Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2015. (VI.3.) önkormányzati rendelete

a városi kitüntető címek és díjak alapításáról és adományozásuk rendjéről

Hatályos: 2023. 07. 01

Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2015. (VI.3.) önkormányzati rendelete

a városi kitüntető címek és díjak alapításáról és adományozásuk rendjéről

2023.07.01.

Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint állami kitüntetéseiről szóló 2011. évi CCII. törvény 24. § (9) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés i) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:1

I. Fejezet

Mór Város Díszpolgára Cím és Pro Urbe Emlékérem

1. §2 Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testülete attól a céltól vezérelve, hogy a helyi közösség szolgálatában kiemelkedő érdemeket szerzett személyeket és szervezeteket méltó elismerésben részesíthesse, valamint személyüket és cselekedeteiket megfelelőképpen értékelve állíthassa példaként az utókor elé Mór Város Díszpolgári Címet, valamint Pro Urbe Emlékérmet (a továbbiakban együtt: elismerések) alapít.

1. Mór Város Díszpolgára Cím

2. § (1) „Mór Város Díszpolgára” cím adományozható annak a magyar vagy külföldi állampolgárnak, aki valamely kiemelkedően jelentős munkájával vagy egész életművével a városon belül, ezen felül országos vagy nemzetközi viszonylatban is általános elismerést vívott ki. Ezzel a címmel tüntethető ki az is, aki munkájával, példamutató emberi magatartásával járult hozzá a város fejlődéséhez, jó hírnevének öregbítéséhez.

(2) Díszpolgári cím legfeljebb kétévente egy alkalommal egy személynek adományozható.

(3) A díszpolgári címhez a város címerével és a címer felett „Mór” felirattal, belül évszámmal ékesített – 15 gramm 14 karátos arany értékével meghatározott – arany pecsétgyűrű, továbbá külön e célra készített díszoklevél és emlékplakett jár.

(4) A díszpolgári cím az elismerésére érdemes személy elhalálozása esetén posztumusz jelleggel is adományozható, abban az esetben, ha az érintett személy a javaslattételi határidőt megelőző egy éven belül hunyt el. A posztumusz kitüntetés esetén az elismerés átvételére a legközelebbi hozzátartozó jogosult.

3. § (1) A város díszpolgára az adományozástól kezdve viselheti a kitüntető címet, valamint élvezheti azokat a kiváltságokat, amelyek e rendelet szerint a díszpolgárokat megilletik.

(2) A város díszpolgára

a) tanácskozási joggal részt vehet a képviselő-testület ülésein;

b) az önkormányzat által rendezett ünnepségeken hivatalos és a lehetőségek szerint megkülönböztetett hely illeti meg;

c) külön felkérés alapján jogosult Mór Városi Önkormányzat (a továbbiakban: Önkormányzat) delegációban történő képviseletére;

d) díjtalanul látogathatja az önkormányzat valamennyi közművelődési és művészeti intézményét, valamint ilyen jellegű rendezvényeit;

e) elhalálozása esetén – családja beleegyezésével – az önkormányzat saját halottjának tekinti, és ingyenes díszsírhelyet biztosít a számára.

2. Pro Urbe Emlékérem

4. § (1) Pro Urbe Emlékérem adományozható azoknak a személyeknek, társadalmi vagy gazdasági szervezeteknek, akik, vagy amelyek a város fejlesztésében, a társadalmi szociális, kulturális és gazdasági élet bármely ágazatában kiemelkedően hasznos munkát végeztek és ennek révén a város értékeit növelő, maradandó eredményeket értek el.

(2) Pro Urbe Emlékérem kétévente és legfeljebb két személynek vagy szervezetnek adományozható.

(3)3 A Pro Urbe díjhoz díszoklevél, személy esetén ezüst pecsétgyűrű a város címerével ellátott arany rátéttel, szervezet esetén ezüst emlékérem a város címerével ellátott arany rátéttel, és Pro Urbe bronz plakett jár.

(4) A Pro Urbe díj posztumusz jelleggel is adományozható, abban az esetben, ha az érintett személy a javaslattételi határidőt megelőző egy éven belül hunyt el. A posztumusz díjazás esetén a díj átvételére a legközelebbi hozzátartozó jogosult.

