletet megállapító szakvéleménnyel. A három gondozási körzetet a rendelet 3. számú melléklete tartalmazza.

c) családsegítést a Konyári Család- és Gyermekjóléti Szolgálat 4133 Konyár, Rákóczi u. 9. sz.) által biztosítja[29]

(2) Konyár Község közigazgatási területén a lakosság részére biztosított egyéb szociális ellátások:

a.) jelzőrendszeres házi segítségnyújtás,
b.) támogató szolgáltatás,
c.) közösségi ellátás,

AZ ELLÁTÁSOK IGÉNYBEVÉTELÉNEK MÓDJA

17. § (1) A személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások igénybevételével kapcsolatos hatáskört a polgármester gyakorolja.

(2) A személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátás a családsegítés kivételével kérelemre biztosítható. Amennyiben a kérelmet nem az ellátásra szoruló terjeszti elő, hozzájárulását be kell szerezni. Hozzájárulása hiányában az ellátás nem biztosítható, kivéve az Szt. 93. §. (1-2) bekezdéseiben meghatározott eseteket.

(3) A kérelmet a polgármesternél kell előterjeszteni a 9/1999. (XI.24.) SZCSM. rendelet 1. számú melléklete szerinti formanyomtatványon.

(4) Amennyiben a polgármester a kérelmet elutasítja, az igénylő a döntés közlésétől számított 8 napon belül az önkormányzat képviselő-testületéhez fordulhat a döntés felüli vizsgálata érdekében.

(5) A képviselő-testület a polgármesteri döntés felülvizsgálatáról határozattal dönt.

(6)19 A polgármester és az igénylő az ellátás igénybevétele megkezdésekor az Szt. 92. § (2) bekezdés g) pontjában és a 94/D §-ában foglaltak figyelembevételével írásbeli megállapodást köt. A megállapodás tartalmazza:

a) az igénybevevő természetes személyazonosító adatait,

b) az ellátás kezdő időpontját,

c) intézményi ellátás esetén annak időtartamát,

d) az igénybevevő számára nyújtott szolgáltatás tartalmát (szolgáltatás megnevezését, szolgáltatásnyújtás módját),

e) térítési díj fizetési kötelezettséggel járó szolgáltatás esetén a személyi térítési díj megállapítására, megfizetésére vonatkozó szabályokat,

f) a megállapodás módosításának szabályait,

g) az ellátás megszüntetésének módját és h) a panaszkezelés szabályait.

(7) Az ellátások biztosítása a kérelem nyújtásának napjától kezdődően engedélyezhetők.

(8) A családsegítés személyes megkeresésre, külön eljárás nélkül történik.

(9)20 A polgármester külön eljárás nélkül biztosítja az ellátást, ha

a) az igénybevevő életét, testi épségét, egészségi állapotát az ellátás elmaradása veszélyezteti

b) önmaga ellátására teljesen képtelen és nincs olyan hozzátartozója aki ellátásról gondoskodna,

c) a háziorvos, kezelőorvos szakvéleménye szerint soron kívüli szolgáltatás biztosítása szükséges.

(10)21 a háziorvos, kezelőorvos szakvéleménye szerint soron kívüli szolgáltatás biztosítása szükséges.

a) az igénylő szociális helyzetében, egészségi állapotában olyan kedvezőtlen változás állt be, mely gyorsított ellátást igényel,

b) az igénylő kapcsolata a vele együtt élő hozzátartozójával, eltartójával helyrehozhatatlanul megromlott, és a kapcsolat hiánya az igénylő életét, testi épségét veszélyezteti.

AZ ELLÁTÁS MEGSZÜNTETÉSÉNEK ESETEI ÉS MÓDJAI

18. § A polgármester az Szt. 100-102. §-ában meghatározott eseteken túl intézkedik az alapszolgáltatás megszüntetéséről, ha a személyes gondoskodásban részesülő személy

-az ellátás megszüntetését kéri,
-az ellátást előzetes bejelentés nélkül legalább 1 hónapon keresztül nem veszi igénybe,
-személyi térítési díj fizetési kötelezettségének 2 hónapon keresztül nem tesz eleget. [30], [31]

TÉRÍTÉSI DÍJAK

19. § (1) A személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásért a jogosultnak vagy tartásra, gondozásra kötelezett hozzátartozónak térítési díjat (személyi térítési díj) kell fizetni, melyet az intézményi térítési díj figyelembevételével kell megállapítani. [32], [33]

(2) A személyi térítési díj összegét házi segítségnyújtás esetében, amelynek egy gondozási órára jutó intézményi térítési díja 190 Ft/gondozási óra összegben kell megfizetni. A térítési díj megállapításához jövedelemigazolás szükséges. Az ellátott, illetve törvényes képviselője a végzett tevékenységet minden nap a gondozó által dokumentált gondozási naplóban aláírásával igazolja. A gondozási napló képezi az ellátásért fizetendő térítési díjak számításának alapját. Azon esetekben ahol, és amennyiben az aláírás az ellátott által nem megvalósítható, úgy a megállapodáshoz csatolni kell egy meghatalmazást, amely tartalmazza azon személyek nevét és aláírását, akik a teljesítést igazolhatják.

A térítési díj fizetése készpénzfizetési számla alapján, a szociális gondozók közreműködésével a Konyári Polgármesteri Hivatal pénztárába való készpénzbefizetéssel utólag történik. Folyamatos ellátás esetén a térítési díjat az ellátottal egyeztetve egy összegben kell kifizetni a teljesített naptári hónap lezárását követő hónap 10. napjáig vagy a szolgáltató és az ellátott által közös megegyezéssel megállapított határidőig. [34] [35] [36] [37] [38]
(3) Ha az ellátásra jogosult tartási vagy öröklési szerződést kötött, a térítési díj fizetésre a tartást és gondozást szerződésben vállaló a kötelezett. [39], [40]
(4) A szociális étkeztetés egy ellátási napra jutó intézményi térítési díja, kiszállítás nélkül bruttó 380 Ft/ellátási nap. Amennyiben az igénylő kiszállítást is igényel, annak díja egy ellátási napra jutó intézményi térítési díja 30 Ft/ellátási nap. A térítési díjat a szociális étkezésben részesülő megfizetheti a szociális gondozók közreműködésével, illetve, ha egészségi állapota lehetővé teszi személyesen a Konyári Polgármesteri Hivatal pénzügyi ügyintézőjénél előre, minden hónap 10. napjáig. A határidő megváltoztatása a polgármester hatáskörébe tartozik.[41] [42] [43]
(5) 22 Az önkormányzat a 19. § (2) és (4) bekezdéseiben meghatározott intézményi térítési díjakból további csökkentést és elengedését nem biztosít.
V. Fejezet

KÖZTEMETÉS

20. § (1) Közköltségen történő eltemetés során a helyben szokásos legolcsóbb szertartás szerint kell eljárni.

(2) A köztemetés költségeinek megtérítése érdekében a Szt-ben biztosított lehetőségek szerinti intézkedést meg kell tenni.

(3) A polgármester az eltemettetésre köteles személyt a köztemetés költségeinek megtérítési kötelezettsége alól részben vagy egészben különös méltánylást érdemlő körülmények fennállása esetén mentesítheti.

(4)23 Különös méltánylást érdemlő körülménynek kell tekinteni, ha az elhunyt személy eltemettetésére köteles személy kérelmező

a) egyedül él és havi jövedelme a nyugdíjminimum 250 %-át nem éri el, vagy

b) családjában az egy főre jutó havi jövedelme az öregségi nyugdíjminimum 100%-át nem éri el és kiskorú gyermek eltartásáról gondoskodik.

(5)24 A köztemetés költségének meg nem fizetett része hagyatéki teherként kerül behajtásra.

VI. Fejezet

A TÁMOGATÁSOK ÁLTALÁNOS FELTÉTELEI

21. § (1) A rendkívüli települési támogatást kivéve valamennyi támogatás feltétele, hogy a kérelmező a rendezett lakókörnyezetet folyamatosan fenntartsa.

