Csökmő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2015. (XI. 26.) önkormányzati rendelete

a települési támogatásról és egyéb szociális ellátásokról

Hatályos: 2023. 10. 12

Csökmő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2015. (XI. 26.) önkormányzati rendelete

a települési támogatásról és egyéb szociális ellátásokról

2023.10.12.

Csökmő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 132. § (4) bekezdés g) pontjában kapott felhatalmazás alapján az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, valamint a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 10. § (1) bekezdésében, a 25. §. (3) bekezdés b) pontjában, a 26. §-ában, a 32. § (1) és (3) bekezdésében, a 45. § (1) bekezdésében, a 48. § (4) bekezdésében és a 134/E. §-ában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § [.]

E rendelet hatálya kiterjed Csökmő nagyközség közigazgatási területére és szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (továbbiakban: Sztv.) 3. §-ában meghatározott személyekre.

2. § [.]

(1) A szociális ellátások iránti kérelmet a Csökmői Polgármesteri Hivatalban (a továbbiakban: Hivatal) lehet benyújtani.

(2) A szociális ellátások iránti kérelemnek (kivéve a szilárdhulladék szállítási támogatás iránti kérelmet) tartalmazni kell: a kérelmező nevét, születési nevét, anyja nevét, születési helyét és születési idejét, lakóhelyét, tartózkodási helyét, TAJ számát, állampolgárságát, a kérelmezővel egy háztartásban élők személyi adatait, vagyoni adatokat, a támogatás formájának megnevezését.

(3) A szilárdhulladék szállítási támogatás iránti kérelemben a kérelmező nevét, születési nevét, születési helyét és idejét, anyja nevét és lakcímét kell feltüntetni.

3. § [.]

(1) A szociális ellátások iránti igény benyújtásakor a kérelmező köteles saját, illetve családja/házastársa jövedelmi viszonyairól ezen rendelet 1. számú melléklete szerinti nyomtatványon alapuló kérelmen, amelyeket a Hivatal rendelkezésre bocsájt – nyilatkozni, azokat igazolni.

(2) Az e rendeletben szabályozott pénzbeli és természetbeni ellátásoka való jogosultság megállapításakor a jövedelemszámításra irányadó időszak tekintetében az Sztv. 10. §-ban foglalt eljárási szabályokat kell alkalmazni.

(3) Az e rendeletben szabályozott pénzbeli és természetbeni ellátásokra való jogosultság megállapításakor az Sztv. 4. §- ában foglaltak kell alkalmazni.

(4)1

4. § [.]

(1) A havi rendszerességgel nyújtott pénzbeli települési támogatás összegét, ha a támogatás nem teljes hónapra jár, időarányosan kell megállapítani.

(2) A pénzben megállapított szociális támogatás kifizetéséről, illetve kiutalásáról a Hivatal gondoskodik,

a) rendszeresen visszatérő folyósítás esetén utólag, minden hónap 5. napjáig,

b) eseteként megállapításnál a döntésről szóló határozat jogerőre emelkedésétől számított 8 napon belül.

(3) Az ellátások kifizetése történhet: lakossági folyószámlára való utalással, házipénztárból készpénzben vagy postautalványon.

(4) Az igények elbírálása során a Hivatal a kérelmező által közölt adatokat, tényeket, valamint a szociális helyzetet környezettanulmány során ellenőrizheti.

5. § [.]

(1) Meg kell szüntetni a támogatást a tudomásomra jutást követő hó 1. napjától:

a) ha az igénylő a támogatást nem rendeltetésszerűen használja fel,

b) az igénylő szándékosan valótlan adatok közlésével, vagy olyan körülmények elhallgatásával tévesztette meg az önkormányzatot, amelynek figyelembevételével nem lett volna jogosult a támogatásra,

c) ha az igénylő nem tett eleget bejelentési kötelezettségének,

d) a jogosultság feltételei megszűntek.

(2) A jogosulatlanul igénybe vett ellátás megtérítésére az Sztv. 17. §-ban foglaltakat kell alkalmazni.

(3)2 Ha szociális hatáskört gyakorló szerv a hatáskörébe tartozó szociális ellátás megtérítését rendeli el, a megtérítés összegét, illetve pénzegyenérték és kamat összegét, amennyiben a visszafizetésre kötelezett személy családjának egy főre jutó havi jövedelme a szociális vetítési alap összegének 50%-a alatt van, elengedheti, 50%-100 %-a között van, csökkentheti, 100-150 %-a között van, részletfizetést engedélyezhet, melynek időtartama maximum 12 hónap lehet.