3. Az elismerések adományozásának rendje

5. § (1) A kitüntető címet és díjat az Önkormányzat adományozza. A díszpolgári cím és a Pro Urbe díj – felváltva – kétévente adományozható.

(2) Díszpolgári cím és a Pro Urbe Emlékérem évente az önkormányzat által rendezett Móri Bornapokon kerül átadásra.

(3) Az elismerések odaítéléséről a képviselő-testület minősített többséggel dönt.

(4) A kitüntető címek és díjak átadására a képviselő-testület a polgármestert hatalmazza fel.

(5) Az elismerések átadását megelőző eljárás lefolytatásával a képviselő-testület a polgármestert bízza meg, akit az eljárásban külön megbízás alapján az alpolgármester helyettesít.

(6) A polgármester felhívása alapján, az elismerések adományozására javaslatot tehetnek:

a) Mór város közigazgatási területén állandó lakcímmel rendelkező személyek,

b) nemzetiségi önkormányzatok,

c) a városban működő pártok, társadalmi szervezetek,

d) a városban működő közalapítványok, egyházak és intézmények.

(7) A polgármester a javaslatok benyújtásával kapcsolatos felhívását a helyi sajtóban évente április 30. napjáig teszi közzé.

(8) A javaslatokat minden évben legkésőbb május 31. napjáig kell a Móri Polgármesteri Hivatal (a továbbiakban: Hivatal) Humánügyi Irodájának megküldeni.

(9) A polgármester az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság előzetes véleményezése alapján a címadományozási javaslatot

a) Díszpolgári cím esetén az első három személyre,

b) Pro Urbe Emlékérem esetén az első négy személyre vagy szervezetre vonatkozóan

rangsorolva terjeszti a képviselő-testület elé – évente legkésőbb június 30. napjáig.

4. Az elismerések visszavonása

6. § (1) A díszpolgári cím és a Pro Urbe Emlékérem visszavonható, ha az elismerésben részesített személy arra érdemtelenné válik.

(2) Érdemtelen az elismerésre különösen az, akit a bíróság a közügyek gyakorlásától jogerősen eltiltott.

(3) Az elismerés visszavonásáról a képviselő-testület minősített többséggel dönt.

5. Vegyes rendelkezések

7. § (1) Az elismerésben részesített személyekről és szervezetekről a Hivatal nyilvántartást vezet és gondoskodik a 3. § (2) bekezdésében foglalt rendelkezések érvényesüléséről.

(2)4 Az elismerések és juttatások költségeinek fedezetét a képviselő-testület az önkormányzat éves költségvetésében biztosítja.

(3) Az elismerésben részesült személyek és szervezetek felsorolását az 1. számú függelék tartalmazza, amelyet újabb címadományozásokkal folyamatosan ki kell egészíteni.

(4) A város díszpolgárainak neve a városháza nagyterem folyosói előterében elhelyezett márványtáblán feltüntetésre kerül.

II. Fejezet

A Kovalovszky Miklós Közszolgálati Díj

8. § Az Önkormányzat a köz szolgálatáért végzett kimagasló teljesítmény elismerésére „Kovalovszky Miklós Közszolgálati Díj” (a továbbiakban: Közszolgálati Díj) elnevezéssel elismerő címet alapít.

9. § Közszolgálati Díjban részesíthető az Önkormányzat fenntartásában vagy a részvételével működő társulás fenntartásában működő költségvetési szerveknél foglalkoztatott közszolgálati tisztviselő vagy közalkalmazott, aki Mór városában legalább 10 éve közszolgálati tisztviselőként vagy közalkalmazottként dolgozik.

10. §5 A Közszolgálati Díj formája díszoklevél és a város címerével ellátott arany kitűző.

11. § (1) Közszolgálati Díj kétévente felváltva egy közszolgálati tisztviselőnek, majd egy közalkalmazottnak ítélhető oda.

(2) Közszolgálati Díj adományozására javaslatot tehet:

a) polgármester,

b) jegyző,

c) a kitüntetésre javasolt személy vonatkozásában a munkáltatói jogkört gyakorló intézményvezető,

d) a képviselő-testület bizottságai.

