Iváncsa Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 23/2015 (XI.5.) önkormányzati rendelete

Iváncsa Községi Önkormányzat Képviselő-testületének az avar és a kerti hulladék égetésére vonatkozó szabályokról szóló 8/2015. (IV. 14.) önkormányzati rendeletének módosításáról

Hatályos: 2015. 11. 06- 2015. 11. 06

Iváncsa Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény 48.§ (4) bekezdés b) pontjában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában és a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13.§ (1) bekezdés 11. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következő rendeletet alkotja:


1. §      Iváncsa Községi Önkormányzat Képviselő-testületének az avar és a kerti hulladék égetésére vonatkozó szabályokról szóló 8/2015. (IV. 14.) önkormányzati rendeletének (továbbiakban: Rendelet) 5. § helyébe az alábbi szövegrész lép:


„Jogkövetkezmények


5. §


(1) Aki a jelen rendeletben meghatározott szabályok valamelyikét megszegi, azzal szemben kettőszázezer forintig terjedő közigazgatási bírság kiszabásának van helye.

(2) Az (1) bekezdésben foglalt szankció helyett, különösen a szabályszegés csekély súlyára tekintettel, figyelmeztetés alkalmazható, ha ettől az intézkedéstől kellő visszatartó hatás várható.

(3) A jelen rendeletben meghatározott szabályok megszegése miatt kiszabott közigazgatási bírságot a határozat kézhez vételétől számított 30 napon belül átutalási postautalványon vagy banki utalással Iváncsa Községi Önkormányzat pénzforgalmi számlájára kell megfizetni.

(4) A közigazgatási bírság mértékének megállapításakor figyelembe kell venni a jelen rendeletben meghatározott szabályt sértő magatartás súlyát, valamint a magatartás elkövetőjének szociális és anyagi körülményeit.

(5) Az (1) bekezdés szerinti bírság kiszabásával és a (2) bekezdés szerinti intézkedés megtételével kapcsolatos hatáskört a képviselő-testület a jegyzőre ruházza.”


2. §      Ez a rendelet 2015. november hó 6. napján lép hatályba, és a hatályba lépését követő napon hatályát veszti.


Tatár Szilvia                                                                    dr. Kapitány Csilla jegyző

polgármester                                                                    nevében és megbízásából:


            dr. Lukács Ilona Cecília

            aljegyző

Záradék: Ez a rendelet a helyben szokásos módon a mai napon kihirdetésre került.

Iváncsa, 2015. november 5.

dr. Kapitány Csilla jegyző

              nevében és megbízásából:


  dr. Lukács Ilona Cecília

             aljegyző