(2) Rendezett a lakókörnyezet, ha

a)25 a kérelmező által életvitelszerűen lakott lakáshoz, vagy házhoz tartozó udvar, kert, előkert

aa) tiszta, rendezett,

ab) rendeltetésszerű használhatósága biztosított,

ac) folyamatos tisztítása, hó- és síkosság-mentesítése, pormentesítése, valamint szükség szerinti gyakoriságú fűnyírással, kaszálással történő gyommentesítése biztosított.

ad) területén a higiénés állapotok alapján fertőzésveszély nem áll fenn, és

b)26 a kérelmező által lakott lakásban, vagy házban és az ahhoz tartozó udvaron a szemét gyűjtésére és tárolására rendelkezésre áll a rendeltetésszerűen használt, a hulladékszállítást végző szolgáltató által elfogadott hulladéktároló edény.

c)27

d) a kérelmező által lakott ingatlan előtti járda – járda hiányában egy méter széles területsáv -, a járda melletti zöldsáv úttestig terjedő teljes területe (legfeljebb az épület 10 méteres körzetében) tiszta, rendezett és síkosságtól mentesített

e) a kérelmező a köztisztasággal és a települési folyékony és szilárd kommunális hulladékkal gyűjtésével, elszállításával összefüggő önkormányzati rendeletekben foglaltak betartásra kerülnek.

22. § (1) [44]

22/A. §28 (1) Konyár Község Önkormányzata szociálpolitikai kerekasztalt működtet. A szociálpolitikai kerekasztal feladata különösen a szolgáltatástervezési koncepcióban meghatározott feladatok, megvalósulásának, végrehajtásának folyamatos figyelemmel kísérése.

(2) A szociálpolitikai kerekasztal szükség szerint, de legalább évente egy alkalommal ülésezik.

(3) A szociálpolitikai kerekasztal üléseit a polgármester hívja össze, az ülések nyilvánosak.

(4) A szociálpolitikai kerekasztal munkájában részt vesznek:

a) Polgármester,

b) Szociális, Kulturális és Oktatási Bizottság elnöke,

c) Pénzügyi Bizottság elnöke,

d) Ügy- és Közrendi Bizottság elnöke,

e) Polgármesteri Hivatal szociális ügyintézői,

f) Konyári Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke,

g) Konyári Óvoda óvodavezető,

h) Konyári Család- és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársai.

VII. Fejezet

HATÁSKÖRI ÉS EGYÉB ELJÁRÁSI SZABÁLYOK

23. § (1)29 A Képviselő-testület jelen rendeletben szabályozott rendkívüli települési támogatás és gyógyszertámogatás ügyekkel kapcsolatos hatásköreit a Polgármester látja el.

(2) [45]

(3) A polgármester hatáskörébe tartozik a köztemetéssel kapcsolatos ügyek elbírálása.

(4) A rendeletben szabályozott ellátások iránti kérelmeknek kizárólag az önkormányzat költségvetésében biztosított keretösszeg rendelkezésre állásig lehet helyt adni.

[46]Záró rendelkezések

24. § (1) A rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba, rendelkezéseit a hatályba lépést követően indult ügyekben kell alkalmazni.

(2) A rendelet hatálybalépésekor a folyamatban lévő méltányos közgyógyellátás megállapítása iránti ügyekben a 19/2008. (XI. 17.) számú szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény végrehajtásáról önkormányzati rendelet 2015. február 28. napján hatályos rendelkezéseit kell alkalmazni.

(3) [47]

1. melléklet

KÉRELEM
A települési támogatás megállapításához

I. Személyi adatok[48]

A kérelmező személyére vonatkozó adatok:
Neve:…………………………………………………………………………………………….
Születési neve: …………………………………………………………………………………..
Anyja neve: …………………………………………………………………………………......
Születési helye, ideje (év, hó, nap): …………………………………………………………….
Lakóhelye: ………………………………………………………………………………………
Tartózkodási helye: ……………………………………………………………………………..
Társadalombiztosítási Azonosító Jele: ………………………………………………………….
Állampolgársága: ……………………………………………………………………………….
Telefonszáma: …………………………………………………………………………………..
E-mail cím: ……………………………………………………………………………………...
Munkahely és a foglalkozás megnevezése: ……………………………………………………..
Családi állapot:
- Egyedülálló
- házastársával/élettársával együtt élő
A kérelmezővel azonos lakcímen élők száma összesen: ………… fő
A kérelmezővel azonos lakcímen élőkre vonatkozó adatok:

Neve

Születési hely, idő

Rokoni
kapcsolat

Foglalkozás

TAJ

1.

2.

3.

4.

5.

6.

II. Lakásviszonyok:

A lakásban tartózkodás jogcíme:………………………………………………………………..
A lakás nagysága: …………….. m2

III. Jövedelmi adatok

A kérelmező, valamint a vele közös háztartásban élő személyek havi jövedelme forintban:

A

B

C

A jövedelem típusa

Kérelmező

A kérelmezővel közös háztartásban élő további személyek

1.

Munkaviszonyból és más foglalkoztatási jogviszonyból származó
ebből: közfoglalkoztatásból származó

2.

Társas és egyéni vállalkozásból, őstermelői, illetve szellemi és más önálló tevékenységből származó

3.

Táppénz, gyermekgondozási támogatások

4.

Nyugellátás és egyéb nyugdíjszerű rendszeres szociális ellátások

5.

Önkormányzat, járási hivatal és munkaügyi szervek által folyósított ellátások

6.

Egyéb jövedelem

7.

Összes jövedelem:

IV. A kérelmező és a vele egy háztartásban élő vagyoni viszonyai

1. Lakástulajdon és lakótelek-tulajdon (vagy állandó, illetve tartós használat)

tulajdonos neve.............................................................................................................................

címe……………………..város/község ....................................................... út/utca .......... hsz., alapterülete: .............. m2, tulajdoni hányad ............, a szerzés ideje: ...................... év.

Becsült forgalmi érték:* ................... Ft.

Haszonélvezeti joggal terhelt: igen nem (a megfelelő aláhúzandó)

2. Üdülőtulajdon és üdülőtelek-tulajdon (vagy állandó, illetve tartós használat)

tulajdonos neve............................................................................................................................

címe……………………..város/község ....................................................... út/utca .......... hsz., alapterülete: .............. m2, tulajdoni hányad ............, a szerzés ideje: ...................... év.

Becsült forgalmi érték:* ................... Ft.

3. Egyéb, nem lakás céljára szolgáló épület-(épületrész-)tulajdon (vagy állandó használat) megnevezése (zártkerti építmény, műhely, üzlet, műterem, rendelő, garázs stb.):

tulajdonos neve............................................................................................................................

címe……………………..város/község ....................................................... út/utca .......... hsz., alapterülete: .............. m2, tulajdoni hányad ............, a szerzés ideje: ...................... év.

Becsült forgalmi érték:* ................... Ft.

4.Termőföldtulajdon (vagy állandó használat) megnevezése:

tulajdonos neve............................................................................................................................

címe……………………..város/község ....................................................... út/utca .......... hsz., alapterülete: .............. m2, tulajdoni hányad ............, a szerzés ideje: ...................... év.

Becsült forgalmi érték:* ................... Ft.

Egyéb vagyontárgyak

5. Gépjármű

személygépkocsi: ............................................ típus: ..............., rendszám: .............., a szerzés ideje, valamint a gyártás éve: ................. év.

Becsült forgalmi érték:** ............................... Ft.

tehergépjármű, autóbusz, motorkerékpár, vízi- vagy egyéb jármű: ....................... típus: ..................., rendszám ................., a szerzés ideje, valamint a gyártás éve: ...................... év.

Becsült forgalmi érték:** ........................... Ft.

Megjegyzés:

Ha a kérelmező vagy családtagja bármely vagyontárgyból egynél többel rendelkezik, akkor a vagyonnyilatkozat megfelelő pontját a vagyontárgyak számával egyezően kell kitölteni. Amennyiben a vagyonnyilatkozatban feltüntetett vagyon nem a Magyarország területén van, a forgalmi értéket a vagyon helye szerinti állam hivatalos pénznemében is fel kell tüntetni.

* Becsült forgalmi értékként az ingatlannak a településen szokásos forgalmi értékét kell feltüntetni.

** Becsült forgalmi érékként a jármű kora és állapota szerinti értékét kell feltüntetni.

a) tulajdonos neve.........................................................................................................................

b) tulajdonos neve.........................................................................................................................