(3) A javaslatnak tartalmaznia kell az elismerésre méltónak tartott személy

a) nevét és lakcímét,

b) beosztását,

c) életútját és az elismerni kívánt tevékenysége rövid ismertetését,

d) a javaslattevő nevét és aláírását.

(4) A javaslatot minden év április 30. napjáig kell benyújtani a polgármesterhez.

(5) A javaslatokat az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság véleményezi.

(6) Az elismerés odaítéléséről legkésőbb a tárgyév május 31. napjáig a képviselő-testület dönt.

(7) Az adományozott részére a Közszolgálati Díjat a polgármester és a jegyző a Közszolgálati Tisztviselők Napján ünnepélyes keretek között adja át.

12. §6 (1) Az elismerés költségeinek fedezetét a képviselő-testület az önkormányzat éves költségvetésében biztosítja.

(2) Az elismerés nyilvántartásával kapcsolatos ügyviteli és adminisztrációs feladatokat a Hivatal Humánügyi Irodája látja el.

III. Fejezet

Mór Város Kiváló Pedagógusa elismerő cím

13. § Az Önkormányzat a gyermeknevelés és oktatás területén végzett kimagasló munka elismerésére „Mór Város Kiváló Pedagógusa” (a továbbiakban: Kiváló Pedagógus cím) elnevezéssel elismerő címet alapít.

14. § Kiváló Pedagógus címben részesülhet Mór városban működő valamennyi nevelési és oktatási intézményben foglalkoztatott pedagógus.

15. §7 (1) Kiváló Pedagógus cím évente egy pedagógusnak ítélhető oda, 2006. évtől két egymást követő évben az iskolai nevelő-oktató munkában kiemelkedő pedagógus, minden harmadik évben, legelső alkalommal 2008. évben, az óvodai nevelőmunkában kiemelkedő óvodapedagógus részére.

(2) A Kiváló Pedagógus Díj formája díszoklevél és a város címerével ellátott arany kitűző.

16. § (1) Az elismerés adományozására intézményvezető esetében a polgármester, más pedagógus tekintetében az intézményvezető tehet javaslatot évente legkésőbb március 31-ig.

(2) Az adományozási javaslatnak tartalmaznia kell az elismerésre méltónak tartott személy

a) nevét és lakcímét,

b) munkahelyét és az elismerés alapjául szolgáló tevékenységének ismertetését.

(3) Az elismerésre adományozására vonatkozó javaslatot az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság véleményezi és terjeszti a képviselő-testület elé.

(4) Az elismerés odaítéléséről a (3) bekezdésben említett bizottság véleményét figyelembe véve a képviselő-testület évente legkésőbb április 30. napjáig dönt.

(5) Az adományozott részére a Kiváló Pedagógus címet a polgármester minden évben a központi pedagógusnapi ünnepélyen adja át.

(6)8 Az elismerés költségeinek fedezetét a képviselő-testület az önkormányzat éves költségvetésében biztosítja.

(7)9 Az elismerés nyilvántartásával kapcsolatos ügyviteli és adminisztrációs feladatokat a Hivatal Humánügyi Irodája látja el.

IV. Fejezet

Mór Város Kiváló Rendőre elismerő cím

17. § Az Önkormányzat a város közbiztonságáért végzett kimagasló munka elismerésére „Mór Város Kiváló Rendőre” (a továbbiakban: Kiváló Rendőr cím) elnevezéssel elismerő címet alapít.

18. § Kiváló Rendőr cím adományozható annak a személynek, aki:

a) Mór Város Rendőrkapitánysága hivatásos állományában teljesít szolgálatot,

b) a város közbiztonsága érdekében tartós és kiemelkedő munkát végez, és

c) helytállásával a város polgáraiban a rendőrség tekintélyét és a rendőrségbe vetett bizalmat erősíti.

19. § (1)10 A Kiváló Rendőr cím formája díszoklevél és a város címerével ellátott arany kitűző.

(2)11

20. § Kiváló Rendőr cím első alkalommal 2014. évben, második alkalommal 2017. évben, majd ezt követően négyévente adományozható.

