Tokodaltáró Község Önkormányzat Képviselő-testülete 13/2015. (X. 5.) önkormányzati rendelete

a Képviselő-testület és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 4/2015.(III.23.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2015. 10. 06- 2015. 10. 07

Tokodaltáró Község Önkormányzat Képviselő-testülete 13/2015. (X. 5.) önkormányzati rendelete

a Képviselő-testület és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 4/2015.(III.23.) önkormányzati rendelet módosításáról

Tokodaltáró Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § A Képviselő-testület és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 4/2015. (III. 23.) önkormányzati rendelet I. Fejezete a következő 8/A. alcímmel egészül ki:

„8/A. A tiszteletdíj megvonásának szabályai

30/A. § (1) A Képviselő-testület rendes üléseiről igazolt módon, csak írásban történt előzetes bejelentés alapján lehet távol maradni, melynek legkésőbb az ülés kezdete előtt 1 órával meg kell érkeznie a polgármesterhez.

(2) Igazolt távollétnek minősül, ha a képviselő betegség, munkahelyi elfoglaltság vagy hivatalos kiküldetés miatt nem tud részt venni az ülésen. A polgármester 6 hónapon belül kizárólag két igazolt távollétet fogadhat el.

(3) A képviselő a rendes ülésen köteles a polgármesternek bejelenteni, ha az ülés közben ideiglenesen vagy véglegesen távozik. Igazolatlan hiányzásnak minősül, ha a képviselő testületi ülés közben indokolás vagy a polgármesternek történő előzetes bejelentés nélkül véglegesen távozik az ülésről és, ha nem vesz részt a napirendi pontok több mint 75 %-ának tárgyalásán.

(4) Amennyiben a képviselő a rendes testületi ülésről igazolatlanul hiányzik, a következő hónapra járó tiszteletdíja megvonásra kerül.

(5) Ha a képviselő hat hónapon belül igazoltan vagy igazolatlanul kettőnél több rendes ülésről hiányzik, tiszteletdíja a következő három hónapra megvonásra kerül.

(6) Az (1)-(5) bekezdésben foglaltak ellenőrzése a jelenléti ív, valamint az ülésekről készült jegyzőkönyvek alapján történik. A jegyzőkönyvben fel kell tüntetni a képviselő érkezésének és távozásának pontos idejét.”

2. § Ez a rendelet 2015. október 6-án lép hatályba.





Petrik József
polgármester





Tóth Gábor
jegyző