V. Nyilatkozat az igényelni kívánt települési támogatás formájáról

- Rendkívüli települési támogatás megállapítását kérem az alábbi indok alapján:
- Létfenntartást veszélyeztető rendkívüli élethelyzet, időszakosan vagy tartósan létfenntartási gondok,
- Tartós betegség, baleset, orvosi kezelés, várandóság
- Elhunyt hozzátartozó eltemettetése,
- Elemi kár elhárítása,
- Gyermek fogadásának előkészítése, óvodai iskolai nevelés miatti többletkiadás,
- Nyugdíj, járadék, álláskeresési támogatás vagy egyéb rendszeres pénzellátás folyósításáig terjedő ellátatlanság
- Gyógyszertámogatás megállapítását kérem.
- [49]
- Utazási támogatás megállapítását kérem.[50]
Tudomásul veszem, hogy
- a szociális hatáskört gyakorló szerv – az állami adóhatóság útján – ellenőrizheti a kérelemben közölt jövedelmi adatok valódiságát,
- köteles vagyok a feltüntetett adatokban bekövetkezett változást 15 napon belül bejelenteni az eljáró hatóságnak,
- hozzájárulok a kérelemben szereplő adatoknak a szociális igazgatási eljárás során történő felhasználásához.
Nyilatkozom, hogy
- az eljárás megindításáról szóló értesítést nem kérem.
- Kijelentem, hogy a fenti adatok a valóságnak megfelelnek. Hozzájárulok a nyilatkozatban szereplő adatoknak a szociális igazgatási eljárásban történő felhasználásához, kezeléséhez.
Konyár, ………….. év ………………. hó ……… nap
……………………………………….
kérelmező aláírása

2. melléklet

Ellátás megnevezése

Határkört gyakorló megnevezése

Ellátás megnevezése

Hatáskört gyakorló megnevezése

Megjegyzések átmeneti rendelkezések

2015. február 28-ig

2015. március 01-jétől

aktív korúak ellátása
- Foglalkoztatást helyettesítő támogatás
- Rendszeres szociális segély

jegyző

aktív korúak ellátása
- Foglalkoztatást helyettesítő támogatás
- Egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti ellátás

Járási Hivatal

A Szt. 134. §-a értelmében a jegyző 2015. március 1-jén folyamatban lévő ügyeket március 6-ig darabszintű iratjegyzékkel ellátott átadás-átvételi jegyzőkönyvvel adja át a járási hivatalnak.

lakásfenntartási támogatás

jegyző

települési támogatás

Képviselő-testület, de átruházott hatáskörben: bizottság, polgármester, jegyző

A 2015.01.01-jén folyamatban lévő valamint a 2014. 12.13-ét követően benyújtott kérelemre legfeljebb 2015.02.28-ig állapítható meg a támogatás

adósságkezelési szolgáltatás

Képviselő-testület, de átruházott hatáskörben: bizottság, polgármester, jegyző

települési támogatás

Képviselő-testület, de átruházott hatáskörben: bizottság, polgármester, jegyző

2015.03.01-jt megelőzően megállapított ellátás annak a megállapított időtartamára, vagy annak megszüntetéséig kell nyújtani a 02.28-án hatályos szabályok szerint

önkormányzati segély

Képviselő-testület, de átruházott hatáskörben: bizottság, polgármester, jegyző

rendkívüli települési támogatás

Képviselő-testület, de átruházott hatáskörben: bizottság, polgármester, jegyző

Az ügyintézési határidő nem került meghatározásra, ezért a Ket. Szabályai az irányadóak (21 nap)

méltányossági közgyógyellátás

Képviselő-testület, de átruházott hatáskörben: bizottság, polgármester, jegyző

települési támogatás

Képviselő-testület, de átruházott hatáskörben: bizottság, polgármester, jegyző

A 2015.03.01-jét megelőzően megállapított közgyógyellátás tekintetében, valamint a 02.28-án folyamatban lévő ügyekben a jogosultság határozatban megállapított időtartamára, vagy annak megszűnéséig a 02.28-án hatályos rendelkezéseket kell alkalmazni

köztemetés

Polgármester

köztemetés

Képviselő-testület, de átruházott hatáskörben: bizottság, polgármester, jegyző

Megszüntetésre kerül a törvényi szinten szabályozott polgármesteri hatáskör

házi segítségnyújtás

polgármester

házi segítségnyújtás

polgármester

szociális étkeztetés

Polgármester

szociális étkeztetés

polgármester

3. melléklet

A Képviselő-testület a három házi gondozási körzetet az alábbiak szerint alakítja ki:

I. számú körzet

Ady Endre utca
Debreceni utca
Szabadság utca
Nyárfa utca
Kossuth utca
Széchenyi utca
Galamb utca
Sorompó utca
Sóstói út 22-től 80-ig
Arany János utca
Vásártér utca
MÁV 3-as őrház

II. számú körzet

Kiss utca
Hunyadi utca
Rákóczi utca
Sziget utca
Alsósziget utca
Kék-Kálló utca
Vágóhíd utca
Akác utca
Mély utca
Gáborjáni utca 2-36
Sóstói út 41-101

III. számú körzet

Petőfi utca
Szőlőskert utca
Dózsa György utca
Temető utca
Csillagváros utca
Béke utca
Kert utca
Gáborjáni utca 1-63
Sóstói út 1/A – 39
2 – 20/B

1. függelék a 3. melléklethez

SZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS
KÖZÉTKEZTETÉS BIZTOSÍTÁSA
I.rész
amely létrejött egyrészről
Konyár Község Önkormányzata
nyilvántartási szám: 728449
adószám: 15728441-2-09
székhely: 4133 Konyár, Rákóczi u. 24.
képviselő: Vig Szilárd polgármester
mint megrendelő, továbbiakban Megrendelő
másrészről
SÁPEX DUETT Kft.
cégjegyzékszám: 09-09-013773
adószám: 14022010-2-09
székhely: 4241 Bocskaikert, Monostori út 17302/6 hrsz.
képviselő: Szabó Péter ügyvezető
mint közétkeztetést biztosító, továbbiakban Szolgáltató
együttesen Felek között a mai napon a következő feltételekkel.
Preambulum
Felek előzetesen rögzítik, hogy Megrendelő „Közétkeztetés biztosítása I. rész” tárgyában beszerzési eljárást folytatott le, mely magába foglalja a -Bölcsődei étkezés (reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna), óvodai étkezés biztosítása (tízórai, ebéd, uzsonna), az- Általános iskolások (alsó tagozatosok) étkeztetése (tízórai, ebéd, uzsonna), az - Általános iskolások (felső tagozatosok) étkeztetése (tízórai, ebéd, uzsonna). Ennek során a SÁPEX DUETT Kft., mint a legalacsonyabb árat adó ajánlattevő került kihirdetésre nyertes ajánlattevőként, és ennek eredményeképpen létrejött az alábbi szolgáltatási szerződés.
A beszerzési eljárás megindításának időpontja: 2020. október 21.

I. A szerződés tárgya

Közétkeztetés biztosítása az óvodás, általános iskolás gyermekek számára figyelembe véve a 1997. évi XXXI. törvény 151. § 21/A. § (1) bekezdés b) pontját. Az Ajánlattevő saját vagy bérelt főzőkonyhájában előállított (főzött), illetve elkészített hideg-meleg étel előállítására és az Ajánlatkérő ételkiosztó helyszíneire történő, hétfőtől-péntekig tartó kiszállítása.
A szerződés mennyisége 1 évre (365 napra):
- Bölcsődei 4x étkeztetés (reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna): 12 fő részére 231 napra
- Óvodai étkezés biztosítása (tízórai, ebéd, uzsonna): 75 fő részére 220 napra
- Általános iskolások (alsó tagozatosok) étkeztetése (tízórai): 79 fő részére 185 napra
- Általános iskolások (alsó tagozatosok) étkeztetése (ebéd): 79 fő részére 185 napra
- Általános iskolások (alsó tagozatosok) étkeztetése (uzsonna): 79 fő részére 185 napra
- Általános iskolások (felső tagozatosok) étkeztetése (tízórai): 55 fő részére 185 napra
- Általános iskolások (felső tagozatosok) étkeztetése (ebéd): 55 fő részére 185 napra
- Általános iskolások (felső tagozatosok) étkeztetése (uzsonna): 50 fő részére 185 napra
Megrendelő felhívja a figyelmet, hogy a bölcsődei étkeztetés a bölcsőde hivatalos megnyitásától kezdve irányadó.

