Szentendre Város Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2015. (IV.21.) önkormányzati rendelete

Szentendre Város közigazgatási területének egyes közterületein az életvitelszerűen megvalósuló közterületi tartózkodás tilalmáról

Hatályos: 2015. 04. 22- 2018. 09. 16

Szentendre Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében valamint a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény 250. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a következő rendeletet alkotja:


1. §

A rendelet hatálya


(1) A rendelet hatálya Szentendre Város közigazgatási területén lévő közterületek e rendeletben meghatározott részére terjed ki.

(2) A rendelet vonatkozásában életvitelszerű tartózkodásnak minősül a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló törvény 179/A. § (4) bekezdés szerinti magatartás.


2. §


(1) Szentendre Város Önkormányzat Képviselő-testülete a közrend, a közbiztonság, a közegészség és a kulturális értékek védelme érdekében e rendeletben meghatározott közterületeket jelöli ki olyan területként, ahol az életvitelszerűen megvalósuló közterületi tartózkodás – a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló törvény szerint – jogellenes cselekménynek minősül.

(2) Az (1) bekezdés szerinti korlátozás alá vont közterületek:

- Dózsa György út (873 hrsz.) – Vasúti villasor (476/1 hrsz.) – Volán/BKV telep – Római temető utca keleti oldala által lehatárolt 400/1. hrsz-ú, 400/4 hrsz-ú, 400/7 hrsz-ú és 400/15. hrsz-ú közterületek. (1. sz. melléklet)


3. §

Záró rendelkezés


(1) E rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.

(2) A rendelet kihirdetéséről a Jegyző gondoskodik.

(3) A rendeletben nem szabályozott kérdésekben a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény rendelkezései az irányadók.


Szentendre, 2015. április 16.




Verseghi-Nagy Miklós                                                               dr. Gerendás Gábor

      polgármester                                                                         jegyző



Záradék:

A rendelet 2015. április 21-én került kihirdetésre.

                                                                                                          dr. Gerendás Gábor                                                                                                                                                            jegyző

Mellékletek