21. § (1) Az elismerés adományozására javaslatot tehet:

a) Mór Városi Rendőrkapitányság vezető állománya véleménye alapján Mór Város Rendőrkapitánya,

b)12 a Fejér Vármegyei Rendőrfőkapitány.

(2) A javaslatnak tartalmaznia kell az elismerésre méltónak tartott személy

a) nevét és szolgálati helyét,

b) munkásságát, életútját és az elismerni kívánt tevékenysége rövid ismertetését,

c) a javaslattevő nevét és aláírását.

(3) A javaslatot tárgyév február 15. napjáig kell a polgármesterhez benyújtani.

(4) Az elismerésre vonatkozó javaslatait a Pénzügyi Bizottság véleményezi és terjeszti a képviselő-testület elé.

(5) Az elismerés odaítéléséről a képviselő-testület legkésőbb a tárgyév március 31. napjáig dönt.

(6) Az adományozott részére a Kiváló Rendőr címet a polgármester a Rendőrség Napja keretében ünnepélyesen adja át.

22. §13 (1) Az elismerés költségeinek fedezetét a képviselő-testület az önkormányzat éves költségvetésében biztosítja.

(2) Az elismerés nyilvántartásával kapcsolatos ügyviteli és adminisztrációs feladatokat a Hivatal Humánügyi irodája látja el.

V. Fejezet

Mór Város Kiváló Tűzoltója elismerő cím

23. § Az Önkormányzat a városban kialakult rendkívüli helyzetek elhárítása során nyújtott kimagasló tűzoltói munka elismerésére „Mór Város Kiváló Tűzoltója” (a továbbiakban: Kiváló Tűzoltó cím) elnevezéssel elismerő címet alapít.

24. § Kiváló Tűzoltó cím adományozható annak a személynek, aki

a) a Móri Önkormányzati Tűzoltóság állományában teljesít szolgálatot,

b) hivatásos állományú jogviszonyban huzamos ideje tartós és kiemelkedő munkát végez, vagy

c) önkéntes tűzoltóként a Móri Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagja és folyamatosan részt vesz a tűzoltás és műszaki mentés végrehajtásában,

d) életmentés és katasztrófa elhárítás során önfeláldozó magatartást tanúsít,

e) helytállásával a város polgáraiban a tűzoltóság tekintélyét és a tűzoltóságba vetett bizalmat erősíti.

25. § (1)14 A Kiváló Tűzoltó cím formája díszoklevél és a város címerével ellátott arany kitűző.

(2)15

26. § (1) Kiváló Tűzoltó cím első alkalommal 2015. évben, második alkalommal 2018. évben, majd ezt követően négyévente adományozható.

(2) A Kiváló Tűzoltó cím adományozására javaslatot tehet:

a) a polgármester,

b) a Móri Önkormányzati Tűzoltóság Parancsnoka,

c) a Móri Önkormányzati Tűzoltóság Elnöke

d) a Móri Önkéntes Tűzoltó Egyesület Elnöke.

(3) Az adományozási javaslatnak tartalmaznia kell az elismerésre méltónak tartott személy

a) nevét és szolgálati helyét,

b) munkásságát, életútját,

c) az elismerni kívánt tevékenysége rövid ismertetését,

d) a javaslattevő nevét és aláírását.

(4) A javaslatot tárgyév február 15. napjáig kell a polgármesterhez benyújtani.

(5) A Kiváló Tűzoltó címre vonatkozó javaslatot a Pénzügyi Bizottság véleményezi és terjeszti a képviselő-testület elé.

(6) A Kiváló Tűzoltó cím odaítéléséről a képviselő-testület legkésőbb a tárgyév március 31. napjáig dönt.

(7) Az adományozott részére a Kiváló Tűzoltó címet a polgármester a Tűzoltóság Napja keretében ünnepélyesen adja át.

(8)16 Az elismerés költségeinek fedezetét a képviselő-testület az önkormányzat éves költségvetésében biztosítja.

(9)17 Az elismerés nyilvántartásával kapcsolatos ügyviteli és adminisztrációs feladatokat a Hivatal Humánügyi Irodája látja el.

