Cegléd Város Önkormányzata 30/2015. (X. 29.) önkormányzati rendelete

a Ceglédi Közös Önkormányzati Hivatalnál foglalkoztatott köztisztviselők részére adható egyéb juttatásokról és munkájuk elismeréséről szóló 15/2015. (V. 29.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2015. 10. 30- 2015. 10. 30

Cegléd Város Önkormányzata Képviselő-testületének

30/2015. (X. 29.) önkormányzati rendelete

a Ceglédi Közös Önkormányzati Hivatalnál foglalkoztatott köztisztviselők részére adható egyéb juttatásokról és munkájuk elismeréséről szóló 15/2015. (V. 29.) önkormányzati rendelet módosításáról


Cegléd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 237. §-ában kapott felhatalmazás alapján, a 14. § tekintetében az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében foglalt eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdésének d) pontjában, a 14. § tekintetében az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdésének i) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. § (1) A Ceglédi Közös Önkormányzati Hivatalnál foglalkoztatott köztisztviselők részére adható egyéb juttatásokról és munkájuk elismeréséről szóló 15/2015. (V. 29.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Ör.) 10.§ (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(1) A köztisztviselő részére egyedi kérelme alapján illetményelőleg folyósítható, a jegyző írásbeli hozzájárulásával, a jegyző kérelme esetén a polgármester hozzájárulásával. Az illetményelőleg iránti igényt a köztisztviselőnek meg kell indokolnia.”


(2) Az Ör. 10. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(3) Az illetményelőleg összegét úgy kell megállapítani – figyelemmel az egyéb levonásokra is –, hogy az 6 hónap alatt levonható legyen az igénylő illetményéből. Felső határa – a köztisztviselő havi nettó illetménye alapulvételével – legfeljebb a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény 72.§ (4) bekezdés g) pontjában meghatározott mértékű lehet.”


2. § (1) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és az azt követő napon hatályát veszti.

(2) Ez a rendelet a Ceglédi Közös Önkormányzati Hivatal hirdetőtábláján, két napra történő kifüggesztéssel kerül kihirdetésre.



Dr. Diósgyőri Gitta s.k.                                                                                        Takáts László s.k.

            jegyző                                                                                                        polgármester