Sarkad Város Önkormányzat Képviselő-testületének 24/2015. (XII.17.) önkormányzati rendelete

A Sarkadi Polgármesteri Hivatal köztisztviselőit megillető egyes juttatásokról és támogatásokról

Hatályos: 2023. 02. 01

Sarkad Város Önkormányzat Képviselő-testületének 24/2015. (XII.17.) önkormányzati rendelete

A Sarkadi Polgármesteri Hivatal köztisztviselőit megillető egyes juttatásokról és támogatásokról

2023.02.01.

Sarkad Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX törvény 237. §-ában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

A rendelet hatálya

1. § (1) A rendelet hatálya a Sarkadi Polgármesteri Hivatalban (továbbiakban: Hivatal) teljes-, vagy részmunkaidőben, határozott vagy határozatlan idejű jogviszony keretében foglalkoztatott köztisztviselőkre és közszolgálati ügykezelőkre terjed ki (továbbiakban: köztisztviselő).

(2) A rendelet hatálya a Sarkadi Polgármesteri Hivatal engedélyezett létszámán belül a munka törvénykönyve szerint foglalkoztatott munkavállalókra, valamint a polgármesterre is kiterjed, amennyiben a jogállásukról szóló törvény másként nem rendelkezik.

Az illetménykiegészítés

2. § A köztisztviselőt illetménykiegészítés illeti meg, melynek mértéke

a) felsőfokú iskolai végzettségű köztisztviselő esetén alapilletményének 30 %-a,

b) középfokú iskolai végzettségű köztisztviselő esetében alapilletményének 10 %-a.

A képzettségi pótlék

3. § Az adott feladat szakszerűbb ellátásának biztosítása érdekében képzettségi pótlék kerül megállapításra a Hivatal Közszolgálati Szabályzatában meghatározott munkakörökben foglalkoztatott és képzettséggel rendelkező köztisztviselőknek. A képzettségi pótlék mértékére vonatkozóan a közszolgálati tisztviselők részére adható juttatásokról és egyes illetménypótlékokról szóló 249/2012. (VIII.31.) Korm. rendelet 2. §-ában foglaltak az irányadók.

A cafetéria juttatás

4. § (1) A köztisztviselő írásban vagy elektronikus úton tárgyév március 1-jéig, illetve jogviszony létesítésekor vagy az áthelyezéskor nyilatkozik arról, hogy a cafetéria-juttatás összegén belül milyen juttatásokra tart igényt Ezen nyilatkozat a tárgyévben nem módosítható.

(2) A köztisztviselőt megillető cafetéria-juttatás éves keretösszegét a mindenkori központi költségvetés tartalmazza. A cafetéria-juttatás éves összege biztosít fedezetet az egyes juttatásokhoz kapcsolódó, a juttatást teljesítő munkáltatót terhelő közterhek megfizetésére is.

(3) Ha a köztisztviselő közszolgálati jogviszonya év közben keletkezik vagy szűnik meg, a cafetéria-juttatás időarányos részére jogosult.

Az illetményelőleg

5. § (1) A köztisztviselő évente legfeljebb két alkalommal családi, egészségügyi, vagy más szociális indok és ok alapján kamatmentesen visszafizetendő illetményelőleget igényelhet.

(2) Az illetményelőleg felső határa bruttó 300.000.-Ft. Az illetményelőleget legfeljebb 6 hónap alatt vissza kell fizetni.

(3) Az illetményelőleg kérelemre adható, melyet a Pénzügyi és Terv Osztálynál kell előterjeszteni a jegyzőnek címezve. A kérelemnek tartalmaznia kell az (1) bekezdés szerinti körülmények részletes leírását.

(4) Az illetményelőleg odaítéléséről és mértékéről a jegyző dönt.

(5) Amennyiben a köztisztviselő közszolgálati jogviszonya az illetményelőleg-tartozás fennállásának időtartama alatt szűnik meg, a tartozás fennmaradó részét egy összegben köteles visszafizetni.

(6) Az illetményelőleg visszafizetését havonta, az illetményből való levonással kell teljesíteni.

A lakásépítési, lakásvásárlási és lakáskorszerűsítési támogatás

6. §1

7. §2

8. §3

A képzési támogatás

9. § A köztisztviselő részére a Hivatal szakember szükségletének biztosítása érdekében – tanulmányi szerződés alapján – képzési támogatás nyújtható.

Családalapítási támogatás

10. §4

Véradáson résztvevők eseti juttatása

11. §5

Záró rendelkezések

12. § (1) Ez a rendelet 2016. január 1. napján lép hatályba.

(2) E rendelet hatálybalépésével hatályát veszti a Sarkad Város Polgármesteri Hivatalában dolgozó köztisztviselők juttatásairól és támogatásairól szóló 18/2001. (X.29.) Önk. számú rendelet.

1

A 6. §-t a Sarkad Város Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2023. (I. 27.) önkormányzati rendelete 1. § a) pontja hatályon kívül helyezte.

2

A 7. §-t a Sarkad Város Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2023. (I. 27.) önkormányzati rendelete 1. § a) pontja hatályon kívül helyezte.

3

A 8. §-t a Sarkad Város Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2023. (I. 27.) önkormányzati rendelete 1. § a) pontja hatályon kívül helyezte.

4

A 10. §-t a Sarkad Város Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2023. (I. 27.) önkormányzati rendelete 1. § b) pontja hatályon kívül helyezte.

5

A 11. §-t a Sarkad Város Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2023. (I. 27.) önkormányzati rendelete 1. § c) pontja hatályon kívül helyezte.