6. § [Települési támogatások]

(1) A nagyközség képviselő-testülete a pénzbeli és természetbeni ellátások kiegészítésére vagy önállóan meghatározott esetekben települési támogatást (továbbiakban: támogatás) nyújt a szociálisan rászoruló személyek és családok számára az egyes ellátásoknál előírt feltételek fennállása esetén.

(2) A települési támogatás nyújtható pénzbeli vagy természetbeni juttatásként. Ez utóbbi különösen a családsegítő bevonásával történő élelmiszervásárlás; tűzifa juttatás, építőanyag juttatás formájában történhet.

(3)

a) Rendszeres települési támogatások:

aa) szilárdhulladék szállítás támogatás

ab) lakhatási támogatás

b) Rendkívüli települési támogatások:

ba) gyógyszerkiadások támogatása

bb) gyermekszületési támogatás

bc) elemi kár enyhítése miatti támogatás (rendkívüli)

bd) temetési támogatás

be) temetési kölcsön

bf) krízishelyzet miatti támogatás

bg) 3 iskolakezdési támogatás

bh)4 természetbeni támogatás

bi)5 óvodakezdési támogatás

bj)6 letelepedési támogatás

7. § [Gyógyszerkiadások támogatása]

(1)7 Gyógyszer és gyógyászati segédeszköz kiadások támogatása adható annak a közgyógyellátásra nem jogosult, szociálisan rászorult személynek, akinek névre szóló számlával igazolt havi gyógyszerköltsége a kérelem benyújtását megelőző 3 hónap átlagában a havi 8000 Ft-ot meghaladta, és a családban a kérelem benyújtását megelőző hónapban az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg a szociális vetítési alap összegének 300 %-át , egyedül élő esetében a szociális vetítési alap összegének 450%-át.

(2)8 A támogatás mértéke havonta 5 ezer Ft, amely legfeljebb 6 hónap időtartamra állapítható meg.

(3) A határkör a Képviselő-testület gyakorolja.

8. § [Gyermekszületési támogatás]

(1) 9Támogatásra jogosult annak az újszülöttnek bármely szülője,

a) akinek a gyermek születését megelőzően legalább egy éve Csökmőn van az állandó bejelentett lakóhelye, vagy aki Csökmőn egy évnél rövidebb ideje rendelkeznek állandó lakóhellyel, azonban az a saját tulajdonát képező ingatlan, valamint

b) a gyermek másik szülője is rendelkezik állandó lakóhellyel Csökmőn a kérelem benyújtásának időpontjában, és

c)10 ahol az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg a a szociális vetítési alap összegének hatszorosát, továbbá

d) a gyermeket saját háztartásukban nevelik, és a gyermek állandó lakóhelye is Csökmő a kérelem benyújtásának időpontjában.

(2) 11A támogatás a gyermek születésétől számított 6 hónapon belül (jogvesztő határidő) a gyermek születési anyakönyvi kivonatával (vagy annak másolatával) együtt igényelhető.

(3)12 A támogatás pénzbeli formában történik, mértéke egyszeri 30 ezer Ft.

(4) A hatáskört a képviselő-testület gyakorolja.

9. § [Elemi kár enyhítése miatti támogatás]

(1)13 Támogatásban részesül az a személy, akinek elemi csapás miatt bejelentett lakcímén lakóházában súlyos kár- vagy a család valamely tagjának testi épségében súlyos sérülés keletkezett és a családban a kérelem benyújtását megelőző hónapban az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg a szociális vetítési alap összegének 500%-át, egyedül élő esetében a szociális vetítési alap összegének 600%-át.

(1a)14 A támogatást a családból egy személy igényelheti.

(2)15 A támogatás mértéke legfeljebb 100 ezer Ft.

(3) A hatáskört a képviselő-testület gyakorolja.

10. § [Temetési támogatás]

(1)16 Temetési támogatás adható annak a személynek, aki közeli hozzátartója eltemettetéséről gondoskodik és a családban az egy főre eső jövedelem nem haladja meg a szociális vetítési alap összegének 400%-át, az egyedül élők esetében a szociális vetítési alap összegének 500%-át.

(2)17 A támogatás mértéke a számlával igazolt költségek összegével megegyezik, de legfeljebb 60 ezer Ft.