VI. Fejezet

Mór Város Sportjáért elismerő cím

27. § Az Önkormányzat a sport területén végzett kimagasló munka elismerésére „Mór Város Sportjáért” (a továbbiakban: Város Sportjáért cím) elnevezéssel elismerő címet alapít.

28. § Város Sportjáért címben részesülhet Mór város sportjáért tevékenykedő azon természetes személy, aki a helyi sport érdekében kifejtett munkájával hozzájárult a város hírnevének öregbítéséhez.

29. § (1)18 A Város Sportjáért cím formája díszoklevél és a város címerével ellátott arany kitűző.

(2)19

30. § (1) Város Sportjáért cím első alkalommal 2013. évben, második alkalommal 2016. évben, majd ezt követően négyévente adományozható.

(2) A Város Sportjáért cím adományozására javaslatot tehet:

a) Mór város közigazgatási területén állandó lakcímmel rendelkező természetes személy,

b) helyben működő társadalmi szervezet, egyesület, közalapítvány,

c) a városban működő intézmény.

(3) A javaslatokat legkésőbb tárgyév május 31. napjáig kell a polgármesterhez benyújtani.

(4) Az adományozási javaslatnak tartalmaznia kell a Város Sportjáért címre méltónak tartott személy:

a) nevét és lakcímét,

b) az elismerés alapjául szolgáló tevékenység rövid ismertetését.

(5)20

(6)21 A Város Sportjáért cím odaítéléséről - az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság véleményét is figyelembe véve – a képviselő-testület legkésőbb a tárgyév június 30. napjáig dönt.

(7) Az adományozott részére az elismerést a polgármester a bornapi sportrendezvény keretében ünnepélyesen adja át.

(8) A Város Sportjáért címben részesült személyek neve a Wekerle Sándor Szabadidő Központ előterében elhelyezendő márványtáblán kerül feltüntetésre.

(9)22 Az elismerés költségeinek fedezetét a képviselő-testület az önkormányzat éves költségvetésében biztosítja.

(10)23 Az elismerés nyilvántartásával kapcsolatos ügyviteli és adminisztrációs feladatokat a Hivatal Humánügyi Irodája látja el.

VI/A. Fejezet

Mór Város Kiváló Polgárőre elismerő cím

30/A. § Az Önkormányzat a város közbiztonságáért végzett kimagasló munka elismerésére „Mór Város Kiváló Polgárőre” (a továbbiakban: Kiváló Polgárőr cím) elnevezéssel elismerő címet alapít.

30/B. § Kiváló Polgárőr cím adományozható annak a személynek, aki:

a) Mór Város Polgárőr Egyesületének tagja,

b) a város közbiztonsága érdekében tartós és kiemelkedő munkát végez és

c) helytállásával a város polgáraiban a polgárőrség tekintélyét és a polgárőrségbe vetett bizalmat erősíti.

30/C. § (1)24 A Kiváló Polgárőr cím formája díszoklevél és a város címerével ellátott arany kitűző.

(2)25

30/D. § Kiváló Polgárőr cím első alkalommal 2019. évben, majd ezt követően négyévente adományozható.

30/E. § (1) Az elismerés adományozására javaslatot tehet:

a) a polgármester,

b) Mór Város Rendőrkapitánya,

c) Mór Város Polgárőr Egyesületének elnöke.

(2) A javaslatnak tartalmaznia kell az elismerésre méltónak tartott személy

a) nevét,

b) munkásságát, életútját és az elismerni kívánt tevékenysége rövid ismertetését,

c) a javaslattevő nevét és aláírását.

(3) A javaslatot tárgyév április 15. napjáig kell a polgármesterhez benyújtani.

(4) Az elismerésre vonatkozó javaslatokat a Pénzügyi Bizottság véleményezi és terjeszti a képviselő-testület elé.

(5) Az elismerés odaítéléséről a képviselő-testület legkésőbb a tárgyév május 31. napjáig dönt.

(6) Az adományozott részére a Kiváló Polgárőr címet a polgármester az Országos Polgárőrnap keretében ünnepélyesen adja át.