II. A feladatellátásra vonatkozó rendelkezések

II.1. Szolgáltató a szerződés melléklete szerinti részletes árajánlatnak megfelelő egységárakon köteles biztosítani a közétkeztetést.
II.2. Megrendelő heti rendszerességgel - megelőző hét szerda 12 óráig - megrendeli írásban Szolgáltatótól a szállítandó mennyiséget. A megrendelés napi módosítási határideje: a teljesítést megelőző nap 11 óra.
II.3. A Szolgáltató köteles az ünnepnapok és ünnepek étkezési szokásait is figyelembe venni.
II.4. Szolgáltató a megrendelt adagokat az étkeztetésben részesülőknek az alábbiak szerint adja át. A megrendelt ételeket a Szolgáltató saját edényzeteiben gépkocsival eljuttatja a Konyári tálalókonyhára, amelynek helyszíne: 4133 Konyár, Sóstói út 60.
II.5. Az adagok kiosztása a Megrendelő feladata.
II.6. Szolgáltató az adagok átvételét Megrendelő megbízottjával írásban igazoltatja.
II.7. Szolgáltatónak az étkeztetés ellátása során be kell tartani a közétkeztetésre vonatkozó hatályos jogszabályokat.
II.8. Szolgáltató a nyersanyag és tápérték mennyiségének megállapításánál a vendéglátóipari termékek előállításának és forgalomba hozatalának élelmiszerbiztonsági feltételeiről szóló 62/2011. (VI.30.) VM rendelet mellékletében foglaltak szerinti anyaghányadot biztosítja. A Megrendelő felelőssége az ebéden felül a többi étkeztetés (tízórai, uzsonna) előírásoknak megfelelő tápanyagtartalom szerinti megtervezése.
II.9. Szolgáltató – a táplálkozás-egészségügyi előírások megtartása mellett – az étlapváltoztatás jogát fenntartja, melyről megfelelő időben értesíti az étkeztetést igénylő intézményt.
II.10. A Szolgáltatónak az ételek leszállítását a szerződésben meghatározott, illetve a felek által kötelezően elfogadott határidők szerint kell elvégeznie.

III. Szolgáltatói díj

III.1. Az ajánlatkérő előleget nem fizet.
III.2. Ajánlattevő havonta, a tárgyhót követő hó 8. napjáig számlát jogosult kiállítani.
III.3. A kifizetés utófinanszírozással történik.
III.4. A számla melléklete az írásos megrendelő egy példánya és az átvétel igazolásának egy példánya (szállítólevél).
III.5. Megrendelő a számlát 8 banki napon belül átutalással egyenlíti ki a Szolgáltató Sberbank Magyarország Zrt-nél vezetett 14100361-92986249-01000004 számú számlájára.
III.6. A számlázás, valamint a kifizetés devizaneme: magyar Forint.
III.7. A fizetési feltételek kapcsán irányadó további jogszabályok:
- Az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvény,
- Az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII.31.) Kormányrendelet
- Az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény
III.8. Amennyiben a Megrendelő a fizetési kötelezettségének teljesítésével késedelembe esik, úgy a késedelembe esés időpontjától kezdődően a fizetési kötelezettség teljesítéséig terjedő időszakra köteles a Szolgáltatónak – az őt megillető díjazáson felül – a Ptk. 6:155. § (1)-(2) bekezdéseiben meghatározott mértékű késedelmi kamatot is megfizetni.
III.9. Az étkeztetés díja egy adagra vonatkozóan:

Megnevezés

Ajánlati ár
Ft/fő/nap + ÁFA az alábbi bontásban
nyersanyagnorma + rezsi

Bölcsődei 4x étkezés

400 + 380 + ÁFA

Óvodai 3x étkezés

420 + 380 + ÁFA

Általános iskola alsó tagozat tízórai

110 + 70 + ÁFA

Általános iskola alsó tagozat ebéd

300 + 240 + ÁFA

Általános iskola alsó tagozat uzsonna

110 + 70 + ÁFA

Általános iskola felső tagozat tízórai

115 + 70 + ÁFA

Általános iskola felső tagozat ebéd

320 + 240 + ÁFA

Általános iskola felső tagozat uzsonna

115 + 70 + ÁFA

III.10. A rezsiköltség tartalmazza az adagok elkészítésének költségét, továbbá ezek kapcsán a Szolgáltató oldalán felmerülő bér- és járulékköltségeket is. Szolgáltató az ajánlatában megajánlott rezsin (rezsikulcs) felül semmilyen jogcímen nem tarthat térítésre igényt.

IV. A szerződés tartama.

IV.1. Felek a szerződést 2021. január 01. naptól határozott időre kötik 2025. december 31-ig.

V. Kötelezettségek

V.1. Az étkeztetési feladatok ellátása során biztosítandó adagszámokat és azok típusait, összetételét a szerződés mellékletét képező Dokumentáció tartalmazza.
V.2. Az étkeztetéshez kapcsolódó nyersanyagok beszerzése, elkészítése, csomagolása és kiszállítása Szolgáltató feladata.
V.3. Szolgáltatónak az étrend elkészítésekor figyelemmel kell lennie a vendéglátó-ipari termékek előállításának és forgalomba hozatalának élelmiszerbiztonsági feltételeiről szóló 62/2011. (VI. 30.) VM rendeletben, a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról szóló 37/2014. (IV. 30.) EMMI rendeletben, továbbá a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvényben foglaltakra. Szolgáltató köteles az étkeztetési szolgáltatást a mindenkori előírásoknak megfelelő étrend szolgáltatásával ellátni, az egyes korosztályi igények és ízlésvilág figyelembevételével.
V.4. Megrendelő köteles a tálaló konyha szakhatósági engedélyeit fenntartani a szerződés tartama alatt.
V.5. Szolgáltató kijelenti, hogy rendelkezik a működéshez szükséges engedélyekkel (meleg-konyhás és munkahelyi vendéglátó étkeztetésre működési engedélyek).
V.6. Szolgáltató kötelezettsége, hogy a szerződés teljes időtartama alatt rendelkezzen érvényes HACCP tanúsítvánnyal. Szolgáltató haladéktalanul, de legkésőbb a szerződéskötéstől számított 2 munkanapon belül köteles Megrendelő részére bemutatni az érvényes HACCP tanúsítvány eredeti példányát, egy másolati példányt pedig ezzel egyidejűleg köteles Megrendelő részére átadni.
V.7. A szállítás ütemezésével, a megrendeléssel és a szállítás feltételeivel kapcsolatban a Dokumentációban rögzítettek az irányadóak.
V.8. Szolgáltató a szolgáltatás teljesítését megelőzően köteles – szolgáltatással érintett intézményenként – szállítási tervet készíteni az intézmények vezetőivel való egyeztetés alapján a teljesítések időbeli ütemezésére vonatkozóan.
V.9. A Megrendelő gondoskodik arról, hogy az intézmények a térítési díjakat saját hatáskörben beszedjék.

VI. Szerződést biztosító mellékkötelezettségek

VI.1. A Szolgáltató teljesítési kötelezettségeinek késedelmes teljesítése folytán a Szolgáltatóra az alábbi szankciók alkalmazandók:

a) Megrendelő késedelmi és meghiúsulási kötbérigényének érvényesítése, vagy

b) a szerződés mulasztás miatti felmondása, és/vagy

c) kártérítési igény támasztása.