(3) A hatáskört átruházott hatáskörben a polgármester gyakorolja.

11. § [Temetési kölcsön]

(1)18 Kamatmentes kölcsön nyújtható a szociálisan rászoruló személy részére, amennyiben a temetésre köteles hozzátartozók a temetési költségek viselésére nem képesek, és a családban az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a szociális vetítési alap összegének 400%-át , egyedül élő esetén a szociális vetítési alap összegének 450%-át.

(2)19 A kölcsön összege legfeljebb 120.000 Ft összeghatárig terjedhet, és legfeljebb 10 hónapra nyújtható. A törlesztés a folyósítást követő hónapban kell - megállapodást alapján - megkezdeni és minden hónap 10. napjáig kell a részletfizetési kötelezettségnek eleget tenni.

(3) A kölcsön visszafizetéséért a kölcsönszerződést aláíró felelős, és hozzájárul, hogy minden meglévő és jövőbeni jövedelméből a kölcsön teljes összege inkasszó benyújtásával beszedésére kerüljön, amennyiben két egymást követő hónapban nem teljesíti a törlesztő részletének befizetését.

(4) A hatáskört a Képviselő-testület gyakorolja.

12. § [Krízishelyzet miatti támogatás]

(1)20 Támogatásban részesíthetők azok a személyek vagy családok, akiknek egészségi, családi helyzetében bekövetkezett hirtelen krízishelyzet létfenntartásukat, megélhetésüket veszélyezteti, s ez saját erőből képtelenek megoldani. Támogatást annak a személynek állapítható meg, akinek a családjában a kérelem benyújtását megelőző hónapban egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg a szociális vetítési alap összegének 500%-át, egyedül élő esetében a szociális vetítési alap összegének 600%-át.

(2)21 A támogatás mértéke esetenként nem haladja meg a 20 ezer Ft-ot.

(3) A hatáskört a polgármester gyakorolja.

13. § [Szilárdhulladék szállítási támogatása]

(1)22 A 70. életévét betöltött ingatlanhasználó,- akinek nyilatkozata szerint háztartásában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a szociális vetítési alap összegének tizenötszörösét - a nevére szóló hulladékkezelési közszolgáltatási díj befizetésének igazolásával jogosult lesz a befizetett szilárd hulladék szállítási közszolgáltatási díj 50%-ának megfelelő összegre

(2)23 A támogatás egy ingatlan után illeti meg a magánszemélyt. A támogatást a rendelet 2. számú melléklete szerinti formanyomtatványon kell kérelmezni. A kérelem benyújtását követően hozott határozat alapján a hulladékkezelési közszolgáltatási díj befizetésének igazolásával kerül kifizetésre a Hivatal házipénztárában a befizetett hulladékkezelési közszolgáltatási díj összegének 50%-a.

(3) A támogatásról átruházott hatáskörben a Polgármester dönt.

14. § [Lakhatási támogatás]

(1)24 E támogatás nyújtható a szociálisan rászorult igénylőnek az általa lakott, lakás céljára szolgáló épület fenntartásával kapcsolatos költségek viseléséhez. Szociálisan rászorult az a személy, akinek háztartásában a kérelem benyújtását megelőző hónapban az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a szociális vetítési alap összegének 400%-át, egyedül élők esetében a szociális vetítési alap összegének 500%-át.

(2)25 A támogatás egy havi mértéke egy személyes háztartás esetén 5.000.-Ft, két személyes háztartás esetén 6.000.-Ft, háromszemélyes háztartás esetén 7.000.- Ft, négy vagy annál több személyes háztartás esetén 8.000.- Ft. A rendszeres formában nyújtott lakhatási támogatás maximum 6 hónapra állapítható meg a kérelem benyújtása hónapjának 1. napjától kezdődően.

(3)26

(4) A támogatásról a Képviselő-testület dönt.

15. § [Bursa Hungarica ösztöndíj támogatása]

(1)27 Az önkormányzat Bursa Hungarica ösztöndíjat annak a pályázónak állapít meg, akinek havi jövedelme, vagy a közös háztartásban élő közeli hozzátartozók egy főre jutó havi jövedelme nem haladja meg a szociális vetítési alap összegének 500%-át.

(2) Az (1) bekezdésben foglalt jövedelemhatár figyelmen kívül hagyásával, a képviselő-testület annak állapíthatja meg az ösztöndíjat, aki

a) árva, félárva

b) családjában az eltartottak száma három, vagy annál több,

c) gyermeket nevel,

d) tartósan beteg, rokkant,

e) eltartója nyugdíjszerű ellátásban részesül.