30/F. §26 (1) Az elismerés költségeinek fedezetét a képviselő-testület az önkormányzat éves költségvetésében biztosítja.

(2) Az elismerés nyilvántartásával kapcsolatos ügyviteli és adminisztrációs feladatokat a Hivatal Humánügyi Irodája látja el.

VII. Fejezet27

Az Év Móri Ezerjó Bora elismerő cím

31. § Az Önkormányzat a hagyományos ezerjó szőlő- és bortermelés újjáélesztése érdekében tevékenykedő bortermelő gazdák, illetve az általuk létrehozott szervezetek ezerjó bor előállításában végzett minőségi munkájának elismerése, a település bortermelő helyeinek, ezerjó borainak és borkultúrájának népszerűsítése érdekében „Az Év Móri Ezerjó Bora” elnevezéssel elismerő címet alapít.

32. § (1) Az Év Móri Ezerjó Bora elismerő címben részesülhet Móri Borvidék Hegyközsége (a továbbiakban: Hegyközség) területén ezerjó szőlő és bortermelést folytató természetes- és jogi személyek, szervezetek, valamint a Hegyközség területén általuk megtermelt szőlőből készített ezerjó bor.

(2) Az úgynevezett természetes borkülönlegességek számára csak minden harmadik évben van lehetőség az elismerő cím odaítélésére. Borkülönlegességnek számít e jogszabály tekintetében a töppedt, a válogatott és a késői szüretelésű szőlőből készített bor.

33. § Az Év Móri Ezerjó Bora elismerő cím annak a Hegyközség területéről származó alapanyagból készített ezerjó bornak, illetőleg azt előállító bortermelőnek adományozható, amely bor-, illetve amely bortermelő az ezerjó borával – a móri Brindisi Szent Lőrinc Borrend (továbbiakban: Borrend) és a Hegyközség által hivatalosan megszervezett éves móri borversenyen a legmagasabb pontszámot érte el. Az Év Móri Ezerjó Bora cím elnyerésének további feltétele, hogy a bortermelő a legmagasabb pontszámot elért ezerjó borából rendelkezzen legalább 500 literrel, amelyet a Hegyközség által kiadott „borszármazási bizonyítvánnyal” köteles igazolni.

34. § (1) Az Év Móri Ezerjó Bora cím adományozására a Borrend és a Hegyközség együttesen tesz javaslatot évente egyszer a Szent György Napi Vígasságok befejezését követő 10 napon belül – csatolva hozzá az adományozás 31. § szerinti feltételek fennállásáról szóló igazolást.

(2) Az Év Móri Ezerjó Bora cím adományozásáról – az (1) bekezdés szerinti javaslat és igazolás alapján – a képviselő-testület évente, legkésőbb május 31. napjáig dönt.

(3) A cím odaítélését követően a címnyertes ezerjó borból – reprezentációs célokra – legalább 100 liter palackmennyiséget a polgármester az önkormányzat részére forgalmi értéken megvásárol, ha vételi ajánlatát a címnyertes bortermelő elfogadja.

35. § (1) Az Év Móri Ezerjó Bora cím évente egy alkalommal adományozható.

(2)28 Az Év Móri Ezerjó Bora elismerő cím formája díszoklevél és faragott fahordó "Az Év Móri Ezerjó Bora" felirattal és évszámmal ellátva.

(3) Ugyanaz a bortermelő Az Év Móri Ezerjó Bora címet 3 évenként legfeljebb egyszer kaphat.

(4) A címet elnyert bortermelő részére Az Év Móri Ezerjó Bora címet a polgármester az adott évi bornap megnyitó ünnepségén adja át.

36. § (1) Az Év Móri ezerjó Bora címben részesülő bortermelő nevét és a bor elnevezését az önkormányzat a helyi írott és elektronikus sajtóban a lakosság tájékoztatása céljából közzéteszi, valamint levélben tájékoztatja a helyi vendéglátóegységeket.

(2) Amennyiben az Év Móri Ezerjó Bora címet elnyert bor kereskedelmi forgalomba kerül és termelője rendelkezik hozzá a szükséges szakhatósági engedélyekkel, a forgalmazó az adott tétel mennyiségéig palackjai etikettjén használhatja Az Év Móri Ezerjó Bora címet és Mór város címerét.