VI.2. Amennyiben a szerződés teljesítése során bármikor a Szolgáltató számára olyan vis maior körülmény áll elő, amely akadályozza az időben történő teljesítést, úgy a Szolgáltatónak haladéktalanul értesítenie kell erről a Megrendelőt a késedelem tényéről, annak várható elhúzódásáról és okairól, és haladéktalanuk köteles pótolni az ellátást.
VI.3. Amennyiben a Szolgáltató elmulasztja a szerződésben vállalt kötelezettségeinek teljesítését a szerződésben vállalt határidőn (határidőkön) belül, úgy a Megrendelő a szerződésszegésből fakadó egyéb kárrendezésekre vonatkozó igényein túl késedelmi kötbérre jogosult. A késedelmes teljesítés esetén a kötbér mértéke az érkezés tekintetében, minden megkezdett órai késés esetén a késedelmet szenvedett szolgáltatás arányában a szolgáltatási díj napi nettó összegének 0,5 %-a óránként.
VI.4. A kötbér esedékessé válik hibás teljesítés esetén a kifogás közlésével, meghiúsulási kötbér esetén a felmondás közlésével, késedelem esetén a tényleges teljesítés időpontjában.
VI.5. Megrendelő a kötbért meghaladó kárát is érvényesítheti a Szolgáltatóval szemben a Szolgáltató piaci tevékenységének nyeresége terhére.
VI.6. A szerződés teljesítésére vonatkozó jogszabályok minőségi kifogást okozó megsértése, illetve szállítás elmaradása esetén a hibásan teljesített szolgáltatás arányában a szolgáltatási díj nettó összegének 15 % -át, mint meghiúsulási kötbért követelhet a Megrendelő a Szolgáltatótól. Megrendelőnek jogában áll az esedékessé vált kötbért a Szolgáltatói díjból visszatartani

VII. A Szerződés megszűnése, megszüntetése

VII.1. Jelen Szerződés megszűnik:

a) a szerződésszerű teljesítéssel (a határozott idő lejártával);

b) bármelyik Fél jogutód nélküli megszűnésével;

c) rendkívüli (azonnali hatályú) felmondással.

VII.2. Felek a szerződést azonnali hatállyal megszüntethetik:
- ha a Szolgáltató elveszíti jogát a szolgáltatás nyújtására,
- ha a Szolgáltató nem tartja be a közétkeztetésre vonatkozó hatályos jogszabályokat, ezért egyeztetésre kerül sor és az 30 napon belül eredménytelen,
- Megrendelő 15 napon túl felszólításra sem egyenlíti ki a számlát Szolgáltató felé.
VII.3. Megrendelő ellenőrizheti, illetve tartós minőségromlás (egy hónapon túli) esetén szakértővel ellenőriztetheti a kiszállított ételek minőségét, tápanyagtartalmát.
VII.4. Amennyiben a szolgáltatás nyújtása során Szolgáltató részéről az időben történő teljesítés akadályozva van, köteles Megrendelőt haladéktalanul írásban, vagy telefonon értesíteni a késedelem tényéről, annak várható elhúzódásáról és okairól és haladéktalanul köteles pótolni az ellátást.
VII.5. Szolgáltató kötelezettséget vállal az étkeztetéssel kapcsolatos közegészségügyi szabályok betartására és ellenőrizhetőségére. Ennek érdekében Megrendelő jogosult bármikor az ÁNTSZ útján ellenőriztetni a szolgáltatás körülményeit, minőségi és mennyiségi paramétereit. Szolgáltató elismeri, hogy a teljesítésre vonatkozó jogszabályok szándékos, illetve neki felróható módon való megsértése esetén teljes kárfelelősséggel tartozik Megrendelőnek. Az eseményről jegyzőkönyvet kell felvenni.

VIII. Egyéb rendelkezések

VIII.1. Jelen szerződésben nem szabályozott kérdésekben a Ptk. rendelkezései az irányadók.
VIII.2. A nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 11. § (11) bekezdésére tekintettel Szolgáltató vállalja, hogy jelen szerződésben előírt beszámolási, nyilvántartási, adatszolgáltatási kötelezettségeket teljesíti, az átengedett nemzeti vagyont a szerződési előírásoknak és a tulajdonosi rendelkezéseknek, valamint a meghatározott hasznosítási célnak megfelelően használja, a hasznosításban - a hasznosítóval közvetlen vagy közvetett módon jogviszonyban álló harmadik félként - kizárólag természetes személyek vagy átlátható szervezetek vesznek részt.
VIII.3. A Felek kijelentik, hogy Magyarországon bejegyzett szervezetek, társaságok, ügydöntő szerveik hozzájárulásával bírnak a jelen szerződés megkötéséhez, képviselőik jogszerűen képviselik a szervezetet, társaságot és rendelkeznek a jelen szerződés aláírásához szükséges felhatalmazással.
VIII.4. A Felek kötelezik magukat, hogy tárgyalásaik adatait üzleti titokként kezelik és arról külső személyek részére információt a másik fél hozzájárulása nélkül nem szolgáltatnak ki.
VIII.5. A Felek kijelentik, hogy jelen szerződés közöttük, a szerződés tárgyával kapcsolatban fennálló valamennyi megállapodást tartalmazza, jelen szerződés kelte előtt tett valamennyi nyilatkozat, vállalás, megállapodás csak akkor érvényes, ha jelen szerződésnek is részét képezi.
VIII.6. A Felek részéről kapcsolattartásra kijelölt személy:
Megrendelő részéről:
Név: Vig szilárd polgármester
cím: 4133 Konyár, Rákóczi u. 24.
telefonszám: 0654/539-500; 0630/904-9576
e-mail: konyarph@t-online.hu
Szolgáltató részéről:
Név: Szabó Péter, ügyvezető
cím: 4241 Bocskaikert, Monostori út 17302/6 hrsz.
telefonszám: +36-20-218-9076
e-mail: szabopeti.debrecen@gmail.com
VIII.7. A Felek részéről jognyilatkozatra kijelölt személy:
Megrendelő részéről:
Név: Vig Szilárd polgármester
cím: 4133 Konyár, Rákóczi u. 24.
telefonszám: 0654/539-500; 0630/904-9576
e-mail: konyarph@t-online.hu
Szolgáltató részéről:
Név: Szabó Péter, ügyvezető
cím: 4241 Bocskaikert, Monostori út 17302/6 hrsz.
telefonszám: +36-20-218-9076
e-mail: szabopeti.debrecen@gmail.com

VIII. 8. A szerződést érintő vitás kérdéseket Felek első sorban egyeztetés útján rendezik. Az egyeztetés eredménytelensége esetén Felek kikötik a Debreceni Járásbíróság kizárólagos illetékességét.

Jelen szerződés 6 számozott oldalból álló 4 eredeti példányát Felek átolvasás után, mint akaratukkal mindenben megegyezőt jóváhagyólag írták alá.

1. számú melléklet: árazótáblázat_1_rész

Kelt.: Konyár, 2020. november 20.

…………………………………….. ………………………………..

Vig Szilárd Szabó Péter

polgármester ügyvezető

Megrendelő Szolgáltató

Konyár Község Önkormányzata SÁPEX DUETT Kft.

Közétkeztetés 1. rész pontszámítás

SÁPEX DUETT Kft.

Sörpark Kft.

Bírálati szempont

Súlyszám

Ajánlat

Értékelési pontszám

Szorzat

Ajánlat

Értékelési pontszám

Szorzat

Bölcsődei 4x étkezés

10

780

10

100

820

9,51

95,10

Óvodai 3x étkezés

20

800

10

200

850

9,41

188,20

Általános iskola alsó tagozat tízórai

20

180

10

200

190

9,47

189,40

Általános iskola alsó tagozat ebéd

10

540

10

100

580

9,31

93,10

Általános iskola alsó tagozat uzsonna

10

180

10

100

185

9,72

97,20

Általános iskola felső tagozat tízórai

10

185

10

100

200

9,25

92,50

Általános iskola felső tagozat ebéd

10

560

10

100

600

9,33

93,30

Általános iskola felső tagozat uzsonna

10

185

10

100

195

9,48

94,80

Értékelési szempont összege

1000

850,30

SZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS
KÖZÉTKEZTETÉS BIZTOSÍTÁSA

II. rész

amely létrejött egyrészről
Konyár Község Önkormányzata
nyilvántartási szám: 728449
adószám: 15728441-2-09
székhely: 4133 Konyár, Rákóczi u. 24.
képviselő: Vig Szilárd polgármester
mint megrendelő, továbbiakban Megrendelő
másrészről
SÁPEX DUETT Kft.
cégjegyzékszám: 09-09-013773
adószám: 14022010-2-09
székhely: 4241 Bocskaikert, Monostori út 17302/6 hrsz.
képviselő: Szabó Péter ügyvezető
mint közétkeztetést biztosító, továbbiakban Szolgáltató
együttesen Felek között a mai napon a következő feltételekkel.
Preambulum
Felek előzetesen rögzítik, hogy Megrendelő „Közétkeztetés biztosítása II. rész” tárgyában beszerzési eljárást folytatott le, mely magába foglalja a - a Szociális ellátást igénybe vevők étkezésének napi 1x-i biztosítását, önkormányzati dolgozók napi egyszeri étkezése, vendég ebéd biztosítását, szünidei étkezés biztosítását napi 1x (bölcsőde, óvoda, általános iskola, középiskolások,). Ennek során a SÁPEX DUETT Kft., mint a legalacsonyabb árat adó ajánlattevő került kihirdetésre nyertes ajánlattevőként, és ennek eredményeképpen létrejött az alábbi szolgáltatási szerződés.
A beszerzési eljárás megindításának időpontja: 2020. október 21.