(3) A pályázathoz az adatlapon túl csatolni szükséges:

a) felsőoktatási intézmény igazolását,

b) a havi jövedelemről szóló igazolásokat,

c) a (2) bekezdésben a.) -e.) pontjait alátámasztó iratokat.

(4)28 A határidőn belül benyújtott, a pályázati szempontoknak megfelelő pályázat alapján a pályázó 5000.-Ft/hó támogatásban részesül a pályázati kiírás szerinti időtartamban.

(5) A pályázatok elbírálására, az ösztöndíjában részesülők kiválasztására a Képviselő-testület jogosult.

15/A. §29 [Iskolakezdési támogatás30]

(1)31 A képviselő-testület egyszeri iskolakezdési támogatást nyújt a településen élő (állandó lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező) szociálisan rászoruló személynek, akinek gyermeke általános iskolában vagy középiskolában nappali tagozaton tanul, továbbá a településen élő (állandó lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező) azon nagykorú személynek, aki közép- vagy felsőfokú oktatási intézményben nappali tagozaton tanul.

(2)32 Az iskolakezdési támogatásra jogosult az a kérelmező, aki nyilatkozata alapján olyan családban él, ahol az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a szociális vetítési alap összegének 500%-át.

(3)33 Az iskolakezdési támogatás igénybevételének jogosultságát a közép- és felsőfokú intézményben tanulók, valamint a nem helyi általános iskolában tanulók esetében tanulói jogviszony igazolással kell bizonyítani.

(4)34 Az iskolakezdési támogatás összege tanulónként 8.000.-Ft.

(5)35 Az iskolakezdés támogatást évente egyszer augusztus 16-tól szeptember 30-ig lehet igényelni, melyet az önkormányzat folyamatosan fizet ki.

(6) Az iskolakezdési támogatás odaítéléséről szóló döntést a képviselő-testület a polgármesterre ruházza át.

(7)36 A támogatás megállapítása iránti eljárás az e rendelet 3. melléklete szerinti kérelemre indul.

15/B. §37 [Óvodakezdési támogatás]

(1) A képviselő-testület óvodakezdési támogatást nyújt annak a szociálisan rászoruló személynek, akinek gyermeke az önkormányzat fenntartásában működő Játéksziget Óvoda és Mini Bölcsőde intézményben óvodai vagy bölcsődei ellátást vesz igénybe.

(2) Az óvodakezdési támogatásra jogosult az a kérelmező, aki nyilatkozata alapján olyan családban él, ahol az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a szociális vetítési alap összegének 500%-át.

(3) Az óvodakezdési támogatás első alkalommal abban az évben igényelhető, amikor a gyermek az óvodát vagy a bölcsődét először igénybe veszi. Ezt követően évente egyszer az iskolakezdési támogatás igénylésével egy idejűleg, augusztus 16. - szeptember 30. között nyújtható be kérelem.

(4) Az óvodakezdési támogatás összege gyermekenként 5000.- Ft.

(5) Az óvodakezdési támogatás odaítéléséről átruházott hatáskörben a polgármester dönt.

(6) Az óvodakezdési támogatás megállapítása iránti eljárás e rendelet 4. melléklete szerinti kérelemre indul.

16. § [Köztemetés]

(1) Az önkormányzat köteles gondoskodni a közigazgatási területén elhunyt személy közköltségen történő eltemettetéséről, ha a tartás képes és köteles személy nem gondoskodik az eltemettetésről vagy az nem lelhető fel.

(2) Az közköltségen történő eltemetés díja nem haladhatja meg a helyben szokásos legolcsóbb temetési szolgáltatás díját.

(3) A köztemetéssel kapcsolatos eljárásra az Sztv. 48. §-a előírását kell alkalmazni.

(4) A támogatásról átruházott hatáskörben a Polgármester dönt.

16/A. §3839 [Természetbeni támogatás]

(1)40 A képviselő-testület egyszeri természetbeni támogatást nyújthat annak a csökmői lakcímmel rendelkező és életvitelszerűen a településen élő személynek,

a)41 akinek háztartásában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a szociális vetítési alap összegének tízszeresét, vagy

b)42 aki egyedül él és havi jövedelme nem haladja meg a szociális vetítési alap összegének tizenkétszeresét.