(3)29 Az elismerés költségeinek fedezetét a képviselő-testület az önkormányzat éves költségvetésében biztosítja.

(4)30 Az Év Móri Ezerjó Bora címet elnyert borról, termelőjének nevéről és Az Év Móri Ezerjó Bora cím átadásának időpontjáról s Hivatal Humánügyi irodája nyilvántartást vezet.

VIII. Fejezet

37. § Ez a rendelet 2015. július 1. napján lép hatályba.

38. §

1

A bevezető a Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2022. (V. 2.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

2

Az 1. § a Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2022. (V. 2.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

3

A 4. § (3) bekezdése a Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2022. (V. 2.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

4

A 7. § (2) bekezdése a Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2022. (V. 2.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg.

5

A 10. § a Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2022. (V. 2.) önkormányzati rendelete 5. §-ával megállapított szöveg.

6

A 12. § a Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2022. (V. 2.) önkormányzati rendelete 6. §-ával megállapított szöveg.

7

A 15. § a Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2022. (V. 2.) önkormányzati rendelete 7. §-ával megállapított szöveg.

8

A 16. § (6) bekezdését a Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2022. (V. 2.) önkormányzati rendelete 8. §-a iktatta be.

9

A 16. § (7) bekezdését a Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2022. (V. 2.) önkormányzati rendelete 8. §-a iktatta be.

10

A 19. § (1) bekezdése a Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2022. (V. 2.) önkormányzati rendelete 9. §-ával megállapított szöveg.

11

A 19. § (2) bekezdését a Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2022. (V. 2.) önkormányzati rendelete 20. § a) pontja hatályon kívül helyezte.

12

A 21. § (1) bekezdés b) pontja a Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 26/2023. (VI. 30.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

13

A 22. § a Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2022. (V. 2.) önkormányzati rendelete 10. §-ával megállapított szöveg.

14

A 25. § (1) bekezdése a Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2022. (V. 2.) önkormányzati rendelete 11. §-ával megállapított szöveg.

15

A 25. § (2) bekezdését a Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2022. (V. 2.) önkormányzati rendelete 20. § b) pontja hatályon kívül helyezte.

16

A 26. § (8) bekezdése a Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2022. (V. 2.) önkormányzati rendelete 12. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

17

A 26. § (9) bekezdését a Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2022. (V. 2.) önkormányzati rendelete 12. § (2) bekezdése iktatta be.

18

A 29. § (1) bekezdése a Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2022. (V. 2.) önkormányzati rendelete 13. §-ával megállapított szöveg.

19

A 29. § (2) bekezdését a Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2022. (V. 2.) önkormányzati rendelete 20. § c) pontja hatályon kívül helyezte.

20

A 30. § (5) bekezdését a Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2022. (V. 2.) önkormányzati rendelete 20. § d) pontja hatályon kívül helyezte.

21

A 30. § (6) bekezdése a Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2022. (V. 2.) önkormányzati rendelete 14. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

22

A 30. § (9) bekezdése a Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2022. (V. 2.) önkormányzati rendelete 14. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

23

A 30. § (10) bekezdését a Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2022. (V. 2.) önkormányzati rendelete 14. § (3) bekezdése iktatta be.

24

A 30/C. § (1) bekezdése a Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2022. (V. 2.) önkormányzati rendelete 15. §-ával megállapított szöveg.

25

A 30/C. § (2) bekezdését a Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2022. (V. 2.) önkormányzati rendelete 20. § e) pontja hatályon kívül helyezte.

26

A 30/F. § a Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2022. (V. 2.) önkormányzati rendelete 16. §-ával megállapított szöveg.

27

A VII. Fejezet címe a Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2022. (V. 2.) önkormányzati rendelete 17. §-ával megállapított szöveg.

28

A 35. § (2) bekezdése a Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2022. (V. 2.) önkormányzati rendelete 18. §-ával megállapított szöveg.

29

A 36. § (3) bekezdése a Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2022. (V. 2.) önkormányzati rendelete 19. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

30

A 36. § (4) bekezdését a Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2022. (V. 2.) önkormányzati rendelete 19. § (2) bekezdése iktatta be.