I. A szerződés tárgya

Közétkeztetés biztosítása a szociális étkeztetésben részt vevők, önkormányzati dolgozók, szünidei étkezésben résztvevő gyermekek és a vendégétkezők számára.
A beszerzés mennyisége 1 évre (365 napra):
- Szociális ellátást igénybe vevők étkezésének napi 1x-i biztosítása: 10 fő számára 251 napra
- Önkormányzati dolgozók étkeztetése 1 fő számára 250 napra
- Vendég ebéd biztosítása 1 fő számára 250 napra
- Szünidei étkezés napi 1x-i biztosítása az alábbiak szerint:
- bölcsőde: 35 fő 54 napra
- óvoda: 35 fő 20 napra
- általános iskola: 95 fő 54 napra
- középiskolások: 40 fő 54 napra

II. A feladatellátásra vonatkozó rendelkezések

II.1. Szolgáltató a szerződés melléklete szerinti részletes árajánlatnak megfelelő egységárakon köteles biztosítani a közétkeztetést
II.2. Megrendelő heti rendszerességgel - megelőző hét szerda 12 óráig - megrendeli írásban Szolgáltatótól a szállítandó mennyiséget. A megrendelés napi módosítási határideje: a teljesítést megelőző nap 11 óra.
II.3. A Szolgáltató köteles az ünnepnapok és ünnepek étkezési szokásait is figyelembe venni.
II.4. Szolgáltató a megrendelt adagokat az étkeztetésben részesülőknek az alábbiak szerint adja át. A megrendelt ételeket a Szolgáltató saját edényzeteiben gépkocsival eljuttatja a Konyári tálalókonyhára, melynek helyszíne: 4133 Konyár, Sóstói út 60.
II.5. Az adagok kiosztása a Megrendelő feladata.
II.6. Szolgáltató az adagok átvételét Megrendelő megbízottjával írásban igazolta
II.7. Szolgáltatónak az étkeztetés ellátása során be kell tartani a közétkeztetésre vonatkozó hatályos jogszabályokat.
II.8. Szolgáltató a nyersanyag és tápérték mennyiségének megállapításánál a vendéglátóipari termékek előállításának és forgalomba hozatalának élelmiszerbiztonsági feltételeiről szóló 62/2011. (VI.30.) VM rendelet mellékletében foglaltak szerinti anyaghányadot biztosítja. A Megrendelő felelőssége az ebéden felül a többi étkeztetés (tízórai, uzsonna) előírásoknak megfelelő tápanyagtartalom szerinti megtervezése.
II.9. Szolgáltató – a táplálkozás-egészségügyi előírások megtartása mellett – az étlapváltoztatás jogát fenntartja, melyről megfelelő időben értesíti az étkeztetést igénylő intézményt.
II.10. A Szolgáltatónak az ételek leszállítását a szerződésben meghatározott, illetve a felek által kötelezően elfogadott határidők szerint kell elvégeznie.

III. Szolgáltatói díj

III.1. Az ajánlatkérő előleget nem fizet.
III.2. Ajánlattevő havonta, a tárgyhót követő hó 8. napjáig számlát jogosult kiállítani.
III.3. A kifizetés utófinanszírozással történik. A számla melléklete az írásos megrendelő egy példánya és az átvétel igazolásának egy példánya (szállítólevél).
III.4. Megrendelő a számlát 8 banki napon belül átutalással egyenlíti ki a Szolgáltató Sberbank Magyarország Zrt-nél vezetett 14100361-92986249-01000004 számú számlájára.
III.5. A kifizetés utófinanszírozással történik.
III.6. A számlázás, valamint a kifizetés devizaneme: magyar Forint.
III.7. A fizetési feltételek kapcsán irányadó további jogszabályok:
- Az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvény,
- Az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII.31.) Kormányrendelet
- Az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény
III.8. Amennyiben a Megrendelő a fizetési kötelezettségének teljesítésével késedelembe esik, úgy a késedelembe esés időpontjától kezdődően a fizetési kötelezettség teljesítéséig terjedő időszakra köteles a Szolgáltatónak – az őt megillető díjazáson felül – a Ptk. 6:155. § (1)-(2) bekezdéseiben meghatározott mértékű késedelmi kamatot is megfizetni.
III.9. Az étkeztetés díja egy adagra vonatkozóan:

Megnevezés

Ajánlati ár
Ft/fő/nap+ÁFA az alábbi bontásban
nyersanyagnorma + rezsi

Szociális ellátást igénylők
étkezése

380 + 320 + ÁFA

Önkormányzati dolgozók étkezése

380 + 320 + ÁFA

Vendég étkezés

380 + 320 + ÁFA

Szünidei étkezés bölcsőde

320 + 260 + ÁFA

Szünidei étkezés óvoda

320 + 260 + ÁFA

Szünidei étkezés általános iskola alsó tagozat

320 + 260+ ÁFA

Szünidei étkezés általános iskola felső tagozat és középiskola

320 + 260 + ÁFA

III.10. A rezsiköltség tartalmazza az adagok elkészítésének költségét, továbbá ezek kapcsán a Szolgáltató oldalán felmerülő bér- és járulékköltségeket is. Szolgáltató az ajánlatában megajánlott rezsin (rezsikulcs) felül semmilyen jogcímen nem tarthat térítésre igényt.

IV. A szerződés tartama.

IV.1. Felek a szerződést 2021. január 01. naptól határozott időre kötik 2025. december 31-ig.

V. Kötelezettségek

V.1. Az étkeztetési feladatok ellátása során biztosítandó adagszámokat és azok típusait, összetételét a szerződés mellékletét képező Dokumentáció tartalmazza.
V.2. Az étkeztetéshez kapcsolódó nyersanyagok beszerzése, elkészítése, csomagolása és kiszállítása Szolgáltató feladata.
V.3. Szolgáltatónak az étrend elkészítésekor figyelemmel kell lennie a vendéglátó-ipari termékek előállításának és forgalomba hozatalának élelmiszerbiztonsági feltételeiről szóló 62/2011. (VI. 30.) VM rendeletben, a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról szóló 37/2014. (IV. 30.) EMMI rendeletben, továbbá a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvényben foglaltakra. Szolgáltató köteles az étkeztetési szolgáltatást a mindenkori előírásoknak megfelelő étrend szolgáltatásával ellátni, az egyes korosztályi igények és ízlésvilág figyelembevételével.
V.4. Megrendelő köteles a tálaló konyha szakhatósági engedélyeit fenntartani a szerződés tartama alatt.
V.5. Szolgáltató kijelenti, hogy rendelkezik a működéshez szükséges engedélyekkel (meleg-konyhás és munkahelyi vendéglátó étkeztetésre működési engedélyek)
V.6. Szolgáltató kötelezettsége, hogy a szerződés teljes időtartama alatt rendelkezzen érvényes HACCP tanúsítvánnyal. Szolgáltató haladéktalanul, de legkésőbb a szerződéskötéstől számított 2 munkanapon belül köteles Megrendelő részére bemutatni az érvényes HACCP tanúsítvány eredeti példányát, egy másolati példányt pedig ezzel egyidejűleg köteles Megrendelő részére átadni.
V.7. A szállítás ütemezésével, a megrendeléssel és a szállítás feltételeivel kapcsolatban a Dokumentációban rögzítettek az irányadóak.
V.8. Szolgáltató a szolgáltatás teljesítését megelőzően köteles – szolgáltatással érintett intézményenként – szállítási tervet készíteni az intézmények vezetőivel való egyeztetés alapján a teljesítések időbeli ütemezésére vonatkozóan.
V.9. A Megrendelő gondoskodik arról, hogy az intézmények a térítési díjakat saját hatáskörben beszedjék.

