Szigetmonostor Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (II. 19.) önkormányzati rendelete

a partnerségi egyeztetés szabályairól

Hatályos: 2015. 02. 20

Szigetmonostor Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (II. 19.) önkormányzati rendelete

a partnerségi egyeztetés szabályairól

2015.02.20.

Szigetmonostor Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdésének 1. pontjában, valamint 23. § (5) bekezdésének 5. pontjában meghatározott feladatkörben eljárva, a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről szóló 314/2012. (XII. 8.) Kormányrendelet 29. §-ában foglaltak szerint a következőket rendeli el:

I.

Általános rendelkezések

1. § (1) Szigetmonostor településre vonatkozó településfejlesztési koncepciónak, integrált településfejlesztési stratégiának és településrendezési eszközöknek, valamint azok módosításának, a lakossággal, érdekképviseleti, civil és gazdálkodó szervezetekkel, egyházakkal történő véleményeztetése a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012.(XI. 8.) Kormányrendelet és a jelen rendeletben rögzített partnerségi egyeztetési szabályok szerint történik.

(2) E rendelet alkalmazásában az egyeztetésben résztvevők (a továbbiakban: partnerek):

a) Szigetmonostor település teljes lakossága, a településen ingatlannal rendelkezők, a községben működő egyházak,

b) A településfejlesztéssel, településrendezéssel összefüggésbe hozható építészeti, mérnöki szakmai érdekképviseleti, civil és gazdálkodó szervezetek.

(3) Az Önkormányzat a partnerek tájékoztatásának elősegítésére a települési honlapon (http://www.szigetmonostor.hu) külön tárhelyet biztosít a partnerségi egyeztetés során keletkező dokumentációk egységes megjelentethetősége érdekében.

(4) A településfejlesztési/településrendezési dokumentumtól az egyeztetési eljárás módjától függően az alábbi táblázatban meghatározott egyeztetési szakaszokban a Polgármester az értelmezéshez szükséges részletezettségű és szükség esetén alátámasztó munkarészeket tartalmazó tájékoztatást tölt fel a települési honlapon biztosított tárhelyre, melynek megjelenéséről felhívást tesz közzé a települési honlap főoldalán és a helyi újságban.

Dokumentum

Az eljárás fajtája

Előzetes tájékoztatás

Elfogadás előtti tájékoztatás

Településfejlesztési koncepció

-

van

van

Integrált településfejlesztési stratégia

-

nincs

van

Településrendezési eszközök (pl. helyi építési szabályzat)

Teljes eljárás

van

van

Egyszerűsített eljárás

nincs

van

Tárgyalásos eljárás

nincs

van

II.

A partnerségi egyeztetés során tett javaslatok, vélemények dokumentálásának, nyilvántartásának módja, nyilvánosság biztosítása

2. § (1) A beérkezett véleményeket a Főépítész táblázatban összegzi.

(2) A véleményekről készített táblázatot az ügy aktájában lefűzve meg kell őrizni.

(3) Valamennyi beérkező véleményt tartalmazó táblázatot a Főépítész megküldi a fejlesztési dokumentum, illetve a településrendezési eszköz készítésével megbízott tervezőnek, aki szakmai javaslatot készít a Főépítész részére.

(4) A tervezői szakmai javaslat alapján a Főépítész valamennyi érdemi észrevételre választ állít össze, melyben külön megindokolja a beérkezett, de el nem fogadott véleményekre adott válaszát.

(5) Az el nem fogadott javaslatok, vélemények indokolását tartalmazó táblázatot a Főépítész az 1. § (3) bekezdésben meghatározott tárhelyre tölti fel, és erről hirdetményt jelentet meg a települési honlapon.

(6) Az el nem fogadott javaslatokról, véleményekről készített táblázatot az ügy aktájában lefűzve meg kell őrizni.

3. § (1) Valamennyi elfogadott koncepció, stratégia, és településrendezési eszköz jóváhagyásáról szóló Önkormányzati rendelet kihirdetését követő 10 napon belül a Főépítész az elfogadott településrendezési eszközt teljes terjedelmében feltölti az 1. § (3) bekezdésében meghatározott tárhelyre.

2) Az (1) bekezdésben meghatározott intézkedésről a Polgármester felhívást tesz közzé a település honlapjának főoldalán és a helyi újságban.

III.

Záró rendelkezés

4. § Jelen rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

A rendelet kihirdetve 2015. február 19-én.