(2) A támogatást háztartásonként egy személy veheti igénybe.

(3)43 A kérelem benyújtható az önkormányzat által meghatározott, előzetesen meghirdetett időszakban a 6. melléklet szerinti tartalommal.

(4) A támogatásról átruházott hatáskörben a Polgármester dönt.

16/B. §44 [Letelepedési támogatás]

(1) A képviselő-testület letelepedési támogatást nyújt

a) annak a 40 éven aluli, szociálisan rászoruló személynek, aki Csökmőn lakóingatlan tulajdont szerez és ott állandó lakóhelyet létesít, feltéve, ha a megelőző öt évben nem rendelkezett állandó lakóhellyel a településen, vagy

b) annak a 40 éven aluli, szociálisan rászoruló személynek, aki Csökmőn lakóingatlan tulajdont szerez és ott állandó lakóhelyet létesít, feltéve, ha nem rendelkezett lakóingatlan tulajdonnal Csökmőn.

(2) A támogatásra való jogosultság további feltétele, hogy a kérelmező nyilatkozata alapján a családjában a kérelem benyújtását megelőző hónapban az egy főre jutó nettó jövedelem nem haladja meg a szociális vetítési alap tizenötszörösét.

(3) A támogatást a családból egy személy veheti igénybe, a lakóingatlan tulajdonjogának bejegyzésétől számított 6 hónapon belül.

(4) A támogatás mértéke egyszeri 150.000.- Ft.

(5) A támogatás igénybevétele esetén a kérelmező az önkormányzattal megállapodást köt, melyben vállalja, hogy a támogatással érintett ingatlanára 3 év elidegenítési tilalom kerül bejegyzésre, amennyiben a támogatott személy a lakóingatlant 3 éven belül értékesíti a támogatást köteles az Önkormányzat számára visszafizetni.

(6) A támogatás igénylése e rendelet 5. melléklete szerinti kérelemmel történhet.

(7) A támogatásról a Képviselő-testület dönt.

17. § [Személyes gondolkodást nyújtó ellátások]

(1) A szociálisan rászorultak részére az Önkormányzat a (2) bekezdésben meghatározott szociális alapszolgáltatást nyújtja.

(2) Szociális alapszolgálatatások: étkeztetés, házi segítségnyújtás, családsegítés és gyermekjóléti szolgálat, jelzőrendszeres házi segítségnyújtás, támogató szolgáltatás, nappali ellátás (időskorúak és fogyatékosok nappali ellátása).

(3) 45A (2) bekezdésben foglalt szociális alapszolgáltatási feladatokat az Önkormányzat a Bihari Szociális Szolgáltató Központ 4100 Berettyóújfalu, Ady E. u. 2. sz. (továbbiakban: Térségi Intézmény) működtetésével látja el.

18. § [Záró rendelkezések]

A rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba, egyidejűleg hatályát veszti a szociális igazgatás és szociális ellátások helyi szabályairól szóló 2/2015.(II.26.) önkormányzati rendelet és az azt módosító 3/2015.(III.24.) önkormányzati rendelet.

1

Hatályon kívül helyezte: a 8/2021. (VIII.24.) önkormányzati rendelet 5. §-a. Hatályos: 2021. augusztus 25. napjától

2

Az 5. § (3) bekezdése a Csökmő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (I. 24.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

3

Beiktatta: a 10/2016. (VIII.24.) önk. rendelet 1. §-a. Hatályos: 208.08.25. napjától.

4

Beiktatta: 15/2020. (XI.19.) önk. rendelet 1. §-a. Hatályos: 2020. 11.20. napjától. A 6. § (3) bekezdés b) pont bh) alpontja a Csökmő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2023. (X. 11.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

5

A 6. § (3) bekezdés b) pont bi) alpontját a Csökmő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (V. 30.) önkormányzati rendelete 1. §-a iktatta be.

6

A 6. § (3) bekezdés b) pont bj) alpontját a Csökmő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (V. 30.) önkormányzati rendelete 1. §-a iktatta be.

7

Módosította: az 5/2022. (V.24.) önkormányzati rendelet 1. §-a. Hatályos: 2022. június 1. napjától. A 7. § (1) bekezdése a Csökmő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (I. 24.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg. A 7. § (1) bekezdése a Csökmő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (V. 30.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

8

A 7. § (2) bekezdése a Csökmő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (V. 30.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

9

Módosította: a 11/2017. (IV.26.) önk. rendelet 1. §-a. Hatályos: 2017. 04.27. napjától.