VI. Szerződést biztosító mellékkötelezettségek

VI.1. A Szolgáltató teljesítési kötelezettségeinek késedelmes teljesítése folytán a Szolgáltatóra az alábbi szankciók alkalmazandók:

a) Megrendelő késedelmi és meghiúsulási kötbérigényének érvényesítése, vagy

b) a szerződés mulasztás miatti felmondása, és/vagy

c) kártérítési igény támasztása.

VI.2. Amennyiben a szerződés teljesítése során bármikor a Szolgáltató számára olyan vis maior körülmény áll elő, amely akadályozza az időben történő teljesítést, úgy a Szolgáltatónak haladéktalanul értesítenie kell erről a Megrendelőt a késedelem tényéről, annak várható elhúzódásáról és okairól, és haladéktalanuk köteles pótolni az ellátást.
VI.3. Amennyiben a Szolgáltató elmulasztja a szerződésben vállalt kötelezettségeinek teljesítését a szerződésben vállalt határidőn (határidőkön) belül, úgy a Megrendelő a szerződésszegésből fakadó egyéb kárrendezésekre vonatkozó igényein túl késedelmi kötbérre jogosult. A késedelmes teljesítés esetén a kötbér mértéke az érkezés tekintetében, minden megkezdett órai késés esetén a késedelmet szenvedett szolgáltatás arányában a szolgáltatási díj napi nettó összegének 0,5 %-a óránként.
VI.4. A kötbér esedékessé válik hibás teljesítés esetén a kifogás közlésével, meghiúsulási kötbér esetén a felmondás közlésével, késedelem esetén a tényleges teljesítés időpontjában.
VI.5. Megrendelő a kötbért meghaladó kárát is érvényesítheti a Szolgáltatóval szemben a Szolgáltató piaci tevékenységének nyeresége terhére.
VI.6. A szerződés teljesítésére vonatkozó jogszabályok minőségi kifogást okozó megsértése, illetve szállítás elmaradása esetén a hibásan teljesített szolgáltatás arányában a szolgáltatási díj nettó összegének 15 % -át, mint meghiúsulási kötbért követelhet a Megrendelő a Szolgáltatótól. Megrendelőnek jogában áll az esedékessé vált kötbért a Szolgáltatói díjból visszatartani

VII. A Szerződés megszűnése, megszüntetése

VII.1. Jelen Szerződés megszűnik:

d) a szerződésszerű teljesítéssel (a határozott idő lejártával);

e) bármelyik Fél jogutód nélküli megszűnésével;

f) rendkívüli (azonnali hatályú) felmondással.

VII.2. Felek a szerződést azonnali hatállyal megszüntethetik:
- ha a Szolgáltató elveszíti jogát a szolgáltatás nyújtására,
- ha a Szolgáltató nem tartja be a közétkeztetésre vonatkozó hatályos jogszabályokat, ezért egyeztetésre kerül sor és az 30 napon belül eredménytelen,
- Megrendelő 15 napon túl felszólításra sem egyenlíti ki a számlát Szolgáltató felé.
VII.3. Megrendelő ellenőrizheti, illetve tartós minőségromlás (egy hónapon túli) esetén szakértővel ellenőriztetheti a kiszállított ételek minőségét, tápanyagtartalmát.
VII.4. Amennyiben a szolgáltatás nyújtása során Szolgáltató részéről az időben történő teljesítés akadályozva van, köteles Megrendelőt haladéktalanul írásban, vagy telefonon értesíteni a késedelem tényéről, annak várható elhúzódásáról és okairól és haladéktalanul köteles pótolni az ellátást.
VII.5. Szolgáltató kötelezettséget vállal az étkeztetéssel kapcsolatos közegészségügyi szabályok betartására és ellenőrizhetőségére. Ennek érdekében Megrendelő jogosult bármikor az ÁNTSZ útján ellenőriztetni a szolgáltatás körülményeit, minőségi és mennyiségi paramétereit. Szolgáltató elismeri, hogy a teljesítésre vonatkozó jogszabályok szándékos, illetve neki felróható módon való megsértése esetén teljes kárfelelősséggel tartozik Megrendelőnek. Az eseményről jegyzőkönyvet kell felvenni.

VIII. Egyéb rendelkezések

VIII.1. Jelen szerződésben nem szabályozott kérdésekben a Ptk. rendelkezései az irányadók.
VIII.2. A nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 11. § (11) bekezdésére tekintettel Szolgáltató vállalja, hogy jelen szerződésben előírt beszámolási, nyilvántartási, adatszolgáltatási kötelezettségeket teljesíti, az átengedett nemzeti vagyont a szerződési előírásoknak és a tulajdonosi rendelkezéseknek, valamint a meghatározott hasznosítási célnak megfelelően használja, a hasznosításban - a hasznosítóval közvetlen vagy közvetett módon jogviszonyban álló harmadik félként - kizárólag természetes személyek vagy átlátható szervezetek vesznek részt.
VIII.3. A Felek kijelentik, hogy Magyarországon bejegyzett szervezetek, társaságok, ügydöntő szerveik hozzájárulásával bírnak a jelen szerződés megkötéséhez, képviselőik jogszerűen képviselik a szervezetet, társaságot és rendelkeznek a jelen szerződés aláírásához szükséges felhatalmazással.
VIII.4. A Felek kötelezik magukat, hogy tárgyalásaik adatait üzleti titokként kezelik és arról külső személyek részére információt a másik fél hozzájárulása nélkül nem szolgáltatnak ki.
VIII.5. A Felek kijelentik, hogy jelen szerződés közöttük, a szerződés tárgyával kapcsolatban fennálló valamennyi megállapodást tartalmazza, jelen szerződés kelte előtt tett valamennyi nyilatkozat, vállalás, megállapodás csak akkor érvényes, ha jelen szerződésnek is részét képezi.
VIII.6. A Felek részéről kapcsolattartásra kijelölt személy:
Megrendelő részéről:
Név: Vig szilárd polgármester
cím: 4133 Konyár, Rákóczi u. 24.
telefonszám: 0654/539-500; 0630/904-9576
e-mail: konyarph@t-online.hu
Szolgáltató részéről:
Név: Szabó Péter, ügyvezető
cím: 4241 Bocskaikert, Monostori út 17302/6 hrsz.
telefonszám: +36-20-218-9076
e-mail: szabopeti.debrecen@gmail.com
VIII.7. A Felek részéről jognyilatkozatra kijelölt személy:
Megrendelő részéről:
Név: Vig szilárd polgármester
cím: 4133 Konyár, Rákóczi u. 24.
telefonszám: 0654/539-500; 0630/904-9576
e-mail: konyarph@t-online.hu
Szolgáltató részéről:
Név: Szabó Péter, ügyvezető
cím: 4241 Bocskaikert, Monostori út 17302/6 hrsz.
telefonszám: +36-20-218-9076
e-mail: szabopeti.debrecen@gmail.com

VIII. 8. A szerződést érintő vitás kérdéseket Felek első sorban egyeztetés útján rendezik. Az egyeztetés eredménytelensége esetén Felek kikötik a Debreceni Járásbíróság kizárólagos illetékességét.

Jelen szerződés 6 .számozott oldalból álló 4 eredeti példányát Felek átolvasás után, mint akaratukkal mindenben megegyezőt jóváhagyólag írták alá.

1. számú Melléklet: árazótáblázat_2_rész

Kelt.: Konyár, 2020. november 20.

…………………………………….. ………………………………..

Vig Szilárd Szabó Péter

polgármester ügyvezető

Megrendelő Szolgáltató

Konyár Község Önkormányzata SÁPEX DUETT Kft.

Közétkeztetés 2. rész pontszámítás

SÁPEX DUETT Kft.

Sörpark Kft.

