Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 26/2015. (XII.21.) önkormányzati rendelete

26/2015.(XII.21.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyon feletti rendelkezési jog gyakorlásának szabályairól szóló 19/2012. (V. 2.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2015. 12. 22- 2015. 12. 22

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés e) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva az önkormányzat vagyonáról és a vagyon feletti rendelkezési jog gyakorlásának szabályairól az alábbi rendeletet alkotja.


1. §


Az önkormányzat vagyonáról és a vagyon feletti rendelkezési jog gyakorlásának szabályairól szóló 19/2012. (V. 2.) önkormányzati rendelet 13. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:



13. §


  1. Az önkormányzat részére ellenérték fejében felajánlott ingatlanok vonatkozásában az ingatlanra vonatkozó hivatalos ingatlanforgalmi szakértői értékbecslés megrendeléséről, továbbá az ingatlan megszerzésére vonatkozó előterjesztés készítéséről a  közgyűlés pénzügyi feladatokat ellátó bizottsága dönt.


  1. Az önkormányzati vagyon tulajdonjogának ellenérték fejében történő megszerzése – ideértve az elővásárlási jog gyakorlását, a kisajátítást és szolgalom, vezetékjog vagy más közérdekű használati jog alapítását – nettó 10.000.000,- Ft értékhatárig a pénzügyi feladatot ellátó bizottság hatásköre, ezen értékhatár felett a vagyonelem megszerzéséről a Közgyűlés dönt.


  1. Vagyonszerzés esetén az érték meghatározására a 12. §-ban foglaltakat kell megfelelően alkalmazni, elővásárlási jog esetében az ügy egyedi körülményeinek és a költségvetési lehetőségeknek a figyelembe vételével ettől el lehet térni.


  1. Az ingyenes önkormányzati vagyonszerzés a polgármester hatásköre.”


2. §


Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.




Szarvas Péter                                                                Dr. Bacsa Vendel

 polgármester                                                                         jegyző


Záradék: Kihirdetve a Városháza hirdetőtábláján történt kifüggesztéssel 2015. december 21. napján


                                                                                                        Dr. Bacsa Vendel

                                                                                                                 jegyző