10

Módosította: az 5/2022. (V.24.) önkormányzati rendelet 2. §-a. Hatályos: 2022. június 1. napjától. A 8. § (1) bekezdés c) pontja a Csökmő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (I. 24.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg. A 8. § (1) bekezdés c) pontja a Csökmő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (V. 30.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

11

Módosította: a 11/2017. (IV.26.) önk. rendelet 1. §-a. Hatályos: 2017. 04.27. napjától.

12

A 8. § (3) bekezdése a Csökmő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (V. 30.) önkormányzati rendelete 3. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

13

Módosította: az 5/2022. (V.24.) önkormányzati rendelet 3. §-a. Hatályos: 2022. június 1. napjától. A 9. § (1) bekezdése a Csökmő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (I. 24.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg. A 9. § (1) bekezdése a Csökmő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (V. 30.) önkormányzati rendelete 4. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

14

A 9. § (1a) bekezdését a Csökmő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (V. 30.) önkormányzati rendelete 4. § (2) bekezdése iktatta be.

15

A 9. § (2) bekezdése a Csökmő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (V. 30.) önkormányzati rendelete 4. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

16

Módosította: az 5/2022. (V.24.) önkormányzati rendelet 4. §-a. Hatályos: 2022. június 1. napjától. A 10. § (1) bekezdése a Csökmő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (I. 24.) önkormányzati rendelete 5. §-ával megállapított szöveg. A 10. § (1) bekezdése a Csökmő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (V. 30.) önkormányzati rendelete 5. §-ával megállapított szöveg.

17

A 10. § (2) bekezdése a Csökmő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (V. 30.) önkormányzati rendelete 5. §-ával megállapított szöveg.

18

Módosította: az 5/2022. (V.24.) önkormányzati rendelet 5. §-a. Hatályos: 2022. június 1. napjától. A 11. § (1) bekezdése a Csökmő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (I. 24.) önkormányzati rendelete 6. §-ával megállapított szöveg. A 11. § (1) bekezdése a Csökmő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (V. 30.) önkormányzati rendelete 6. §-ával megállapított szöveg.

19

A 11. § (2) bekezdése a Csökmő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (V. 30.) önkormányzati rendelete 6. §-ával megállapított szöveg.

20

Módosította: az 5/2022. (V.24.) önkormányzati rendelet 6. §-a. Hatályos: 2022. június 1. napjától. A 12. § (1) bekezdése a Csökmő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (I. 24.) önkormányzati rendelete 7. §-ával megállapított szöveg. A 12. § (1) bekezdése a Csökmő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (V. 30.) önkormányzati rendelete 7. §-ával megállapított szöveg.

21

A 12. § (2) bekezdése a Csökmő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (V. 30.) önkormányzati rendelete 7. §-ával megállapított szöveg.

22

Módosította: a 8/2021. (VIII.24.) önkormányzati rendelet 1. §-a. Hatályos: 2021. augusztus 25. napjától. A 13. § (1) bekezdése a Csökmő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (I. 24.) önkormányzati rendelete 8. §-ával megállapított szöveg.

23

Módosította: a 8/2021. (VIII.24.) önkormányzati rendelet 1. §-a. Hatályos: 2021. augusztus 25. napjától.

24

Módosította: az 5/2022. (V.24.) önkormányzati rendelet 7. §-a. Hatályos: 2022. június 1. napjától. A 14. § (1) bekezdése a Csökmő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (I. 24.) önkormányzati rendelete 9. §-ával megállapított szöveg. A 14. § (1) bekezdése a Csökmő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (V. 30.) önkormányzati rendelete 8. §-ával megállapított szöveg.

25

A 14. § (2) bekezdése a Csökmő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (V. 30.) önkormányzati rendelete 8. §-ával megállapított szöveg.

26

A 14. § (3) bekezdését a Csökmő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (I. 24.) önkormányzati rendelete 14. §-a hatályon kívül helyezte.

27

Módosította: az 5/2022. (V24.) önkormányzati rendelet 8. § -a. Hatályos: 2022. június 1. napjától. A 15. § (1) bekezdése a Csökmő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (I. 24.) önkormányzati rendelete 10. §-ával megállapított szöveg. A 15. § (1) bekezdése a Csökmő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (V. 30.) önkormányzati rendelete 9. §-ával megállapított szöveg.