Bírálati szempont

Súlyszám

Ajánlat

Értékelési pontszám

Szorzat

Ajánlat

Értékelési pontszám

Szorzat

Szociális ellátást igénylők
étkezése

15

700

10

150

740

9,45

141,75

Önkormányzati dolgozók étkezése

5

700

10

50

740

9,45

47,25

Vendég étkezés

5

700

10

50

800

8,75

43,75

Szünidei étkezés bölcsőde

15

580

10

150

630

9,2

138,00

Szünidei étkezés óvoda

10

580

10

100

630

9,2

92,00

Szünidei étkezés általános iskola alsó tagozat

10

580

10

100

640

9,06

90,60

Szünidei étkezés általános iskola felső tagozat és középiskola

40

580

10

400

650

8,92

356,80

Értékelési szempont összege

1000

910,15

1. SZÁMÚ MÓDOSTÁS

SZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS

KÖZÉTKEZTETÉS BIZTOSÍTÁSA

I.rész

amely létrejött egyrészről

Konyár Község Önkormányzata

nyilvántartási szám: 728449

adószám: 15728441-2-09

székhely: 4133 Konyár, Rákóczi u. 24.

képviselő: Vig Szilárd polgármester

mint megrendelő, továbbiakban Megrendelő

másrészről

SÁPEX DUETT Kft.

cégjegyzékszám: 09-09-013773

adószám: 14022010-2-09

székhely: 4241 Bocskaikert, Monostori út 17302/6 hrsz.

képviselő: Szabó Péter ügyvezető

mint közétkeztetést biztosító, továbbiakban Szolgáltató

együttesen Felek között a mai napon a következő feltételekkel.

I.

Felek rögzítik, hogy „közétkeztetés biztosítása az óvodás, általános iskolás gyermekek számára figyelembe véve a 1997. évi XXXI. törvény 151. § 21/A. § (1) bekezdés b) pontját , az Ajánlattevő saját vagy bérelt főzőkonyhájában előállított (főzött), illetve elkészített hideg-meleg étel előállítására és az Ajánlatkérő ételkiosztó helyszíneire történő, hétfőtől-péntekig tartó kiszállításatárgyban 2020. november 20. napján létrejött, 2021. január 1-jétől hatályba lépő Szolgáltatási Szerződés Közétkeztetés Biztosítása I. rész elnevezésű szolgáltatási szerződés (továbbiakban: Szolgáltatási Szerződés) III. 5. pontja az alábbiak szerint módosul:
III.5. Megrendelő a számlát 8 banki napon belül átutalással egyenlíti ki a Szolgáltató Sberbank Magyarország Zrt-nél vezetett 14100213-92986260-76000009 számú számlájára.

II.

A Szolgáltatási Szerződés többi része változatlanul marad.
Jelen szerződésmódosítás 2021. január 1-jétől lép hatályba.
Kelt.: Konyár, 2020. december 9.
…………………………………….. ………………………………..
Vig Szilárd Szabó Péter
polgármester ügyvezető
Megrendelő Szolgáltató
Konyár Község Önkormányzata SÁPEX DUETT Kft.

1. SZÁMÚ MÓDOSTÁS

SZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS

KÖZÉTKEZTETÉS BIZTOSÍTÁSA

II. rész

amely létrejött egyrészről
Konyár Község Önkormányzata
nyilvántartási szám: 728449
adószám: 15728441-2-09
székhely: 4133 Konyár, Rákóczi u. 24.
képviselő: Vig Szilárd polgármester
mint megrendelő, továbbiakban Megrendelő
másrészről
SÁPEX DUETT Kft.
cégjegyzékszám: 09-09-013773
adószám: 14022010-2-09
székhely: 4241 Bocskaikert, Monostori út 17302/6 hrsz.
képviselő: Szabó Péter ügyvezető
mint közétkeztetést biztosító, továbbiakban Szolgáltató
együttesen Felek között a mai napon a következő feltételekkel.

I.

Felek rögzítik, hogy „Közétkeztetés biztosítása a szociális étkeztetésben részt vevők, önkormányzati dolgozók, szünidei étkezésben résztvevő gyermekek és a vendégétkezők számára. tárgyban 2020. november 20. napján létrejött, 2021. január 1-jétől hatályba lépő Szolgáltatási Szerződés Közétkeztetés Biztosítása II. rész elnevezésű szolgáltatási szerződés (továbbiakban: Szolgáltatási Szerződés) III. 4. pontja az alábbiak szerint módosul:
III.4. Megrendelő a számlát 8 banki napon belül átutalással egyenlíti ki a Szolgáltató Sberbank Magyarország Zrt-nél vezetett 14100213-92986260-76000009 számú számlájára.

II.

A Szolgáltatási Szerződés többi része változatlanul marad.
Jelen szerződésmódosítás 2021. január 1-jétől lép hatályba.
Kelt.: Konyár, 2020. december 9.
…………………………………….. ………………………………..
Vig Szilárd Szabó Péter
polgármester ügyvezető
Megrendelő Szolgáltató
Konyár Község Önkormányzata SÁPEX DUETT Kft.
1

A bevezető a Konyár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2021. (VI. 14.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

2

A 2. § (7) bekezdését a Konyár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2023. (II. 9.) önkormányzati rendelete 2. §-a hatályon kívül helyezte.

3

A 6. § (7) bekezdése a Konyár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2023. (II. 9.) önkormányzati rendelete 1. § a) pontja szerint módosított szöveg.

4

A 6. § (8) bekezdése a Konyár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2021. (VI. 14.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

5

A 9. § (1) bekezdése a Konyár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2023. (II. 9.) önkormányzati rendelete 1. § b) pontja szerint módosított szöveg.

6

A 9. § (3) bekezdése a Konyár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2023. (II. 9.) önkormányzati rendelete 1. § c) pontja szerint módosított szöveg.

7

A 9. § (4) bekezdése a Konyár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (V. 25.) önkormányzati rendelete 1. §-a szerint módosított szöveg.

8

A 10. § (1) bekezdése a Konyár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2023. (II. 9.) önkormányzati rendelete 1. § d) pontja szerint módosított szöveg.

9

A 11. § (2) bekezdés a) pontja a Konyár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2023. (II. 9.) önkormányzati rendelete 1. § e) pontja szerint módosított szöveg.

10

A 11. § (2) bekezdés b) pontja a Konyár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2023. (II. 9.) önkormányzati rendelete 1. § f) pontja szerint módosított szöveg.

11

A 12. § (1) bekezdése a Konyár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2021. (VI. 14.) önkormányzati rendelete 8. §-a szerint módosított szöveg. A 12. § (1) bekezdése a Konyár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2021. (VII. 29.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

12

A (6) bekezdése a Konyár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2023. (II. 9.) önkormányzati rendelete 1. § g) pontja szerint módosított szöveg.

13

A (7) bekezdés a Konyár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2021. (X. 18.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A (7) bekezdés a Konyár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2022. (VI. 30.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

14

A (10) bekezdést a Konyár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2021. (VI. 14.) önkormányzati rendelete 9. § a) pontja hatályon kívül helyezte.

15

A (6) bekezdése a Konyár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2023. (II. 9.) önkormányzati rendelete 1. § h) pontja szerint módosított szöveg.

16

A (7) bekezdés a Konyár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2022. (XI. 9.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

17

A (10) bekezdést a Konyár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2021. (VI. 14.) önkormányzati rendelete 9. § b) pontja hatályon kívül helyezte.

18

A 16. § (1) bekezdés a) pontja a Konyár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2021. (XII. 8.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

19

A 17. § (6) bekezdése a Konyár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2021. (XII. 8.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

20

A 17. § (9) bekezdését a Konyár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2021. (VI. 14.) önkormányzati rendelete 3. §-a iktatta be.

21

A 17. § (10) bekezdését a Konyár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2021. (VI. 14.) önkormányzati rendelete 3. §-a iktatta be.

22

A 19. § (5) bekezdését a Konyár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2021. (VI. 14.) önkormányzati rendelete 4. §-a iktatta be.

23

A 20. § (4) bekezdése a Konyár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2021. (VI. 14.) önkormányzati rendelete 5. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

24

A 20. § (5) bekezdését a Konyár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2021. (VI. 14.) önkormányzati rendelete 5. § (2) bekezdése iktatta be.

25

A 21. § (2) bekezdés a) pontja a Konyár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2021. (VI. 14.) önkormányzati rendelete 6. §-ával megállapított szöveg.

26

A 21. § (2) bekezdés b) pontja a Konyár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2021. (VI. 14.) önkormányzati rendelete 6. §-ával megállapított szöveg. A 21. § (2) bekezdés b) pontja a Konyár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2021. (XII. 8.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

27

A 21. § (2) bekezdés c) pontját a Konyár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2021. (VI. 14.) önkormányzati rendelete 9. § c) pontja hatályon kívül helyezte.

28

A 22/A. §-t a Konyár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2021. (VI. 14.) önkormányzati rendelete 7. §-a iktatta be.

29

A 23. § (1) bekezdése a Konyár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2021. (VII. 29.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.