28

Módosította: a 13/2021. (X.25.) önkormányzati rendelet 1. § (2) bekezdése. Hatályos: 2021. november 1. napjától.

29

Beiktatta: a 10/2016. (VIII.24.) önk. rendelet 2. §-a. Hatályos: 2016.08.25. napjától.

30

A szakasz címét módosította: a 8/2021. (VIII.24.) önkormányzati rendelet 2.§ (1) bekezdése. Hatályos: 2021. augusztus 25. napjától.

31

A 15/A. § (1) bekezdése a Csökmő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (V. 30.) önkormányzati rendelete 10. §-ával megállapított szöveg.

32

Módosította: az 5/2022. (V.24.) önkormányzati rendelet 9. § -a. Hatályos: 2022. június 1. napjától. A 15/A. § (2) bekezdése a Csökmő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (I. 24.) önkormányzati rendelete 11. §-ával megállapított szöveg. A 15/A. § (2) bekezdése a Csökmő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (V. 30.) önkormányzati rendelete 10. §-ával megállapított szöveg.

33

A 15/A. § (3) bekezdése a Csökmő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (V. 30.) önkormányzati rendelete 10. §-ával megállapított szöveg.

34

Módosította: a 13/2021. (X.25.) önkormányzati rendelet 2. § (2) bekezdése. Hatályos: 2021. november 1. napjától. A 15/A. § (4) bekezdése a Csökmő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (V. 30.) önkormányzati rendelete 10. §-ával megállapított szöveg.

35

Módosította: a 12/2021. (X.6.) önkormányzati rendelet 1 § -a. Hatályos: 2021. október 7. napjától. A 15/A. § (5) bekezdése a Csökmő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (V. 30.) önkormányzati rendelete 10. §-ával megállapított szöveg.

36

Módosította: a 8/2021. (VIII.24.) önkormányzati rendelet 2. § (3) bekezdése. Hatályos: 2021. augusztus 25. napjától.

37

A 15/B. §-t a Csökmő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (V. 30.) önkormányzati rendelete 11. §-a iktatta be.

38

Beiktatta: 15/2020. (XI.19.) önk. rendelet 2. §-a. Hatályos: 2020. 11.20. napjától.

39

A szakasz címét módosította: a 8/2021. (VIII.24.) önkormányzati rendelet 3. §-a. Hatályos: 2021. augusztus 25. napjától. A 16/A. § a Csökmő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2023. (X. 11.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

40

A 16/A. § (1) bekezdése a Csökmő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2023. (X. 11.) önkormányzati rendelete 3. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

41

A 16/A. § (1) bekezdés a) pontja a Csökmő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (I. 24.) önkormányzati rendelete 12. §-ával megállapított szöveg.

42

A 16/A. § (1) bekezdés b) pontja a Csökmő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (I. 24.) önkormányzati rendelete 12. §-ával megállapított szöveg.

43

Módosította: a 12/2021. (X.6.) önkormányzati rendelet 2. §-a. Hatályos: 2021.október 7. napjától. A 16/A. § (3) bekezdése a Csökmő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2023. (X. 11.) önkormányzati rendelete 3. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

44

A 16/B. §-t a Csökmő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (V. 30.) önkormányzati rendelete 12. §-a iktatta be.

45

Beiktatta: 15/2020. (XI.19.) önk. rendelet 3. §-a. Hatályos: 2020. 11.20. napjától.

46

Módosította: a 8/2021. (VIII.24.) önkormányzati rendelet 4. § (1) bekezdése. Hatályos: 2021.auguszus 25. napjától. A 2. melléklet a Csökmő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (I. 24.) önkormányzati rendelete 13. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

47

Beiktatta: a 8/2021. (VIII.24.) önkormányzati rendelet 4.§ (2) bekezdése. hatályos: 2021. augusztus 25. napjától. A 3. melléklet a Csökmő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (I. 24.) önkormányzati rendelete 13. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 3. melléklet a Csökmő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (V. 30.) önkormányzati rendelete 13. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

48

A 4. mellékletet a Csökmő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (V. 30.) önkormányzati rendelete 13. § (2) bekezdése iktatta be.

49

Az 5. mellékletet a Csökmő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (V. 30.) önkormányzati rendelete 13. § (3) bekezdése iktatta be.

50

A 6. mellékletet a Csökmő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2023. (X. 11.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdése iktatta be.